[Βέλγιο] Η Φλάνδρα παρουσιάζει το “Σχέδιο Ελευθερίας”

brugge

Η φλαμανδική κυβέρνηση παρουσίασε χθες το λεγόμενο “Σχέδιο Ελευθερίας” για τη σταδιακή επαναλειτουργία διαφόρων τομέων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα μια ενδεχόμενη επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι τον Οκτώβριο.

Το “Σχέδιο Ελευθερίας” παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου των ομοσπονδιακών υπουργών υπό τον Πρωθυπουργό, Alexander De Croo, με σκοπό να το θέσει στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τους Brussels Times, το “Σχέδιο Ελευθερίας” παίρνει τη μορφή ενός σχεδίου σταδιακών χαλαρώσεων των μέτρων κατά της COVID-19. Ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις από τον Φλαμανδό υπουργό-πρόεδρο Jan Jambon, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

Ιούνιος

Το πλήρες άνοιγμα για την εστίαση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα θα είναι μικρότερος από 500 (τελευταίο σύνολο: 706). Η ώρα που κλείνει η εστίαση θα παραταθεί μέχρι τη 01.00 και αργότερα θα καταρριφθεί ως μέτρο για την εστίαση, αλλά ο χρόνος για αυτά τα μέτρα παραμένει ασαφής.

Σχετικά άρθρα:

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από 8 Μάϊου-εστίαση, εκδηλώσεις, αριθμός ατόμων

Οι Βέλγοι που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να εμβολιαστούν και στο Βέλγιο από τον Ιούνιο

Αφιέρωμα: Ας μιλήσουμε για τη Φλάνδρα…

Ιούλιος

Επιτρέπονται μαζικές υπαίθριες εκδηλώσεις με έως και 5.000 άτομα ή 3.000 εάν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους. Οι εκδηλώσεις μπορεί να είναι αθλητικές ή πολιτιστικές, ενώ ο αριθμός εξαρτάται από την ύπαρξη χώρου για σωστή απόσταση. Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές.

Για όσους αθλούνται, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους είναι απεριόριστος, ενώ 100 άτομα επιτρέπονται σε εσωτερικούς χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αερισμός. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν θεατές.

Ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται σε ένα τραπέζι αυξάνεται από τέσσερα σε δέκα. Τα ευχάριστα ψώνια είναι και πάλι εφικτά, καθώς περισσότερα από ένα άτομα θα μπορούν να πάνε για ψώνια μαζί.

Αύγουστος

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπονται σε υπαίθριες εκδηλώσεις ανέρχεται σε 10.000 και 4.500 σε εσωτερικούς χώρους.

Φεστιβάλ όπως το Pukkelpop ή το Tomorrowland επιτρέπονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις: Κατοχή «πράσινου πιστοποιητικού» εμβολιασμού, αρνητικού τεστ ή ανοσία. Σε αντίθετη περίπτωση, καθημερινά τεστ πριν από την εισαγωγή στα φεστιβάλ. Σε αυτό το στάδιο, το 80% του πληθυσμού πρέπει να έχει εμβολιαστεί – ένα ορόσημο που αναμένεται να επιτευχθεί στα μέσα Αυγούστου. Είναι πιθανό να μην επιτραπεί η είσοδος σε μη Ευρωπαίους επισκέπτες.

Το όριο συμμετοχής σε εσωτερική ερασιτεχνική προπόνηση ή τουρνουά ακυρώνεται. Έρχεται το τέλος της υποχρεωτικής τηλεργασίας, αν και ο Jambon δήλωσε στο VTM News ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει. Πολλές εταιρείες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μειώσουν τους χώρους γραφείων για να φιλοξενήσουν τη νέα πραγματικότητα.

Σεπτέμβριος

Περαιτέρω εξελίξεις και νέα μέτρα θα προγραμματιστούν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ανάλογα με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής.

Οκτώβριος

Το τέλος για όλα ή τα περισσότερα μέτρα κατά της COVID-19, αν και ορισμένοι είναι πιθανό να παραμείνουν στο παρασκήνιο. Για παράδειγμα, είναι πιθανό η χρήση μάσκας να παραμείνει υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τα ιατρικά ιδρύματα, ενώ ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να συνεχίσουν να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της γρίπης, όταν οι ίδιοι είναι άρρωστοι ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως προαναφέρθηκε, οι εταιρείες έχουν αρχίσει να βλέπουν τα οφέλη της τηλεργασίας και φαίνεται να απομακρύνονται από την ξεπερασμένη ιδέα, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι στο γραφείο για να κάνουν τη δουλειά τους.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks