Οι φοιτητές στην Ολλανδία ζητάνε να ξανά επιστρέψουν στα θρανία την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά

πανεπιστήμια-ολλανδία-Άμστερνταμ

Οι φοιτητές και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα διαπίστωσαν από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ότι δε δόθηκε ποτέ προτεραιότητα σε αυτούς κατά την χαλάρωση των μέτρων, ώστε να επιστρέψουν και αυτοί ξανά στο campus και τα θρανία τους.

Φοιτητές και εκπαιδευτικά ιδρύματα δήλωσαν ότι ελπίζουν να μπορέσουν να ζήσουν ξανά μια κανονική σχολική χρονιά από τον Σεπτέμβριο, η οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση που θα τερματίσει τους κανόνες κοινωνικής απόστασης στα πανεπιστήμια.

«Εάν πρέπει να γίνουν επιλογές το Σεπτέμβριο ως προς το τι είναι και δεν είναι δυνατό, η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα πρέπει να είναι και πάλι μια σκέψη για την κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος των φοιτητών, αναφερόμενος στα μέτρα που θα υπάρχουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας εκείνη την περίοδο. 

Φανταστείτε ανάφεραν οι φοιτητικές οργανώσεις έναν μαθητή χημείας να προσπαθεί να πραγματοποιήσει πειράματα στο δωμάτιο του. Αυτό δεν είναι εφικτό. Δε γίνεται απλά.

Το υπουργικό συμβούλιο έχει αναφέρει ότι θα ζητήσει συμβουλές από την ομάδα του OMT σχετικά με τα επόμενα βήματα επαναλειτουργίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το αργότερο τον Ιούλιο.  Έπειτα θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί.

Όλα και σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Η κατάσταση με τους εμβολιασμούς είναι μια θετική εξέλιξη και όλοι ελπίζουν ότι σύντομα οι φοιτητές θα ξανά βρίσκονται στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας και τους χώρους αυτών.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks