Τα καλύτερα πανεπιστήμια στη Γερμανία για το 2021

δουλειά-φοιτητές-βέλγιο

Η Γερμανία είναι χωρίς καμία αμφιβολία μία άρτια οργανωμένη χώρα και αυτό φαίνεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, από τους απλούς κανόνες συμβίωσης μέχρι το εκπαιδευτικό της σύστημα. Για το λόγο αυτό αρκετά από τα πανεπιστήμιά της βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις των καλύτερων πανεπιστημίων και για το 2021. Έξι πανεπιστήμια βρίσκονται στις 100 πρώτες θέσεις της λίστας του THE και συνολικά εννέα στις πρώτες 200 θέσεις.

Πανεπιστήμια Γερμανίας

Τα περισσότερα από τα πανεπιστήμια στη Γερμανία έχουν να αναδείξουν σπουδαία εκπαιδευτικά προγράμματα και έρευνες στο υψηλότερο επίπεδο. Τα διακεκριμένα ιδρύματα ειδικεύονται σε πολλούς εκπαιδευτικούς τομείς και τα περισσότερα προγράμματα διδάσκονται στα αγγλικά, ειδικά στο μεταπτυχιακό επίπεδο. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στη Γερμανία λαμβάνουν υψηλή επαγγελματική εκπαίδευση στα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών και μια σειρά από σπουδαίες έρευνες στα ερευνητικά πανεπιστήμια.

Τα TOP 6 πανεπιστημιακά ιδρύματα της Γερμανίας

1-University of Duisburg-Essen

Ιδρύθηκε το 2003 από τη συγχώνευση δύο πανεπιστημίων στις πόλεις Ντούισμπουργκ και Έσσεν.  Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα νεότερα πανεπιστήμια στη Γερμανία. 

Περπατώντας στις δύο πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου του Duisburg-Essen (UDE), πιθανότατα θα συναντήσετε επιστήμονες, μελετητές και φοιτητές που έχουν έρθει στο UDE από όλο τον κόσμο. Με βάση αυτόν τον πλούτο της διαρκούς διεθνοποίησης και της παγκόσμιας υπηκοότητας, προωθείται ρητά η ανταλλαγή – γνώσης, προοπτικών και ταλέντων. 

Το πανεπιστήμιο μάλιστα διατηρεί συνεργασίες με πολλά πανεπιστήμια – από την Κίνα στη Βραζιλία έως τις ΗΠΑ. Επιπλέον προωθούν την κινητικότητα εντός της Ευρώπης – για παράδειγμα σε συνεργασία με τα 265 πανεπιστήμια -εταίρους ERASMUS σε σχεδόν 30 χώρες.

Σε πολλούς κλάδους, το UDE κατατάσσεται μεταξύ των TOP 10 των γερμανικών ερευνητικών πανεπιστημίων. Τα τελευταία τρία χρόνια, τα έσοδα από την έρευνα αυξήθηκαν κατά 150%, μια εξέλιξη που οφείλεται επίσης στις πέντε διεπιστημονικές ομάδες έρευνας

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 18η θέση

2- Jacobs University

Βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία και το Πανεπιστήμιο Jacobs είναι ένα από τα πιο διεθνή πανεπιστήμια της χώρας, που χαρακτηρίζεται από μια πραγματικά διαπολιτισμική και στενή κοινότητα φοιτητών και καθηγητών.

Ιδρύθηκε το 2001 ως ιδιωτικό αγγλόφωνο πανεπιστήμιο και προσελκύει εξαιρετικά ταλαντούχους και ανοιχτόμυαλους φοιτητές από όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 1.450 φοιτητές από περισσότερες από 110 χώρες που ζουν σήμερα στην πανεπιστημιούπολη.

Εκεί παρέχεται μια εκπαίδευση που υπερβαίνει τους κλάδους και τα πολιτιστικά όρια. Οι μαθητές του Jacobs αποφοιτούν ως παγκόσμιοι πολίτες που θα κάνουν τη διαφορά στον αυριανό κόσμο.

Μερικά από τα μαθήματα που προσφέρονται είναι: Επιχειρήσεις & οικονομικά, Κοινωνικές επιστήμες, Πολιτικές & Διεθνείς Σπουδές (συμπεριλαμβανομένων των Μελετών Ανάπτυξης), Επικοινωνία & Μελέτες Μέσων, Βιολογικές Επιστήμες, Φυσικές Επιστήμες, Χημεία, Φυσική & Αστρονομία, Επιστήμη Υπολογιστών, Ψυχολογία. 

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 30η θέση

3-University of Potsdam

Το University of Potsdam είναι δημόσιο πανεπιστήμιο στο Πότσνταμ, πρωτεύουσα του κράτους του Βρανδεμβούργου. Βρίσκεται κυρίως σε τρεις πανεπιστημιουπόλεις στην πόλη. Ορισμένα κτίρια διδασκαλίας αποτελούν μέρος του Νέου Παλατιού του Σανσούτσι, το οποίο είναι γνωστό ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Στις αρχές του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020/2021, περίπου 22.000 νέοι σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ. Το Πανεπιστήμιο δίνει ιδιαίτερη έμφαση δημιουργώντας τέσσερις εστίες πανεπιστημιακής έρευνας. Η συνεχής αύξηση του όγκου χρηματοδότησης τρίτων μαρτυρά την ποιότητα της έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο έως και σήμερα. 

Το University of Potsdam έχει επίσης επιτυχημένες, παραγωγικές συμφωνίες συνεργασίας με περισσότερα από 30 μη πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα στην περιοχή. Με διεπιστημονική ατζέντα έρευνας, ο τομέας της αριστείας συνδέει τα τμήματα Ψυχολογίας, Γλωσσολογίας και Επιστήμης Αθλητισμού και Υγείας. Το UP προσφέρει περισσότερα από 150 προγράμματα σπουδών σε διάφορους τομείς, που προσφέρονται στα γερμανικά καθώς και σε άλλες γλώσσες, κυρίως γαλλικά και αγγλικά.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 33η θέση

4-University of Passau

Το University of Passau (Universität Passau στα Γερμανικά) είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Passau, στην Κάτω Βαυαρία. Ιδρύθηκε το 1973 και είναι το νεότερο πανεπιστήμιο στη Βαυαρία και κατά συνέπεια έχει την πιο σύγχρονη πανεπιστημιούπολη στην πολιτεία. Ωστόσο, οι ρίζες του ως Ινστιτούτο Καθολικών Σπουδών χρονολογούνται περίπου εκατοντάδες χρόνια.

Το Πανεπιστήμιο του Passau έχει τέσσερις σχολές: Νομική, Επιχειρήσεις, Οικονομικά και Πληροφοριακά Συστήματα, Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Πληροφορική και Μαθηματικά.

Λόγω της εξαιρετικής έρευνας, του εξαιρετικού περιβάλλοντος σπουδών και του στενού διεθνούς δικτύου συνεργατών, το Πανεπιστήμιο του Passau είναι ένα ακαδημαϊκό και ερευνητικό ίδρυμα με μεγάλη ορατότητα και σεβασμό στην καρδιά της Ευρώπης.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 38η θέση

5-University of Bayreuth

Το Bayreuth είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1975. Είναι ένα πανεπιστήμιο της πανεπιστημιούπολης με ερευνητική εστίαση στη διεθνή συνεργασία και τη διεπιστημονικότητα. 

Το πανεπιστήμιο επικεντρώνεται έντονα στις αφρικανικές σπουδές. Ένας άλλος κορυφαίος τομέας είναι οι φυσικές επιστήμες και η μηχανική, στην οποία to Bayreuth έχει προχωρήσει στον τομέα της μη γραμμικής δυναμικής. Το τμήμα προηγμένων υλικών του πανεπιστημίου και το τμήμα πολυμερών και κολλοειδών επιστημών είναι πολύ ισχυρά και κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων στη Γερμανία. Αυτό που ξεχωρίζει όλους τους τομείς αριστείας του Bayreuth είναι η πολυεπιστημονική του προσέγγιση και η προθυμία του πανεπιστημίου να συνεργαστεί με άλλα ιδρύματα.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 45η θέση

Και αν σηκώνεις χαβαλέ… Κάνε LIKE και στο γκρουπάκι μας “SupeR Έλληνες του Εξωτερικού” :p

6-Universität Bremen

Το Πανεπιστήμιο της Βρέμης (German Universität Bremen) είναι δημόσιο πανεπιστήμιο στη Βρέμη της Γερμανίας, με περίπου 23.500 άτομα από 115 χώρες. Πρόκειται για ένα από τα 11 ιδρύματα που πέτυχαν στην κατηγορία “Θεσμικές στρατηγικές” της Πρωτοβουλίας Αριστείας που ξεκίνησε από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και τα Ομοσπονδιακά Κράτη το 2012. Το πανεπιστήμιο ήταν επίσης επιτυχές στις κατηγορίες “Μεταπτυχιακές Σχολές” και “Ομάδες Αριστείας” της πρωτοβουλίας.

Το Πανεπιστήμιο της Βρέμης προσφέρει 118 διαφορετικά προγράμματα. Κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο της Βρέμης απονέμει το βραβείο Berninghausen για εξαιρετική διδασκαλία. Το βραβείο ξεκίνησε το 1992 και θεωρείται το παλαιότερο βραβείο διδασκαλίας σε οποιοδήποτε Γερμανικό Πανεπιστήμιο. Τα δίδακτρα είναι δωρεάν για ντόπιους και διεθνείς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Υπάρχει, ωστόσο, μια συμβολή εξαμήνου περίπου 300 €, το οποίο περιλαμβάνει εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Βρέμη και σε μέρη της Κάτω Σαξονίας.

Το Πανεπιστήμιο της Βρέμης είναι ερευνητικό πανεπιστήμιο. Έχει 12 σχολές, αλλά εστιάζει την έρευνά του σε 6 διεπιστημονικούς τομείς υψηλού προφίλ. Πραγματοποιεί έρευνα για τη θάλασσα, και το κλίμα, την κοινωνική αλλαγή, την κοινωνική πολιτική και το κράτος,  την επιστήμη των υλικών και τη μηχανική παραγωγής, τις μηχανές μέσων μαζικής ενημέρωσης, την λογιστική και τις επιστήμες της υγείας. 

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 67η θέση

Στις 200 πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης το Hamburg University of Technology (θέση 130), το University of Wuppertal (θέση 152) και University of Siegen (θέση 177). 

Κάθε χρόνο όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια για το 2020, τα γερμανικά πανεπιστήμια είναι στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τα πιο σπουδαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης:

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας για το 2021

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks