Γερμανία: Χριστούγεννα στο Βερολίνο και Χριστουγεννιάτικα χωριά

χριστούγεννα-βερολίνο-Γερμανία

Αν με ρωτούσες ποια είναι η καλύτερη εποχή να κάνω διακοπές στη Γερμανία! Μάλλον, θα απαντούσα τα Χριστούγεννα! Τα Χριστούγεννα στη Γερμανία είναι φανταστικά… Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές, οι στολισμένες πόλεις δημιουργούν ένα παραμυθένιο κλίμα.

Σήμερα θα σας συστήσουμε με την Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου!

Αφού τελείωσε το light festival στο Βερολίνο, ξεκινούν τα Χριστούγεννα!

Λίγα μέρη στον κόσμο τα Χριστούγεννα φωτίζονται με τόση γιορτινή μαγεία όσο το Βερολίνο. Η γερμανική πρωτεύουσα, γνωστή για την πλούσια ιστορία και τον ζωντανό πολιτισμό της, φιλοξενεί μια από τις πιο μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου

27 Nοεμβρίου με 30 Δεκεμβρίου 2023

Καθώς πλησιάζει ο Δεκέμβριος, οι δρόμοι και οι πλατείες του Βερολίνου μεταμορφώνονται σε Χριστουγεννιάτικα χωριά. Η Weihnachtsmarkt, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, δεν είναι απλώς μια αγορά- είναι μια εμπειρία, μια λατρεμένη παράδοση που φέρνει κοντά οικογένειες, φίλους και αγνώστους. Λίγοι άνθρωποι στον κόσμο αγαπούν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές όσο οι Γερμανοί. Πλέον και εμείς !

Η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης αγοράς: Alexanderplatz

Ενώ το Βερολίνο φιλοξενεί πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές, η πιο εμβληματική είναι αναμφισβήτητα αυτή της Alexanderplatz. Στην καρδιά της πόλης, αυτή η τεράστια πλατεία μετατρέπεται σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων με ένα τεράστιο παγοδρόμιο, ένα πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα μοναδικό καρουζέλ για τα παιδιά και τους νέους στην καρδιά.

Από τις πιο ιδιαίτερες πλατείες του κόσμου, μπροστά στον πανύψηλο τηλεοπτικό πύργο, μια από τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές του κόσμου.

Γαστρονομικές Απολαύσεις

Καμία επίσκεψη στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς να αφεθείτε στις γαστρονομικές της προσφορές. Παραδοσιακές λιχουδιές όπως τα λουκάνικα Bratwurst, τα μπισκότα με μελόψωμο και τα ζαχαρωμένα αμύγδαλα είναι παντού. Αλλά ο πρωταγωνιστής της παράστασης είναι, χωρίς αμφιβολία, το Glühwein – Το ζεστό κρασί. Όσο κρύο και να έχει δε θα καταλάβεις τίποτα μετά από ένα ή περισσότερα ποτήρια Glühwein.

Στην Κεντρική Ευρώπη είναι διαδεδομένο, αλλά δε θα πιεις σε όλες τις χώρες καλό κρασί – σε πολλές περιπτώσεις είναι αναμειγμένο με άλλα συστατικά- στη Γερμανία και στη Τσεχία έχουμε πιει τα καλύτερα ζεστά κρασιά.

Χειροποίητα δώρα

Πέρα από φαγητό και ποτό, οι πάγκοι της αγοράς είναι ένας θησαυρός χειροποίητων δώρων. Από περίτεχνα σκαλιστά ξύλινα στολίδια και χειροποίητα κεριά μέχρι μάλλινα κασκόλ και χειροποίητα παιχνίδια, η ποικιλία είναι εκπληκτική. Είναι το τέλειο μέρος για να βρείτε ένα μοναδικό δώρο για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή ένα αναμνηστικό για να θυμάστε τα Χριστούγεννα σας στο Βερολίνο.

Μουσικές παντού!

Ζωντανή μουσική, χορός και θεατρικές παραστάσεις μας συνοδεύουν στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας στο Βερολίνο. Οργανωμένα LIVE στις πλατείες και φυσικά οι καταπληκτικοί μουσικοί του δρόμου στο Βερολίνο που θα τους συναντήσεις σε πολλά σημεία. Είναι φανταστικό το συναίσθημα των Χριστουγέννων, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται με μουσική υπόκρουση.

Χιόνι;

Πιθανόν, αλλά κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό. Πάντως θα είναι ιδανικό σενάριο, τα χιόνια σε ένα Χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου έχουν μακρά ιστορία, με τις ρίζες τους πίσω στον Μεσαίωνα. Η πρώτη καταγεγραμμένη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, γνωστή ως “Striezelmarkt”, χρονολογείται από το 1530! Με την πάροδο των αιώνων, αυτή η παράδοση εξελίχθηκε και επεκτάθηκε και σήμερα, το Βερολίνο φιλοξενεί πάνω από 60 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Κάθε αγορά έχει τη μοναδική της γοητεία και τις προσφορές της, αλλά όλες διατηρούν την ουσία της παράδοσης αιώνων του εορτασμού του πνεύματος της γιορτής.

Το Βερολίνο, ναι, είναι από τους καλύτερους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Ξεκάθαρα. Το Βερολίνο είναι όλο το χρόνο υπέροχο για διακοπές, αλλά αν το συνδυάσεις και με τον παλμό των Χριστουγέννων ξεκάθαρα είναι ιδανική συνθήκη.

Για να διαβάσετε για όλες τις Χριστουγεννιάτικες αγορές στο Βερολίνο, κοιτάξτε εδώ!

Για το Βερολίνο έχουμε πάρα πολλά άρθρα και μπορείς να τα βρεις στο supergreeks.eu 🙂 Έχουμε άρθρο για τα πάρκα του, για τις 185 διαφορετικές εθνικότητες που ζούμε εδώ, την πύλη του Βρανδεμβούργου, το μουσείο τεχνολογίας και άλλα περισσότερα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks