Όλες οι πληροφορίες για να βρεις σπίτι στην Ελβετία

ελβετία-σπίτια-ενοικίαση

Θέλεις να μεταναστεύσεις στην Ελβετία και ψάχνεις για να νοικιάσεις σπίτι; Η εξασφάλιση διαμονής στην Ελβετία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τους ομογενείς από την Ελλάδα ή όσους επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.

Η ελβετική αγορά ακινήτων, γνωστή για το εξαιρετικό βιοτικό της επίπεδο, παρουσιάζει ευκαιρίες, αλλά και προσκλήσεις. Αυτός ο οδηγός για την ενοικίαση σπιτιού στην Ελβετία στοχεύει να διευκολύνει τους Έλληνες ομογενείς στην προσπάθειά τους να βρουν κατάλληλη στέγαση στην Ελβετία, προσφέροντας πληροφορίες για τη διαδικασία, τo κόστος, τις τοποθεσίες.

Πώς και από που ψάχνω για την ενοικίαση σπιτιού στην Ελβετία;

Ψηφιακή αναζήτηση

Ιστότοποι όπως

περιλαμβάνουν επιλογές ενοικίασης και αγοράς σπιτιού σε όλη την Ελβετία. Αυτές οι πλατφόρμες είναι καθοριστικής σημασίας για την προσφορά ενός ευρέος φάσματος επιλογών που καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις και φυσικά διαφορετικά budget.

Έντυπα μέσα

Όπως τον παλιό καλό καιρό…

Οι παραδοσιακοί δρόμοι όπως οι τοπικές εφημερίδες συνεχίζουν να αποτελούν πολύτιμους πόρους. Συχνά παρουσιάζουν καταχωρίσεις που μπορεί να μην είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες.

Επιπλέον, η αξιοποίηση των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η ενασχόληση με φόρουμ ομογενών, συμπεριλαμβανομένου του English Forum Switzerland, μπορεί να αποφέρει πληροφορίες και άμεσες καταχωρίσεις από άτομα που επιθυμούν να υπενοικιάσουν ή να μεταβιβάσουν μισθώσεις.

Μεσιτικά γραφεία

Η συνεργασία με μεσίτες, που τοπικά αναφέρονται ως “Immobilienmakler” (γερμανικά) ή “agents immobiliers” (γαλλικά), μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διαδικασία της εύρεσης σπιτιού στην Ελβετία.

Οι μεσίτες παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες, διευκολύνοντας σε αρκετά, ειδικά σε πόλεις που είναι δυσκολότερο να βρεις σπίτι.

Οι μεσίτες διαθέτουν εις βάθος γνώση των τοπικών αγορών, μπορούν να προσφέρουν αποκλειστικές καταχωρίσεις και να βοηθήσουν στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης και συμβάσεων.

Το κόστος της στέγασης

Το κόστος στέγασης στην Ελβετία ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την τοποθεσία, το μέγεθος του ακινήτου και τις ανέσεις. Οι μητροπολιτικές περιοχές όπως η Ζυρίχη και η Γενεύη βρίσκονται στο υψηλότερο άκρο του φάσματος, με τις τιμές ενοικίασης για μέτρια διαμερίσματα να κυμαίνονται μεταξύ 2.000 και 4.000 CHF μηνιαίως. Αντίθετα, πόλεις όπως η Λουκέρνη, η Βέρνη και το St. Gallen προσφέρουν πιο ελκυστικές τιμές, εξισορροπώντας την οικονομική προσιτότητα με την ποιότητα ζωής.

Όπως για όλες τις χώρες, θα θέλαμε και στην περίπτωση της Ελβετίας να σας προτείνουμε να ψάχνετε σπίτια κοντινές περιοχές στο countryside όπου έχετε πρόσβαση στις πόλεις εύκολα και απλά με τα ΜΜΜ – εκεί θα βρείτε πραγματικά φτηνά σπίτια – βέβαια, πάντα θα είναι λίγο δυσκολότερο το κομμάτι της μετακίνησης.

Πότε είναι πιο δύσκολα να βρεις σπίτι στην Ελβετία;

Η ελβετική αγορά κατοικίας αντιμετωπίζει διακυμάνσεις στη διαθεσιμότητα, με κορυφαίες προκλήσεις που προκύπτουν κατά την έναρξη των ακαδημαϊκών εξαμήνων και κατά τους θερινούς μήνες, που συμπίπτουν με τις τυπικές λήξεις των μισθώσεων.

Πιο φτηνές πόλεις για ενοικίαση σπιτιού;

Αν και η Ελβετία συνδέεται συχνά με υψηλά έξοδα διαβίωσης, ορισμένες περιοχές παρέχουν πιο οικονομικές επιλογές διαβίωσης.

Γαλλόφωνες και Ιταλόφωνες Περιφέρειες

Τα γαλλόφωνα καντόνια της Ελβετίας, όπως το Jura, το Neuchâtel και το Valais, είναι γνωστά για το χαμηλότερο κόστος ζωής τους σε σύγκριση με τις πιο εύπορες γερμανόφωνες περιοχές. Όλες αυτές οι περιοχές προσφέρουν τρομερό βιοτικό επίπεδο.

Το ιταλόφωνο καντόνι του Ticino, που συνορεύει με την Ιταλία, είναι μια άλλη περιοχή όπου οι ομογενείς μπορούν να βρουν πιο λογικά έξοδα διαβίωσης. Πόλεις όπως το Λουγκάνο και το Λοκάρνο όχι μόνο προσφέρουν μεσογειακή αίσθηση και πιο ήπιο κλίμα, αλλά παρουσιάζουν επίσης τιμές ενοικίασης που είναι γενικά χαμηλότερες από ό,τι στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ζυρίχης και της Γενεύης.

Βέβαια, αυτό που θα σε οδηγήσει λογικά στην Ελβετία είναι η εργασία και από εκεί θα εξαρτηθεί η διαμονή σου. Σίγουρα όμως θα έχει κάπου κοντά να μείνεις πιο φτηνά αν αυτό είναι που παίζει μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια της διαβίωσης σου στην Ελβετία.

Ξανά: Ψάξε στα προάστεια των πόλεων ή σε κοντινές πόλεις που σου παρέχουν όμως ευκολία με τις μετακινήσεις σου προς τα σημεία ενδιαφέροντος σου.

Πρέπει να γνωρίζεις για την ενοικίαση σπιτιού στην Ελβετία

  • Δεν είναι όσο δύσκολο είναι να βρεις σπίτι στην Ολλανδία, αλλά σε κάθε περίπτωση και στην Ελβετία δεν είναι μια απλή υπόθεση πάντα και οπότε συνιστούμε να ξεκινήσεις να ψάχνεις για σπίτι όσο πιο νωρίς.
  • Οι υποψήφιοι ενοικιαστές θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης εισοδήματος, ταυτότητας για να επισπεύσουν τη διαδικασία αίτησης. Όλοι σχεδόν ζητούν τα παραπάνω έγγραφα.
  • Υπολογίστε για εγγύηση ότι θα πρέπει να δώσετε μπροστά από 1 έως 3 ενοίκια. Αυτά τα χρήματα θα τα λάβετε πίσω όταν φύγετε από το σπίτι, αλλά σε κάθε περίπτωση το αναφέρουμε γιατί ίσως πρέπει να υπολογίσετε αυτό το αρχικό “έξοδο”.

Διάβασε ακόμα για το πως να βγάλεις τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks