Αξίζει να ζήσω στην Ουτρέχτη;

ουτρέχτη-ολλανδία

Ολλανδία – Ουτρέχτη: Σπάνια θα ακούσεις κάτι κακό για την πόλη που θα σου μιλήσω σήμερα…

Στην κλασσική ερώτηση … Αξίζει να ζήσω στην Ουτρέχτη ❓

Απαντάμε ναι, 100%. Για την ομορφιά της, την ηρεμία της, με τις πολλές επιλογές, την ποιότητα ζωής που προσφέρει αυτή η πόλη!

Ορίστε μερικοί μόνο λόγοι:

❤ Αγαπάμε Ουτρέχτη

View of the Dom Tower of Utrecht, the tallest church tower in the Netherlands

🍄Η Ουτρέχτη δεν έχει τα πολλά κανάλια του Άμστερνταμ ή Λάιντεν, αλλά έχει από τα πιο όμορφα, καθώς τα σπίτια και οι αποθήκες, τα μαγαζιά βρίσκονται στο μισό μέτρο από το νερό και είναι διπλού επιπέδου. Αυτό το διπλό επίπεδο στα κανάλια είναι που τα κάνει ακόμα πιο όμορφα και ιδιαίτερα.

Δημιουργικότητα: Από γκαλερί έως εκθέσεις και εργαστήρια, η Ουτρέχτη είναι ένα επίκεντρο δημιουργικότητας 🩰 Αμέτρητα και τα φεστιβάλ που φιλοξενεί η πόλη κάθε χρόνο.

Συνδυασμός Εποχών: Η πόλη συνδυάζει αρμονικά την ιστορική της γοητεία με σύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα. Αν και προσωπικά προτιμώ το old school, το “παλιό”. Βέβαια για να μένεις, ίσως είναι μια καλύτερη ιδέα το μοντέρνο σπίτι, καθώς θα είναι και πιο καινούργιο, και άρα χωρίς πολλά προβλήματα 🏡 Btw, μιας και μιλάμε για “εποχές”, να σημειώσουμε ότι η Ουτρέχτη είναι πανέμορφη και τις 4 εποχές του χρόνου.

🦆 Πράσινοι Χώροι: Με αμέτρητα πάρκα και φυσικές περιοχές, υπάρχει πάντα ένα σημείο για χαλάρωση και εκτίμηση της φύσης. Σε χρόνο Dt μπορείς να βρεθείς στο countryside που είναι μαγικό.

🚴‍♀️ Από τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για ποδηλασία. Αν ζεις εδώ, σίγουρα θα κάνεις όλες σου τις δουλειές με το ποδήλατο. Η Ουτρέχτη, όπως και πολλές άλλες πόλεις της Ολλανδίας, δεν είναι φιλική με τα αυτοκίνητα.

🎓 Πόλη νεανική, πόλη με πάρα πολλούς φοιτητές. Το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης είναι από τα καλύτερα στον κόσμο (Διαβάστε εδώ για τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας για το 2023: https://supergreeks.eu/top-panepistimia-ollandia-2023/)

✍️ Ναι, έχει πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Ναι, υπάρχει η κλασσική δυσκολία με την ενοικίαση σπιτιού. Για την ακρίβεια οι τιμές για την ενοικίαση σπιτιού στην Ουτρέχτη, έχουν φτάσει στα επίπεδα του Άμστερνταμ.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που αξίζει να ζήσει κάποιος στην Ουτρέχτη και θα τους αναλύσουμε όλους στο άμεσο μέλλον και στο “νέο” SuperGreeks που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε και το άρθρο / αφιέρωμα που έχουμε κάνει για την Ουτρέχτη

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks