Hidden Gem- Ολλανδία – Φάλκενμπουρχ: Ένα underground χριστουγεννιάτικο χωριό

χριστούγεννα-ολλαδία

Τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία είναι από άκρη σε άκρη υπέροχα με παραμυθένιες Χριστουγεννιάτικες αγορές ! Aπό τις 17 Νοεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου πηγαίνουμε σίγουρα στην πιο υπόγεια και ελκυστική Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ολλανδίας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα Χριστουγεννιάτικα χωριά της Ευρώπης βρίσκεται στo Λίμπουρχ της Ολλανδίας, στο Φάλκενμπουρχ – Σε ένα σπήλαιο!

Όταν πρόκειται για μοναδικές και μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές, η χριστουγεννιάτικη αγορά Valkenburg στην Ολλανδία είναι ένας ξεχωριστός προορισμός. Αυτό που ξεχωρίζει αυτή την αγορά είναι η τοποθεσία της – ξεδιπλώνεται υπόγεια στις σπηλιές του Valkenburg, δημιουργώντας μια υπόγεια χώρα των θαυμάτων που αιχμαλωτίζει τις καρδιές των επισκεπτών.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την underground χριστουγεννιάτικη εμπειρία από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 7 Γενάρη. Η αγορά θα είναι κλειστή στις 25 Δεκεμβρίου λόγω Χριστουγέννων – μια ημέρα που όλοι οι Ολλανδοί μαζεύονται οικογενειακώς στο σπίτι.

Το Φάλκενμπουρχ, μια γραφική πόλη στη νότια Ολλανδία, φημίζεται για τις ιστορικές σπηλιές της. Σε αυτά τα αρχαία σπήλαια έχουν γίνει εξορύξεις χιλιάδες χρόνια πριν από τους ανθρώπους και σήμερα, τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες, μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Valkenburg πραγματοποιείται στο Δημοτικό Σπήλαιο, στο Velvet Cave και στο Fluweelengrot Cave. Καθώς κατεβαίνετε σε αυτά τα υπόγεια θαύματα, θα βρεθείτε σε έναν κόσμο με λαμπερά φώτα, εορταστικές διακοσμήσεις και άρωμα εποχιακών απολαύσεων !

Κάντε μια βόλτα στις δαιδαλώδεις σήραγγες και τους θαλάμους, όπου τεχνίτες και πωλητές έχουν στήσει πάγκους προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από χριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμητικά και λιχουδιές. Η μοναδική ατμόσφαιρα, που δημιουργείται από τους φυσικούς σχηματισμούς των σπηλαίων και τα προσεκτικά τοποθετημένα φώτα, κάνουν αυτή την αγορά μια από τις πιο χαρακτηριστικές και σαγηνευτικές στην Ευρώπη.

ζεστο-κρασι-ολλανδία

Η βόλτα γίνεται με ζεστό κρασί που προσφέρεται από τους πωλητές εκεί πέρα.

χριστούγεννα-ολλανδιά-φάλκενμπουρχ

Περισσότεροι από 50 πάγκοι, ο Άη Βασίλης και πολύς κόσμος από όλη την Ευρώπη. Περίπου 100 με 125 χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται αυτό το Χριστουγεννιάτικο μάρκετ κάθε χρόνο. Η διαδρομή έχει μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο και η χριστουγεννιάτικη αγορά αυτή είναι η αγαπημένη μας στην Ολλανδία.

Εισιτήριο για την υπόγεια Χριστουγεννιάτικη αγορά

Εισιτήρια προμηθεύεστε ονλαιν και θα τα βρείτε από εδώ! Το κόστος τους διαφέρει ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα show που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Το σπήλαιο

Εκτός από τα χρώματα, τις μελωδίες, τις μυρωδιές, τα φαγητά και ποτά στο Χριστουγεννιάτικο σπήλαιο, κάθε εποχή αξίζει να επισκεφτείς το σπήλαιο.

Το Velvet Cave περιέχει πολλά μυστικά και έναν πλούτο από εντυπωσιακές τοιχογραφίες, επιγραφές, περίεργα γλυπτά στον μαλακό μαρμάρινο τοίχο και ένα ρομαντικό παρεκκλήσι που χρονολογείται από τη γαλλική περίοδο (18ος αιώνας).

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους Γερμανούς, το σπήλαιο χρησίμευσε ως καταφύγιο για τον πληθυσμό του Φάλκενμπουρχ και τα αμερικανικά στρατεύματα.

Αν αξίζουν οι διακοπές στο Φάλκενμπουρχ της Ολλανδίας τα Χριστούγεννα;

Απαντάμε ξεκάθαρα, ναι ! Είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή και ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ολλανδίας και ένα από τα πιο παραμυθένια χωριά της Ευρώπης.

Γενικά, η Ολλανδία αν και δεν είναι ο πιο φημισμένος προορισμός για τα Χριστούγεννα, σίγουρα αξίζει να κάνετε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας !

Μια παράδοση με τις ρίζες της στην ιστορία

Η παράδοση της χριστουγεννιάτικης αγοράς Valkenburg στις σπηλιές χρονολογείται από το 1982 και έκτοτε έχει γίνει ένα ετήσιο αποκορύφωμα για τους ντόπιους και μια απαραίτητη επίσκεψη για τους τουρίστες. Είναι μια παράδοση που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία των Ολλανδών όσον αφορά τον εορτασμό των εορτών.

Τι λες, πάμε ;

Φωτογραφίες δανειστήκαμε από το Kerststad Valkenburg

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks