Λίγα λόγια την πόλη του αυτοκινήτου- Την Στουτγάρδη στη Γερμανία

στουτγάρδη-έλλληνες-αυτοκίνητα

H Στουτγάρδη είναι η πόλη που είναι περισσότερο από κάθε άλλη συνυφασμένη με το αυτοκίνητο. Είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες της Γερμανίας που ζούνε στη Στουτγάρδη

Για περισσότερα τέτοια υπέροχα άρθρα από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ελλάδα στην ελληνική γλώσσα, έλα στην παρέα μας και δια μέσω Newsletter

Η στουτγάρδη είναι η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και έχει πληθυσμό περίπου 600 χιλιάδες κατοίκους. Η Στουτγάρδη είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και φιλοξενεί πάρα πολλές χιλιάδες Ελλήνων.

Ο πληθυσμός της Στουτγάρδης μειωνόταν σταθερά μεταξύ 1960 (637.539) και 2000 (586.978). Στη συνέχεια, τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας και οι ελκυστικές ευκαιρίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οδήγησαν σε ανανεωμένη αύξηση του πληθυσμού, που τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα από νέους ενήλικες από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

Η Στουτγάρδη και το αυτοκίνητο

Υπάρχουν αυτοκίνητα που οδηγείς… και μετά υπάρχουν αυτοκίνητα που ονειρεύεσαι. Η Στουτγάρδη είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο και για τα δύο – και όχι μόνο επειδή εδώ κατασκευάζονται τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου – Η ιστορία του αυτοκινήτου ζωντανεύει εδώ όπως πουθενά αλλού στη Γη.

Το αυτοκίνητο έχει πολλούς πατέρες, αλλά μόνο ένα μέρος που αποκαλεί σπίτι – Η Στουτγάρδη είναι η πόλη τουα αυτοκινήτου.

Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Μουσείο Mercedes-Benz είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που παρουσιάζει την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι μύθοι της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μουσείο της Porsche είναι επίσης καταπληκτικοί. Κάθε Μάρτιο, λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο κατεβαίνουν στη Στουτγάρδη για το Retro Classics, την πιο αγαπημένη έκθεση αυτοκινήτου της Γερμανίας. Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Sindelfingen που θα σας προσφέρει μια εις βάθος ματιά στα παρασκήνια ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου αυτοκινήτων.

Τα κρασιά και το φαγητό

Η πόλη είναι χτισμένη σε μια εύφορη κοιλάδα και περιβάλλεται από δάση και αμπελώνες. 

Στην Στουτγάρδη και τριγύρω από αυτήν θα βρείτε εξαιρετικά Γερμανικά εδέσματα και πολλές διαφορετικές ποικιλίες κρασιού. Στους ντόπιους της περιοχής αρέσει το εκλεκτό φαγητό & πιοτό.

ΟΚ καλό το κρασί, αλλά μην παραλείψεις να πιεις και κάποιες από τις υπέροχες τοπικές μπίρες που βγάζουν στην περιοχή.

Έχεις αυτοκίνητο και θα κάτσεις για μέρες εκεί; Μην παραλείψεις μια βόλτα στον Μέλανα Δρυμό (Black Forest) – θα το λατρέψεις.

Η βόλτα στην πόλη

Το τέλειο σημείο εκκίνησης για μια περιήγηση στα αξιοθέατα είναι η πλατεία Schlossplatz. Το επιβλητικό παλάτι θα σε καθηλώσει. Μπορείς να πας και στο μουσείο σύγχρονης τέχνης. Ή /και μια περιήγηση στα καταστήματα παγκόσμιας κλάσης στην Königstrasse και την Calwerstrasse.

Μια καλή πρόταση ακόμα ο βοτανικός και ζωολογικός κήπος της πόλης. Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το γήπεδο της ομώνυμης ομάδας της πόλης.

Ένα από τα τελευταία μας αφιερώματα ήταν για την πόλη του Ντύσσελντορφ.

Tο supergreeks.eu είναι ανεξάρτητο και δε λαμβάνει κρατική ή άλλη χρηματοδότηση. Με το SuperGreeks η μετανάστευση έγινε πρακτικά ευκολότερη, αλλά και περισσότερο όμορφη.

Η οικονομική σας συνεισφορά θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερα χρήσιμα και ουσιαστικά άρθρα, καθώς και άρθρα σε βάθος σχετικά με τη ζωή στο εξωτερικό. Θα μας βοηθήσετε να απαντάμε καθημερινά στα δεκάδες μηνύματα που δεχόμαστε από συνανθρώπους μας στο SupporT του SuperGreeks και να βοηθάμε τις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Μπορείτε να κάνετε δωρεά μέσω Ideal, Bancontact, SOFORT, πιστωτικής κάρτας ή Paypal.

[doneren_met_mollie]

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks