Οι καλύτερες τοποθεσίες για να απολαύσεις τις τουλίπες στην Ολλανδία

τουλίπες-Ολλανδία

Θα ήθελες να επισκεφτείς τις τουλίπες της Ολλανδίας;

Εμείς θα σε καθοδηγήσουμε στη χώρα της τουλίπας!

Αναζητάτε λοιπόν τον τέλειο προορισμό για να θαυμάσετε την απεριόριστη ομορφιά των τουλίπων; Η Ολλανδία, γνωστή ως η χώρα των τουλίπων, προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα που πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας κάθε λάτρη των λουλουδιών. Κάθε άνοιξη, τα τοπία της μεταμορφώνονται σε έναν έντονα χρωματιστό καμβά, με απέραντα χωράφια τουλιπών που απλώνονται ως τον ορίζοντα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες τοποθεσίες για να θαυμάσετε τις τουλίπες στην Ολλανδία, από τον κήπο Keukenhof, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο φημισμένους κήπους λουλουδιών στον κόσμο, μέχρι τα όμορφα λιβάδια της περιοχής τoυ Φλέβολαντ.

Κήποι Keukenhof

τουλίπες-ολλανδία

Το πιο γνωστό μέρος για να επισκεφτείς τις τουλίπες στην Ολλανδία είναι το Keukenhof! Είναι οι πανέμορφοι κήποι στο κέντρο της Ολλανδίας, στο Λίσε (μεταξύ Άμστερνταμ και Λάιντεν / Χάγη*). Το Keukenhof είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους λουλουδιών στον κόσμο, και εκεί φυτεύονται πάνω από 7 εκατομμύρια βολβοί κάθε χρόνο. Απίστευτο θέαμα

Έχουμε άρθρο / αφιέρωμα για το Keukenhof και μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ.

Έρχεσαι για διακοπές στην Ολλανδία και θέλεις να πας με συνοδό και μεταφορικό μέσο στους κήπους του Keukenhof; Επικοινώνησε με EcoEcho tours.

H αυθεντική ”τουλιποβόλτα” στην Ολλανδία

Beautiful tulips field in the Netherlands Holland

Μια άλλη πρόταση είναι η αυθεντική βόλτα όπου με το ποδήλατο ή ακόμα και πεζός μπορείς να ακολουθήσεις τους ειδικούς χάρτες και να απολαύσεις ένα μαγικό ταξίδι στις τουλίπες.

Με το ποδήλατο μπορείς να ξεκινήσεις από το Χάαρλεμ ή Λάιντεν και από εκεί δια μέσω Λίσε και Χίλεγκομ να περάσεις από απίστευτα πολύχρωμα μονοπάτια.

Αν υποθέσουμε ότι ξεκινάμε από το Haarlem, τα τουλιποχώρια που θα συναντήσουμε είναι τα εξής: Heemstede, Βennebroek, Ηillegom, Lisse, De zilk, Noordwijkerhout και σε όλες εκείνες τις περιοχές τριγύρω. Θα προσανατολιστείτε πάντα με τους ειδικούς χάρτες για τα τουλιπομονοπάτια.

Tip: Με καλό καιρό μπορείτε να πάτε και στο Zandvoort που είναι παραδίπλα, να απολαύσετε ψαράκι ή κοκτεϊλάκι στα beachbars ή “περιπτερίσιο” μπυράκι μπροστά από το κύμα.

Τουλίπες στην υπόλοιπη Ολλανδία

Τουλίπες βρίσκουμε λίγο ή περισσότερο την ίδια εποχή σε 3 νομούς στην Ολλανδία. Στη Βόρεια Ολλανδία και από Ντεν Χέλντερ έως Άλκμααρ, στην διαδρομή που περιγράψαμε παραπάνω στη Νότια Ολλανδία και στο Φλέβολαντ τριγύρω από Emeloord.

Τουρισμός και Ολλανδία 

τουλίπες-ολλανδία

Χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο συρρέουν για να απολαύσουν το υπερθέαμα των χωραφιών με τις τουλίπες.

Πολλοί επισκέπτες έρχονται στο Άμστερνταμ / Ρότερνταμ και έπειτα με τα διάφορα τουρς, ποδήλατα ή ως πεζοί κατακλύζουν τις περιοχές με τις τουλίπες. Ακόμα θα δείτε πολλά τροχάμαξα όπως αυτά της φωτογραφίας παραπάνω που καταφθάνουν απ’ όλο τον κόσμο για να κάνουν διακοπές μπροστά στο μοναδικό φυτό, την τουλίπα.

Η γνωστή σε όλους μας Ολλανδία που εκμεταλλεύεται τα πάντα στο έπακρο, έτσι δε θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί και το μοναδικό υπερθέαμα που προκαλεί το φυτό.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τις τελευταίες τουλίπες στην Ολλανδία τις κόβουν στη Νότια Ολλανδία για τουριστικούς λόγους. Παρατείνουν δηλαδή την περίοδο με αυτό τον τρόπο, ώστε ολοένα περισσότερα επισκέπτες από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό θέαμα.

A beautiful shot of a field with different color flowers under a blue cloudy sky

Έρχεσαι για διακοπές στην Ολλανδία το ελληνικό Πάσχα ή μέσα στον Απρίλιο;

Επικοινώνησε με το EcoEcho tours για να κανονίσετε μια εκδρομή στους κήπους του Keukenhof ή μια ξενάγηση με τα ποδήλατα στις τουλίπες ή / και στην πόλη του Άμστερνταμ και τα περίχωρα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks