Φρέσκα κουλούρια 29/01/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

ολλανδία-ειδήσεις

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από την Ολλανδία.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Ελληνικές επιχειρήσεις στην Ολλανδία #SuperGreeks

Γιώργος Γιακουμάκης «Δεν ξέρω εάν θα φοράω τη φανέλα της Φένλο»

  Ασταμάτητος ο Γιώργος Γιακουμάκης σημείωσε και τα τέσσερα γκολ στη νίκη (4-1) της Φένλο επί της Φιτέσε, που μέχρι χθες είχε την καλύτερη άμυνα στην Ολλανδία! Είναι η δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, που ο 26χρονος Ελληνας επιθετικός σημείωσε τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι, μετά εκείνο απέναντι στην Ντε Χάαγκ (1-4), έφτασε τα 20 γκολ μετά  19 αγωνιστικές και είναι φυσικά πρώτος σκόρερ στην Eredivisie.

Δείτε τα γκόλ και τα ρεκόρ του Γιώργου Γιακουμάκη εδώ και για το post game και τις μεταγγραφές εδώ.

Για τα εμβόλια

Ο υπουργός υγείας στην Ολλανδία υποσχέθηκε ότι οι όποιες καθυστερήσεις προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα με τους εμβολιασμούς θα καλυφθούν εντός του επόμενου μηνός.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Κάτω Χώρες έχουν τις χειρότερες των επιδόσεων στην Ευρώπη στον αριθμό των εμβολιασμών. Περίπου το 1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μόνο. Η μόνη χώρα που έχει κάνει λιγότερα εμβόλια από την Ολλανδία είναι η Βουλγαρία.

Συλλήψεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι συλλήψεις των επεισοδίων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ολλανδία συνεχίζονται. Δεκάδες νέοι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες είτε επειδή βρέθηκαν από κάμερες ότι συμμετείχαν σε επεισόδια, είτε επειδή αποδείχθηκε να προσπαθούν να υποκινήσουν κόσμο για επεισόδια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειώσουμε ότι και το χθεσινό βράδυ ήταν ήσυχο σε όλη τη χώρα χωρίς το παραμικρό επεισόδιο.

Οι τάσεις του κορονοιού

Οι τάσεις για τον κορονοιό συνεχίζουν να έχουν πτωτική πορεία με αργό αλλά σταθερό ρυθμό.

Την Πέμπτη, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM ανέφερε 4.740 νέα κρούσματα κορονοιού -μια μείωση 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στα νοσοκομεία επίσης η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αλλά ακόμα το σύστημα υγείας στη βρίσκεται υπό πίεση.

Ρομποτ για τεστ κορονοιού

Η ολλανδική κυβέρνηση απέκτησε ένα ρομπότ που θα αυξήσει σημαντικά την ικανότητά του να αναλύει τεστ κορονοϊού.

Το ρομπότ, που ονομάζεται επίσημα STRIP-1 αλλά συνήθως αναφέρεται ως The Beast, μπορεί να επεξεργαστεί περίπου 20 χιλιάδες τεστ PCR σε 24 ώρες και να αναρτήσει τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο. Το κόστος ανά τεστ είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας την Πέμπτη.

Το STRIP-1 είναι μια ολλανδική εφεύρεση που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Hubrecht και την εταιρεία βιοτεχνολογίας Genmab και κατασκευάστηκε στην Ελβετία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το ρομπότ όχι μόνο θα διευκολύνει την επεξεργασία δοκιμών και τη χαρτογράφηση της εξάπλωσης του κορονοϊού σε αυτήν την πανδημία, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πιθανές μελλοντικές πανδημίες. 

Πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Ρούτε για τις επερχόμενες εκλογές

Δυο βδομάδες μετά την πτώση της Ολλανδικής κυβερνήσεως λόγω το φορολογικού σκανδάλου που κλόνισε την πολιτική σκηνή της χώρας και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας ο Ρούτε και το κόμμα του VVD παραμένει με διαφορά πρώτο από τις δημοσκοπήσεις.

Η διαφορά με τα υπόλοιπα κόμματα παραμένει μεγάλη.

Έχουν απομείνει λιγότερο από δύο μήνες πριν τις εκλογές και τα τέσσερα κόμματα συνασπισμού εξακολουθούν να έχουν σαφή πλειοψηφία. 

Stop στα ανθυγιεινά τρόφιμα γύρω από τα σχολεία του

To 39% των ενηλίκων Amsterdammers και 19% των παιδιών του Άμστερνταμ είναι υπέρβαροι. Σε κάθε γωνιά του δρόμου μπορείς να προμηθευτείς ανθυγιεινά τρόφιμα. Άμστερνταμ, Χάγη, Ουτρέχτη, Ρότερνταμ και Έιντε (Ede) έστειλαν επείγουσα επιστολή στον υπουργό εξωτερικών για το ζήτημα των ανθυγιεινών τροφίμων.

Τώρα που πολλά εστιατόρια και καταστήματα λιανικής έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τις πόρτες τους λόγω κορονοιού, το Άμστερνταμ και 4 άλλοι δήμοι φοβούνται την άφιξη εστιατορίων γρήγορου φαγητού (fast food) σε αυτά τα μέρη. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Η έρευνα έχει δείξει ότι η παρέμβαση στην προμήθεια τροφίμων είναι απαραίτητη, αλλά προς το παρόν δεν είναι νομικά δυνατή σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δημαρχείου του Άμστερνταμ.

Άμστερνταμ

Από τα 5500 καταστήματα τροφίμων στην πόλη, το 84% των τροφίμων που προσφέρουν είναι ανθυγιεινό, το 1/4 των προϊόντων είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό. Υπάρχουν κατά μέσο όρο 30 καταστήματα τροφίμων σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από τα σχολεία με απόρροια τα παιδιά να λαμβάνουν κακή διατροφή.

Φθηνότερη υγιεινή διατροφή

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός θα συζητήσει με την Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην προτεινόμενη νομοθετική τροποποίηση και τυχόν κίνητρα ως προς τις τιμές, όπως ο φόρος ζάχαρης και λιπαρών και η φθηνότερη υγιεινή διατροφή.

Οι υγειονομικές διαφορές ανά περιφέρεια στην Ολλανδία είναι επίσης μεγάλες. Στο Νότιο μέρος της χώρας τα πράματα είναι σαφώς καλύτερα.


Δείξτε μας αν αγαπάτε ❤️, ενθουσιάζεστε 😮 ή Likάρετε 👍 τα κουλουράκια μας!


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks