Αφιέρωμα στα κάστρα του Βελγίου

κάστρα-βέλγιο-γάνδη

Το Βέλγιο, ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές για πολλούς λόγους. Τα κάστρα του Βελγίου είναι αξιοθέατα και η ζωντανή ιστορία της χώρας ! Τι καλύτερο από μια επίσκεψη σε ένα κάστρο με ιστορία και απίθανους χώρους;

Het Steen fortress in Antwerp, Belgium

Το Βέλγιο μπορεί να φημίζεται για τη σοκολάτα του κυρίως, αλλά πραγματικά θα έπρεπε να φημίζεται και για τα κάστρα του περισσότερο. Έχει υπέροχα κάστρα!

Από μεσαιωνικά φρούρια και κάστρα με τάφρο μέχρι παλάτια και αρχοντικά, η ποικιλία είναι τεράστια. Ενώ πολλά είναι ιδιωτικά ακίνητα, ένας καλός αριθμός είναι ανοιχτός στο κοινό, είτε ως τουριστικά αξιοθέατα είτε ακόμη και ως μοναδικές εμπειρίες διαμονής – δεν είναι λίγοι αυτοί που μαζεύονται σε μεγάλες παρέες και κάνουν διακοπές σε καταλύματα- παλάτια !

Πολλά από αυτά τα κάστρα δεν είναι μόνο αρχιτεκτονικά θαύματα, αλλά μας παρέχουν ολοζώντανη την ιστορία της περιοχής. Παραπομπές σε ιστορίες για ιππότες και πριγκίπισσες, ρομαντισμό και ίντριγκα και το μεγαλείο περασμένων εποχών . Οι επισκέπτες στο Βέλγιο έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν σε αυτήν την παραμυθένια κληρονομιά, με κάστρα που διανέμονται σε κάθε επαρχία, διασφαλίζοντας ότι όπου κι αν βρίσκεστε στο Βέλγιο, δεν είστε ποτέ πολύ μακριά από ένα κάστρο για να εξερευνήσετε.

Τα πιο όμορφα κάστρα του Βελγίου που είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες

Beersel castle in Belgium


Το Βέλγιο έχει πάρα πολλά κάστρα που συνδυάζουν την ομορφιά με την ιστορική σημασία. Από τα πιο όμορφα, το Κάστρο του Zellaer και το Κάστρο Borrekens ξεχωρίζουν για τα γραφικά τους περιβάλλοντα και τη νεογοτθική αρχιτεκτονική ​​. Κάστρα με βαθιές ιστορικές ρίζες περιλαμβάνουν το Κάστρο Marnix de Sainte Aldegonde , το οποίο έχει μείνει στη φαντασία πολλών λόγω της παραμυθένιας γοητείας του, αν και είναι ιδιωτική ιδιοκτησία ​.

Όσον αφορά τα κάστρα που είναι ανοιχτά στο κοινό, το Κάστρο της Vêves προσφέρει ξεναγήσεις, επιτρέποντας στους επισκέπτες να επιστρέψουν στη μεσαιωνική εποχή !

Πολλά κάστρα στο Βέλγιο είναι προσβάσιμα για τους επισκέπτες, και μερικά λειτουργούν ακόμη και ως ξενοδοχεία ή χώροι εκδηλώσεων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ζωής μέσα στην ιστορία. Το Manoir de Lébioles , γνωστό ως «μικρές Βερσαλλίες των Αρδεννών», προσφέρει μια πολυτελή διαμονή σε συνδυασμό με ένα γαστρονομικό εστιατόριο και σπα ​. Για όσους αναζητούν μια ιστορική περιήγηση, το Κάστρο Gravensteen στη Γάνδη, πλέον μουσείο, παρουσιάζει τη μεσαιωνική ζωή της περιοχής.

Κατά τον προγραμματισμό επισκέψεων, είναι σημαντικό να ελέγχετε για τις τρέχουσες ώρες λειτουργίας και τη διαθεσιμότητα, καθώς ορισμένα κάστρα ενδέχεται να υπόκεινται σε αποκατάσταση ή να είναι ιδιωτικά. Ωστόσο, με περισσότερα από 400 κάστρα προσβάσιμα στο κοινό, υπάρχει ένας πλούτος ιστορίας και ομορφιάς για εξερεύνηση σε όλο το Βέλγιο.

Οι Αρδέννες

Τι να πούμε γι αυτά τα μέρη στις Αρδέννες. Είτε σε με το αυτοκίνητο, είτε είσαι με το ποδήλατο ή με οποιονδήποτε τρόπο στο διάβα σου θα περάσεις μπροστά από πολλά κάστρα. Πολλά απίστευτα κάστρα με ανυπέρβλητη ομορφιά.

Αγαπημένο κάστρο των SuperGreeks είναι αυτό που βρίσκεται στις Αρδέννες και την Μπουιγιόν που μπορείς να κάνεις ξενάγηση ακόμα και κατά τις νυχτερινές ώρες με δάδες !

Για το άλλο αγαπημένο κάστρο των SuperGreeks στη Γάνδη

Το Gravensteen στη Γάνδη είναι ένα από τα παλαιότερα κάστρα στο Βέλγιο που είναι ανοιχτό στους τουρίστες. Χτισμένο το 1180, ήταν κάποτε η κατοικία των Κόμηδων της Φλάνδρας και τώρα λειτουργεί ως μουσείο και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα δωμάτιά του και να απολαύσουν την πανοραμική θέα. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια μέσω Διαδικτύου ​.

Ακόμα περισσότερα για τα κάστρα του Βελγίου, διαβάζετε σε ένα άλλο αφιέρωμα που είχαμε κάνει!

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks