Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας *2022

καλύτερα-πανεπιστήμια-ολλανδία

Ολοένα και περισσότεροι φοιτητές ανά τον κόσμο θέλουν να έρθουν να σπουδάσουν στην Ολλανδία γιατί εδώ κανείς μπορεί να βρει τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο! Τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας έχουν εξαιρετική φήμη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. 

Πάμε να δούμε ποια πανεπιστήμια της Ολλανδίας βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Δέκα πανεπιστήμια της Ολλανδίας συγκαταλέγονται φέτος ανάμεσα στα διακόσια καλύτερα στον κόσμο.

Πανεπιστήμια Ολλανδίας

Η χώρα διαθέτει πολλά διακεκριμένα πανεπιστήμια σε πολλούς τομείς, ενώ η διδασκαλία αρκετών προγραμμάτων γίνεται εξ’ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η έρευνα και η εργασία στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Οι φοιτητές λαμβάνουν επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών και μια σειρά από σπουδαίες έρευνες στα ερευνητικά πανεπιστήμια.

Για ακόμα μια φορά το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας βρίσκεται στο Wageningen και ακολουθούν το πανεπιστήμιο στο Άμστερνταμ, την Ουτρέχτη, το Λάιντεν, το Ρότερνταμ, το Ντέλφτ, το Χρόνινγκεν, το Μάαστριχτ και το Ναιμέχεν !

ΤΟP10 Πανεπιστήμια της Ολλανδίας στον κόσμο

  1. Wageningen University & Research: Το 20,2% είναι international φοιτητές. *Για φέτος ανέβηκε αρκετές θέσεις το πανεπιστήμιο του Wageningen στην παγκόσμια λίστα. Τα τελευταία πολλά χρόνια το βρίσκουμε ψηλά στη λίστα και 1ο ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας. Φέτος, το πανεπιστήμιο του Wageningen βρίσκεται στην 53η θέση παγκοσμίως.
  2. University of Amsterdam: Από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο διαχρονικλά με υψηλό ποσοστό international φοιτητών (29%*). Φέτος, το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ βρίσκεται στην 65η θέση.
  3. Utrecht University : Κάθε χρόνο ψηλά στην παγκόσμια λίστα των πανεπιστημίων – κάθε χρόνο όλο και ψηλότερα. Φέτος το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης βρίσκεται στην 69η θέση! Το 11% είναι international φοιτητές.
  4. Leiden University: 71η θέση με ποσοστό international φοιτητών, 19%.
  5. Erasmus University Rotterdam: 72η θέση με ποσοστό ξένων φοιτητών. 22%.
  6. Delft University of Technology: 75η θέση με ποσοστό ξένων φοιτητών στο 31%!
  7. University of Groningen: 80η θέση με πσοστό ξένων φοιτητών στο 27%.
  8. Vrije Universiteit Amsterdam: 115η θέση παγκοσμίως με ποσοστό ξένων φοιτητών στο 14%.
  9. Maastricht University: 127η θέση παγκοσμίως με πάρα πολλούς international φοιτητές. Το ποσοστό των φοιτητών από άλλες χώρες φτάνει στο 55%.
  10. Radboud University Nijmegen: Αναρριχήθηκε φέτος πολλές θέσεις και για φέτος βρίσκεται στην 139η θέση παγκοσμίως. Το ποσοστό των φοιτητών από άλλες χώρες είναι στο 15%.

Το πανεπιστήμιο του Αιντχόφεν έπεσε αρκετές θέσεις και ακολουθούν τα πανεπιστήμια του Τίλμπουρχ και Τβέντε.

Οι φοιτητές στην Ολλανδία είναι πολλοί από άλλες χώρες και συνήθως χαρούμενοι, μιας και τα campus είναι υπέροχα, οι πόλεις που ζούνε είναι με καλό βιοτικό επίπεδο στην Ολλανδία, η απορρόφηση άμεση σε δουλειές στις περισσότερες περιπτώσεις.

Διάβασε ακόμα :

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας *2022

Tα καλύτερα πανεπιστήμια στο Βέλγιο (2022*)

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας *2023

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks