Έρευνα: Οι πιο ελκυστικές πόλεις για να ξεκινήσετε μια νέα δουλειά

Λονδίνο-δουλειές

Η δουλειά στο εξωτερικό πλέον είναι μια εύκολη υπόθεση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη έχουν μεταναστεύσει για δουλειά σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αγγλία !

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 😎


Σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένος, η μετακίνηση σε άλλη χώρα για εργασία γίνεται όλο και πιο εύκολη, παρά τα γλωσσικά εμπόδια, ειδικά για τους εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκδοση της έρευνας Decoding Global Talent από τη συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting Group, το Λονδίνο παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τη βάση τους και να πάνε για εργασία σε νέους τόπους.

Το Άμστερνταμ, το Ντουμπάι και το Βερολίνο ακολουθούν στις προτιμήσεις των ανθρώπων σε περίπτωση που μεταναστεύσουν.

Σημείωση: Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι και αρκετές χώρες στη Μέση Ανατολή και Ασία πλέον προσελκύουν εργαζομένους από όλο τον πλανήτη – αυτές οι χώρες βρισκόντουσαν συνήθως χαμηλά σε αυτές τις λίστες, αλλά την τελευταία δεκαετία υπάρχει ραγδαία άνοδος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα μπορούσαν να φανταστούν τους εαυτούς τους να εργάζονται σε εκείνα τα μέρη.

Για παράδειγμα, το 11 τοις εκατό των ερωτηθέντων στην έρευνα θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μετακομίσει στο Άμπου Ντάμπι, το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη, μεταφραζόμενη σε βελτίωση κατά εννέα, τέσσερις και οκτώ θέσεις, αντίστοιχα, σε σύγκριση με την κατάταξη του 2018. Πιο παραδοσιακά και μακροχρόνια hot spots όπως η Νέα Υόρκη και η Βαρκελώνη έπεσαν κατά έξι και πέντε θέσεις σε αυτή τη λίστα. Το Άμστερνταμ και το Ντουμπάι συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα, με το 15 και το 14 τοις εκατό των ερωτηθέντων να ισχυρίζονται ότι είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν σε αυτήν την πόλη για δουλειά, αντίστοιχα.

Η έρευνα έγινε σε 190 χώρες με 208,087 συμμετέχοντες από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

ποδήλατα-ολλανδία

Με πληροφορίες από τις πηγές που αναφέραμε παραπάνω και τη statista

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks