Αφιέρωμα στο πανεπιστήμιο του Λάιντεν

λαιντεν-πανεπιστήμιο

Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας είναι στο Λάιντεν. Το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας με σπουδαίο επιστημονικό έργο κατατάσσεται κάθε χρόνο ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Το Πανεπιστήμιο του Leiden παράγει σπουδαίο έργο και έχει αντίκτυπο στην κοινωνία από το 1575. Σχεδόν 4,5 αιώνες παράδοσης και καινοτομίας. Το πανεπιστήμιο του Λάιντεν έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο.

(Φακτς) Το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν είναι:

  • Το πρώτο και άρα παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Ολλανδία, που ιδρύθηκε από τον William of Orange
  • Κατατάχθηκε στα κορυφαία 100 του κόσμου. Κάθε χρόνο κατατάσσεται. Για το 2023 βρίσκεται στην 77η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
  • βρίσκεται στο κέντρο της χώρας
  • Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Πανεπιστημίων

Στα σχεδόν 450 χρόνια ύπαρξής του, το πανεπιστήμιό μας έχει χτίσει μια σταθερή φήμη. Αξιοσημείωτοι απόφοιτοι του Leiden περιλαμβάνουν μέλη της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας, τον βασιλιά Willem Alexander, την πριγκίπισσα Beatrix van Oranje-Nassau και την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Constantijn van Oranje-Nassau, καθώς και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, καθηγητή Jaap de Hoop Scheffer και τον σημερινό Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte. Ακόμα και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν επίτιμος κάτοχος πτυχίου του Πανεπιστημίου του Λέιντεν.

Δε γνωρίζουμε αν όλοι οι παραπάνω ήταν σπουδαίοι φοιτητές, αλλά σίγουρα είναι ηχηρά ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος που σπούδασαν σε αυτό το πανεπιστήμιο.

Σε όλη την ιστορία του το πανεπιστήμιο υποστήριξε την ελευθερία και το σύνθημά του, Praesidium Libertatis, μεταφράζεται ως «προπύργιο της ελευθερίας», που χρονολογείται από τα χρόνια που ο ιδρυτής του πανεπιστημίου το έδωσε σε αναγνώριση της αντίστασης της πόλης ενάντια στους Ισπανούς εισβολείς.

Το σύγχρονο Leiden αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα. Αποτελείται από επτά σχολές στις τέχνες, τις επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες, φιλοξενεί φοιτητές από 120+ διαφορετικές χώρες και αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένα καταφύγιο όπου μπορεί να τεθεί οποιαδήποτε ερώτηση και να απαντηθεί με απόλυτη ελευθερία».

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Το Leiden University College, το διεθνές κολέγιο βραβείων πτυχίου του πανεπιστημίου, η Σχολή Διακυβέρνησης και Παγκόσμιων Υποθέσεων και πολλά προγράμματα από όλες τις άλλες σχολές εδρεύουν στην γειτονική πόλη της Χάγης.

λαιντεν-ολλανδία-ποιήματα

To Λάιντεν είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ολλανδίας, βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, είναι μια ολοζώντανη πόλη με πολλούς φοιτητές και γενικά νέους ανθρώπους. Μια πόλη που σε κάθε σημείο της διαβάζεις για την ιστορία, τις επιστήμες, ποιήματα.

λάιντεν-επιστήμες-πανεπιστήμιο

Διαβάζεις περισσότερα για το Λάιντεν στο σχετικό αφιέρωμα των SuperGreeks.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks