[Ολλανδία] Αφιέρωμα στο μεγάλο party της King’s Day

ημέρα-βασιλιά-ολλανδία-kingsday

Είναι η μέρα που είναι αφιερωμένη στον βασιλιά της Ολλανδίας και όπου ο καθένας μπορεί να πουλήσει ό,τι θέλει (εκτός από αλκοόλ και τρόφιμα) χωρίς να φορολογηθεί. Είναι ένα μεγάλο πάρτι σε κάθε πόλη της Ολλανδίας. Είναι αργία αυτή η μέρα στην Ολλανδία και όλοι φοράνε τα πορτοκαλί τους.

Covid19 και King’s Day

kings-day-covid19

Την περσινή χρόνια, δεν έγινε καθόλου η King’s day και η κατάσταση ήταν υποτονική εντελώς σε όλες τις πόλεις – ήμασταν στην αρχή ακόμα της πανδημίας. Για το 2021, η διαίσθηση μας είναι ότι θα έχει αρκετό κόσμο παντού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μοιάζει σε κάτι αυτό που θα συμβεί με τα προηγούμενα χρόνια – γνωρίζουμε πολλούς σήμερα που θα νοικιάσουν μια βάρκα ή έχουν κανονίσει κάποιο μπάρμπεκιου.

Φέτος, όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα προβληθούν διαδικτυακά.

*Σίγουρα και σε κάθε περίπτωση ότι θα σας περιγράψουμε παρακάτω δε θα συμβεί σήμερα και στα χρόνια της πανδημίας, αλλά γράφοντας σας τι συμβαίνει κάθε χρόνο κανονικά θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τον παλμό της σημερινής ημέρας, να θυμίσουμε στους παλιούς τι συμβαίνει και να μάθουν οι νεότεροι. Από του χρόνου ελπίζουμε και πιστεύουμε να γιορτάζουμε και παρτάρουμε όλοι μαζί παρέα!

Υπαίθριες αγορές

Ο καθένας μπορεί να στήσει τον δικό του πάγκο πουλώντας ότι θέλει, χωρίς φορολογία και χωρίς κάποια άδεια. Οι υπαίθριες αγορές στήνονται από άκρη σε άκρη και σε ολόκληρη την Ολλανδία, στα πεζοδρόμια και τα πάρκα της χώρας. Οι άνθρωποι πωλούν παλιά τους πράματα που πλέον δεν χρειάζονται – τα παιδιά συνήθως είναι αυτά που είναι υπεύθυνοι πωλήσεων για την οικογένεια. Πολλές υπαίθριες αγορές στήνονται από τη νύχτα σε πόλεις, όπως η Ουτρέχτη για παράδειγμα.

Ο καθένας μπορεί να πουλήσει ό,τι θέλει εκτός από τρόφιμα και αλκοόλ (αν και θα δείτε αρκετούς ενήλικες με καρότσια να πουλάνε μπύρες για παράδειγμα).

Βγάζοντας μεροκάματο με χιούμορ

Είναι η μέρα που όσοι θέλουν, μπορούν να βγάλουν ένα μεροκάματο – οι ιδέες είναι πολλές και οργιάζουν – οι άνθρωποι σκαρφίζονται απίστευτα πράματα για να βγάλουν χρήματα αυτή την ημέρα. Δεν είναι μόνο η πώληση προϊόντων, αλλά μπορεί να είναι κάποιος αστείος διαγωνισμός, όπου για να συμμετέχεις θα πρέπει να δώσεις κάποια χρήματα. Μπορεί να πρέπει να κάνεις κάποιες έλξεις σε μονόζυγο ας πούμε ή να πετάξεις ένα αυγό σε ένα πρόσωπο, πετυχαίνοντας έναν συγκεκριμένο στόχο. Θα πρέπει να ζήσεις αυτή τη μέρα για να καταλάβεις…

King’s night

To αδιαχώρητο! Παντού το αδιαχώρητο… Μουσικές παντού, party παντού, ποτά παντού – Ένα πάρτυ όλη η πόλη – γίνεται ένας πραγματικός χαμός παντού. Οι δήμοι στήνουν ένα τεράστιο πάρτυ για τους κατοίκους και τουρίστες της πόλης.

Το Άμστερνταμ

ημέρα-βασιλιά-kingsday

Το Άμστερνταμ κάθε χρόνο μαζεύει εκατομμύρια κόσμο στα κανάλια, σε ένα πάρτι που είναι για όλους. Το ποτό ρέει άφθονο και ο κόσμος διασκεδάζει πίνοντας και γελώντας. Ο δήμος του Άμστερνταμ διοργανώνει ένα ξέφρενο πάρτυ με δεκάδες εκδηλώσεις.

Ερχόμενοι στο Άμστερνταμ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λειτουργούν ακόμα περισσότερα τρένα με προορισμό την πρωτεύουσα και επίσης ότι όλα τα τρένα είναι ασφυκτικά γεμάτα. Τα κανάλια γεμίζουν και αυτά ασφυκτικά από βάρκες που γίνεται πάρτυ – αν ο καιρός είναι καλός, αρκετός είναι ο κόσμος που δε διστάζει να βουτήξει στα κανάλια.

Και αν ο καιρός δεν είναι καθόλου καλός;

-Αυτό δεν αποτρέπει κανέναν από το να έρθει στο Άμστερνταμ για το μεγάλο πάρτι του βασιλιά.

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση προσπαθούσε να μεταφέρει αρκετούς δημοφιλείς DJ’s και στην υπόλοιπη χώρα και να διοργανώσει εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν αρκετό κόσμο και σε περισσότερες πόλεις, ώστε να αποσυμφορηθεί η πρωτεύουσα που πραγματικά γινότανε χαμός.

Tips

  • Προσοχή στα πορτοφόλια και τα προσωπικά σας αντικείμενα.
  • Φροντίστε να έχετε cash μιας και οι περισσότεροι πάγκοι στις περισσότερες υπαίθριες αγορές δε δέχονται κάρτες.
  • Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια διότι μέσα στο πλήθος δε θα καταλάβετε το πόσο θα έχετε περπατήσει όλη την ημέρα.
  • Αγνοήστε τους Street Dealers. Στη πόλη υπάρχουν αρκετά Coffeeshops αλλά και Smart Shops.

Ευχόμαστε από καρδιάς την 27η Απριλίου του 2022 να τη γιορτάζουμε όλοι μαζί παρέα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks