Τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ολλανδία για το 2021

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο_Βιλιοθήκη

Η Ολλανδία είναι μία χώρα γεμάτη γνώση σε κάθε γωνιά της. Από τα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους μέχρι τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα είναι μία χώρα που κάθε άνθρωπος μπορεί να μάθει κάτι. Τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους που επιλέγουν να σπουδάσουν εκεί, είτε πρόκειται για προπτυχιακές είτε για μεταπτυχιακές σπουδές. Για αυτό το λόγο επτά από τα ολλανδικά πανεπιστήμια είναι στη λίστα με τα 100 καλύτερα ιδρύματα της λίστας THE.

Πανεπιστήμια Ολλανδίας

Η χώρα διαθέτει πολλά διακεκριμένα πανεπιστήμια σε πολλούς τομείς, ενώ η διδασκαλία αρκετών προγραμμάτων γίνεται εξ’ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η έρευνα και η εργασία στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Οι φοιτητές λαμβάνουν επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών και μια σειρά από σπουδαίες έρευνες στα ερευνητικά πανεπιστήμια

Τα Top 7 πανεπιστήμια της Ολλανδίας

1-Wageningen University & Research

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση των ολλανδικών πανεπιστημίων, ειδικεύεται στις Environmental & Agricultural Sciences και αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως. Υπάρχουν 37 μεταπτυχιακά προγράμματα, όλα στα αγγλικά, διάρκειας 2 ετών.

Το Wageningen University & Research κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. Ειδικότερα στην ειδικότητά του για τις βιοεπιστήμες, θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει 6 προγράμματα που διδάσκονται στα Αγγλικά. Η πόλη του Wageningen, όπου εδρεύει το πανεπιστήμιο, είναι μια ιστορική πόλη στις όχθες του Ρήνου. Η τοποθεσία αυτής της πόλης είναι κυριολεκτικά στη φύση.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 62η θέση

2-University of Amsterdam

Το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Το UvA είναι ένα από τα δύο μεγάλα, δημόσια χρηματοδοτούμενα ερευνητικά πανεπιστήμια στην πόλη, το άλλο είναι το Vrije Universiteit Amsterdam. Το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, που ιδρύθηκε το 1632 από τις δημοτικές αρχές και αργότερα μετονομάστηκε για την πόλη του Άμστερνταμ, είναι το τρίτο παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Ολλανδία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη με 31.186 φοιτητές, 4.794 προσωπικό, 1.340 διδακτορικούς φοιτητές και ετήσιο προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ.

Η κύρια πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στο κέντρο του Άμστερνταμ, με μερικές σχολές να βρίσκονται σε γειτονικούς δήμους. Το πανεπιστήμιο είναι οργανωμένο σε επτά σχολές: Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Συμπεριφορικές Επιστήμες, Οικονομικά και Επιχειρήσεις, Επιστήμη, Νομική, Ιατρική, Οδοντιατρική.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 66η θέση

3-Leiden University

Ως αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό ερευνητικό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Leiden παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ακαδημαϊκή έρευνα και διδασκαλία. Η υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκή έρευνα και διδασκαλία είναι ζωτικής σημασίας για έναν ασφαλή, υγιή, βιώσιμο, ευημερούμενο και δίκαιο κόσμο. Το Πανεπιστήμιο έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη, τη διάδοση και την εφαρμογή ακαδημαϊκών γνώσεων και είναι ένα αξιόπιστο πρόσωπο σε κοινωνικές και πολιτικές συζητήσεις στην εθνική και διεθνή αρένα.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει επτά ακαδημαϊκές σχολές και πάνω από πενήντα θεματικά τμήματα ενώ στεγάζει περισσότερα από 40 εθνικά και διεθνή ερευνητικά ινστιτούτα. Είναι επίσης μέλος του Ομίλου Coimbra, του Europaeum και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Έρευνας.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 70η θέση

4-Erasmus University Rotterdam

Το Erasmus MC είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα και κέντρα τραύματος στην Ολλανδία, ενώ η οικονομική και επιχειρηματική σχολή του, η Erasmus School of Economics και το Rotterdam School of Management είναι πολύ γνωστά στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 72η θέση

5-Utrecht University

Το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης αριθμεί έναν αριθμό διακεκριμένων μελετητών μεταξύ των αποφοίτων και της σχολής του, συμπεριλαμβανομένων 12 βραβευμένων με Νόμπελ και 13 βραβευμένων με βραβείο Σπινόζα. Οι τομείς εστίασης του πανεπιστημίου συνδέουν τη θεμελιώδη έρευνα με μια κοινωνική αποστολή. Είναι πεδία δοκιμών στα οποία εστιάζουν σε ένα θέμα, παίρνουν νέους δρόμους και συνάπτουν νέες συνεργασίες. Τα πεδία μεταξύ άλλων είναι: Εφαρμοσμένη επιστήμη δεδομένων, Διοίκηση στην ψηφιακή κοινωνία και Ολοκληρωμένη βιοπληροφορική για τις επιστήμες της ζωής και τη βιωσιμότητα

Το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης έχει τοποθετηθεί σταθερά στα κορυφαία 100 πανεπιστήμια στον κόσμο από εξέχοντες διεθνείς πίνακες κατάταξης.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 75η θέση

6-Delft University of Technology

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ, γνωστό και ως TU Delft, είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο ολλανδικό δημόσιο τεχνικό πανεπιστήμιο. Βρίσκεται στο Ντελφτ και κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στις Κάτω Χώρες.

Με οκτώ σχολές και πολυάριθμα ερευνητικά ινστιτούτα, έχει περισσότερους από 26.000 φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και 6.000 υπαλλήλους (διδακτικό, ερευνητικό, υποστηρικτικό και διευθυντικό προσωπικό). Προσφέρει 14 προπτυχιακά (στα ολλανδικά) και πάνω από  30 μεταπτυχιακά (στα αγγλικά) προγράμματα πάνω στον σχεδιασμό, την μηχανική και τις επιστήμες. Το TU Delft διακρίνεται ως ίδρυμα για την καινοτομία που προσφέρει και το problem-solving μέσω της ομαδικότητας, αρετή που προβάλλεται διαρκώς μέσω του πανεπιστημίου.

Ενώ όλα τα πτυχία Masters διδάσκονται στα Αγγλικά, τα περισσότερα προγράμματα προπτυχιακού επιπέδου διδάσκονται στα Ολλανδικά.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 78η θέση

Έχεις follow στο Insta του SuperGreeks Marketplace ?

7-University of Groningen

Το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν είναι δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο στην πόλη Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας. Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1614 και είναι το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Ολλανδία.

Το University of Groningen διαθέτει έντεκα σχολές, εννέα μεταπτυχιακές σχολές, 27 ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα και περισσότερα από 175 προγράμματα σπουδών. Οι απόφοιτοι και η σχολή του πανεπιστημίου περιλαμβάνουν τους Johann Bernoulli, Aletta Jacobs, τέσσερις βραβευμένους με Νόμπελ, εννέα νικητές του βραβείου Spinoza, έναν νικητή του βραβείου Stevin, βασιλείς, πολλούς δημάρχους, τον πρώτο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έναν γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Για φέτος το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 80η θέση

Κάθε χρόνο όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια για το 2020, τα ολλανδικά πανεπιστήμια είναι στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τα πιο σπουδαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης:

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας για το 2021

Τα καλύτερα πανεπιστήμια του Βελγίου για το 2021

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks