Chris Pyak: Ένα καρτούν αποτελεί μάθημα για όσους αναζητούν εργασία

cartoon

Ο Chris Pyak είναι ο συγγραφέας του “Πώς να κερδίσετε θέσεις εργασίας και να επηρεάσετε τους Γερμανούς”. Ο διευθύνων σύμβουλος της Immigrant Spirit GmbH έχει εργαστεί σε τέσσερις διαφορετικούς πολιτισμούς και έχει ζήσει σε πέντε διαφορετικές χώρες. Eπέστρεψε στη Γερμανία το 2011 και βοηθάει τους ανθρώπους να μπουν στον εργασιακό στίβο.

Ο Chris Pyak εξηγεί, γιατί όσοι αναζητούν εργασία στη Γερμανία πρέπει να δώσουν προσοχή σε ένα συγκεκριμένο καρτούν, εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εύρεση εργασίας.

“Κάθομαι”.

Αυτή έκφραση είναι γνωστή και αγαπημένη για πολλούς Γερμανούς. Στο καρτούν, βλέπουμε έναν άνδρα να κάθεται σε μια πολυθρόνα. Παίζει κλασική μουσική, αλλά ο άνδρας είναι ήσυχος. Πίσω του, παρατηρούμε τη γυναίκα του μέσα από την ανοιχτή πόρτα της κουζίνας – τρέχοντας μπρος-πίσω, πάντα απασχολημένη.

Τον ρωτάει: “Hermann- τι κάνεις εκεί;”
“Τίποτα”, απαντάει εκείνος.
«Τίποτα; Γιατί τίποτα;»
«Δεν κάνω τίποτα».
Τώρα η γυναίκα είναι περίεργη. Κοιτάζει έξω από την κουζίνα:
“Τίποτα απολύτως;”

“Όχι”.

“Τίποτα απολύτως;”

“Οχι. Κάθομαι εδώ. “

Αυτή είναι η αρχή ενός από τα πιο αστεία καρτούν του γερμανού κωμικού, Loriot. Η σύζυγος συνεχίζει να προτείνει συνεχώς στον Hermann δραστηριότητες, με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί, αλλά εκείνος θέλει απλώς να καθίσει στην πολυθρόνα του. Αυτό θέλει.

Όσον αφορά την εύρεση εργασίας, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται σαν τη γυναίκα του Hermann. Αισθάνονται την ανάγκη να είναι συνεχώς απασχολημένοι, ανεξάρτητα από το αν η δραστηριότητά τους έχει πραγματικό αντίκτυπο ή όχι. Η αίσθηση της προσήλωσης σε μία εργασία λειτουργεί κυρίως, ως σύστημα ανακούφισης της νευρικότητάς τους. Επειδή είναι γεμάτοι φόβο.

Το καταλαβαίνω αυτό.

Ποιος δεν θα ήταν νευρικός μετά την αποστολή 50, 100, 200 βιογραφικών, χωρίς αποτέλεσμα; Ταυτόχρονα, όταν στέλνεις 50, 100, 200 βιογραφία χωρίς να περνάς από συνεντεύξεις, τότε…

Μπορούμε να συμφωνήσουμε, ότι η αποστολή βιογραφικών δεν λειτουργεί;

Σε προσκαλώ, λοιπόν, να καθίσεις. Απλά κάτσε.

Ηρέμησε. Και όταν είσαι ήρεμος: Ρωτήστε τον εαυτό σου, ποια από τις ενέργειές σου έχει πραγματικά αποτελέσματα.

Πώς πήρες την τελευταία σου δουλειά;

Από όλες τις κινήσεις που έκανες, για να βρεις αυτή τη δουλειά, ποια είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο;

Ποιος σε βοήθησε να βρεις αυτή τη δουλειά;

Ποιος θα μπορούσε να σε βοηθήσει τώρα να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενή σου δουλειά;

Και το πιο σημαντικό:

Τι πρέπει να μάθεις, ώστε να μην τρέχεις σα Λούης, αλλά να ενεργείς στοχευμένα και με αντίκτυπο;

Το έμαθα με τον σκληρό τρόπο: Όταν ξεκίνησα την εταιρεία μου, ξόδεψα πάνω από 50.000 € σε διαφημίσεις του Facebook. Χρόνια αργότερα, η εκ του αποτελέσματος φάνηκε, ότι ουδέποτε είχα κάποιον πελάτη μέσω αυτών των διαφημίσεων. Όλοι οι πελάτες μου ήρθαν σε μένα, από την αναζήτηση Google, μετά από προτάσεις άλλων ανθρώπων, άρθρων σε γνωστές εφημερίδες ή του Podcast που έκανα. Έτσι, πέρυσι σταμάτησα εξ ολοκλήρου τις διαφημίσεις.

Ένα από τα αποτελέσματα, είναι ότι χρειάζομαι λιγότερους πελάτες, για να βγάλω τα προς το ζην. Γι ‘αυτό, επιλέγω πελάτες μόνο δύο φορές το χρόνο.

Λιγότερη προσπάθεια, μεγαλύτερη εστίαση – μεγάλη επίδραση.

Η γερμανική οικονομία αλλάζει, λόγω της Covid-19. Οι εταιρείες συνειδητοποιούν για πρώτη φορά: Χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί – όχι αντίγραφα των εαυτών μας. Ο αριθμός των γερμανικών εταιρειών που διαφημίζουν θέσεις εργασίας στα αγγλικά έχει τετραπλασιαστεί – από ένα έως τέσσερα τοις εκατό! Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία. Μη την αφήσεις να πάει χαμένη, επαναλαμβάνοντας τυφλά ξανά και ξανά, αυτό που δε λειτούργησε. Πρέπει να είσαι διαφορετικός. Πρέπει να ξεκινήσεις με δομημένη σκέψη.

“Λοιπόν, όταν ο σύντροφός σου ρωτάει: “Τι κάνεις;”, καλύτερα να απαντήσεις:

“Κάθομαι”.

Εικόνα: Youtube

Έχεις αποφασίσει να ζήσεις στη Γερμανία και ψάχνεις δουλειά; Το supergreeks.eu σήμερα, σας παραθέτει τον απόλυτο οδηγό για εύρεση εργασίας στη συγκεκριμένη χώρα. Οδηγός που εμπεριέχει και πληροφορίες για την αγορά εργασίας […] Περισσότερα εδώ: Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις εργασία στη Γερμανία.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks