Κορονοϊός: Update 22/10: Έκρηξη κρουσμάτων, ανακοινώθηκαν ήδη 13.227

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Κάτι παραπάνω από ανησυχητική είναι πλέον η κατάσταση στο Βέλγιο σ’ ότι αφορά τον κορονοϊό, καθώς μόνο σήμερα Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 13.227 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από τον χθεσινό οπότε και καταγράφηκαν 9.679 κρούσματα. 

Παράλληλα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των ατόμων που γίνονται δεκτοί σε βελγικό νοσοκομείο με συμπτώματα covid αυξάνεται. Κατά μέσο όρο στην διάρκεια της τελευταίας εβδομάδα πάνω από 400 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, αριθμός που διατηρήθηκε υψηλός και χθες, Τετάρτη. 

Τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κατά μέσο όρο 9. 692 άτομα ήταν θετικά στο νέο κορονοιό, αύξηση 75% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano, όταν ο μέσος όρος ανήλθε σε 5.345 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις την ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι 253.386.

Συνολικά 67.848 νέα κρούσματα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, λίγο περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού της προηγούμενης εβδομάδας, όταν επιβεβαιώθηκαν 38.789 νέες περιπτώσεις.

χαλκιδική-taxi-αεροδρόμιο

Για τα Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά πάνω από 4,3 εκατομμύρια τεστ. Από αυτά, τα 59.400 έγιναν την τελευταία εβδομάδα, με ποσοστό θετικότητας 16,3%.

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Συνολικά 3.274 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορονοϊό στα νοσοκομεία του Βελγίου, δηλαδή 305 περισσότεροι από χθες. 

Από αυτούς οι 548 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 248 είναι διασωληνωμένοι.

**Το Βέλγιο έχει συνολικά 2000 κλίνες για τους ασθενείς.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο διπλασιάζονται αυτήν την περίοδο κάθε οκτώ ημέρες, είπε ο Van Guch. . “Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά τη δύναμη της εκθετικής ανάπτυξης.”

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 10.539. Δηλαδή τις τελευταίες επτά ημέρες το ποσοστό θνητότητας έχει φτάσει 33,1% σε σχέση 26,4 που βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα.

Για τεστ κορονοιού στο Βέλγιο διαβάστε εδώ

Για την PLF φόρμα στο Βέλγιο εδώ

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε. O κορονοιός υπάρχει και είναι ανάμεσα μας δυστυχώς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks