Οδηγός: Ενοικίαση σπιτιού στο Βερολίνο

βερολινο

Σκέφτεστε να μετακομίσετε στο Βερολίνο; Αναρωτιέστε που κυμαίνονται τα ενοίκια εκεί; Αυτός ο οδηγός είναι ό,τι χρειάζεστε!

Τιμές ενοικίασης

Ενδέχεται να πληρώσετε περίπου 8 € ανά τ.μ. ή περισσότερα για πολυτελή σπίτια ή σπίτια σε ιδιαίτερα δημοφιλείς περιοχές. Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν δραματικά στη Γερμανία τα τελευταία 10 χρόνια, γεγονός που είχε επιπτώσεις και στα ενοίκια. Τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 28% από το 2007. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο γεγονός ότι πολλά από τα ακίνητα είναι επενδυτικά μετά την οικονομική κρίση του 2008, ενώ ταυτόχρονα σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει και η άφιξη μεταναστών από άλλες χώρες. Οι δημοφιλείς συνοικίες μεταναστών, όπως το Prenzlauer Berg, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι δύσκολα ένας ιδιοκτήτης θα αυξήσει σημαντικά το ενοίκιο, ενώ ένας ενοικιαστής είναι μένει ήδη σε ένα ακίνητο. Επομένως, μόλις εγκατασταθείτε σε ένα σπίτι μπορείτε να νιώσετε ασφαλείς ως προς αυτό. Το Βερολίνο έχει αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τις αυξήσεις ενοικίασης: Δεν επιτρέπεται να ανεβαίνει το ενοίκιο περισσότερες από μία φορές το χρόνο και όχι περισσότερο από 20% σε τρία χρόνια. 

Βοηθητικά προγράμματα πληρωμών

Η περιγραφή του ακινήτου πρέπει να αναφέρει εάν το ενοίκιο περιλαμβάνει βοηθητικά προγράμματα. Εάν δεν είναι, είναι ένα «κρύο ενοίκιο» (Kaltmiete). Αντίθετα, ένα «θερμό ενοίκιο» (Warmmiete) περιλαμβάνει λογαριασμούς θέρμανσης και ενδεχομένως να περιλαμβάνει και άλλα έξοδα. Λεπτομέρειες θα πρέπει να αναφέρονται στη συμφωνία μίσθωσης. 

Παρόμοια άρθρα

Γερμανία: Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση/εταιρεία ή εργαστείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας

Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις εργασία στη Γερμανία

Γερμανία: Τα πάντα για την αγορά ενός σπιτιού (vol.1)

Εγγύηση

Μια εγγύηση (Kaution) ίση με το ενοίκιο τριών μηνών είναι στάνταρ. Το ποσό δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από ενοίκιο τριών μηνών. Πρέπει να φυλάσσεται σε λογαριασμό “μεσεγγύησης”, δηλαδή έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου που είναι ξεχωριστός από τους επαγγελματικούς λογαριασμούς του ιδιοκτήτη ή του κτηματομεσίτη. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία.

Επιπλωμένα ακίνητα

Τα περισσότερα επιπλωμένα ακίνητα, συνήθως, είναι διαθέσιμα για βραχυπρόθεσμη έως μεσοπρόθεσμη ενοικίαση (εβδομάδες ή ίσως μερικούς μήνες). Κατά βάση, τα σπίτια στο Βερολίνο είναι εντελώς άδεια. Κατά συνέπεια, η εύρεση μιας επιπλωμένης κατοικίας σε μια καλή περιοχή μπορεί να είναι δύσκολη. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι πιο εύκολο και πιο φθηνό να επιλέξετε μια προσωρινή κατοικία για μερικές εβδομάδες και, στη συνέχεια, να βρείτε ένα σπίτι για να ζήσετε μόνιμα και να το διαμορφώσετε όπως θέλετε.


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?