Όλες οι πληροφορίες για το Light Festival στο Άμστερνταμ 2023/2024

αμστερνταμ-light-festival-χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία και το Άμστερνταμ, συνδυάζονται κάθε χρόνο με τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, αλλά και το Light Festival!

Το light festival στο Άμστερνταμ ξεκίνησε το 2012 και το λατρεύουμε ως κάτοικοι Άμστερνταμ, αλλά το λατρεύουν και όσοι ταξιδεύουν εδώ !

Είναι η τέχνη μέσα από την απλότητα σε συνδυασμό με το ΦΩΣ!

Το light festival του Άμστερνταμ, τώρα στη 12η έκδοσή του, μεταμορφώνει τα εμβληματικά κανάλια σε έναν ζωντανό καμβά τέχνης. Φέτος, από τις 30 Νοεμβρίου 2023 έως τις 21 Ιανουαρίου 2024, στα κανάλια του Άμστερνταμ θα μπορείτε να απολαύσετε εκθέματα καλλιτεχνών με θέμα την “τεχνητή νοημοσύνη”. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, τα κανάλια γεμίζουν φώτα και με τη τέχνη το Άμστερνταμ περνάει όμορφα μηνύματα για την κοινωνία που ζούμε. Διαβάστε για παράδειγμα το θέμα του 2019 για την “Αναστάτωση διαταραχή” – “Disrupt“.

To φετινό θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη

Από το φεστιβάλ:

Για το Φεστιβάλ Φωτός του Άμστερνταμ 2023-2024, ζητήσαμε από τους καλλιτέχνες να εξετάσουν τις επιπτώσεις της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην καθημερινή μας ζωή. Οι τρόποι με τους οποίους επικοινωνούμε, αλληλεπιδρούμε και δημιουργούμε, επηρεάζονται όλοι και τα πάντα από την τεχνολογία και την AI. Ποια είναι η επίδραση του ΑΙ στον άνθρωπο; Πώς αλλάζει η κοινωνία εξαιτίας αυτής της ψηφιακής εξέλιξης; Και πού είναι τα όρια; Οι διάφορες προοπτικές θα τονιστούν κατά τη διάρκεια της 12ης Έκδοσης, με το θέμα: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

Η διαδρομή του light festival αποτελείται από περισσότερα από είκοσι φωτεινά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από διεθνείς καλλιτέχνες. Από διάσημους καλλιτέχνες έως νεότερα ταλαντούχα παιδιά, συνέβαλαν στο φετινό light festival. Βουτάμε βαθύτερα στη σχέση μας με την τεχνολογία, με το κινητό τηλέφωνο να βρίσκεται στο προσκήνιο – δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό, αλλά κάποιες φορές εύχεσαι να μπορούσες να το πετάξεις στο κανάλι! Εξερευνιούνται επίσης θέματα όπως η swarm intelligence, αλγόριθμοι αυτομάθησης, αναγνώριση προσώπου και καταγραφή κίνησης. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της τεχνολογίας;

Πώς μπορώ να δω το light festival ;

Είτε να κάνεις μια ξενάγηση με βάρκα, είτε να κατεβάσεις το APP και να κάνεις freestyle βόλτα με τα πόδια ή τη δική σου βάρκα.

super-amsterdam

Να σημειώσουμε ότι το SuperGreeks οργανώνει για τα Χριστούγεννα στο Άμστερνταμ ξενάγηση με τα πόδια, το ποδήλατο, private tours. Κρατήστε τη θέση σας τώρα! *Θέσεις περιορισμένες*:

Από εδώ!

ξενάγηση-πόδια-αμστερνταμ

Kάθε χρόνο τα Χριστούγεννα περιμένουμε το LIGHT FESTIVAL στο Άμστερνταμ για να το περπατήσουμε ξανά και ξανά. Με μια μπίρα στο χέρι ή ένα ζεστό ρόφημα, μαθαίνουμε, κουβεντιάζουμε και είμαστε χαρούμενοι. Οπότε μετά τη βόλτα στις Χριστουγεννιάτικες αγορές του Άμστερνταμ, σας προτείνουμε να απολαύσετε το light festival στα κανάλια της πόλης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks