Βέλγιο: Υπαίθριοι χώροι, εκδηλώσεις ταξίδια. Ο Πρωθυπουργός, Alexander De Croo δίνει απαντήσεις

πρωθυπουργός-βέλγιο-κορονοιός

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το lockdown του Βελγίου, ο Πρωθυπουργός, Alexander De Croo, απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού τους επόμενους μήνες.

Σε ένα Facebook Live την Τετάρτη το απόγευμα, ο De Croo υπενθύμισε τη σημασία του εμβολιασμού και προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν ως «πράξη αλληλεγγύης», προσθέτοντας, ότι «όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, στον τρόπο ζωής που είχαμε πριν από την πανδημία».

Ο De Croo διαβεβαίωσε, ότι οι εμβολιασμοί στα γηροκομεία αρχίζουν να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους και επιπλέον, ότι ο ρυθμός εμβολιασμού θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικά άρθρα:

Βέλγιο: Διαμαρτύρονται εργαζόμενοι του πολιτιστικού τομέα για την επέτειο ενός έτους του lockdown

[Breaking] Βρυξέλλες: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει μέχρι τις 10 μ.μ. έως το τέλος Μαρτίου

Βέλγιο: Αναλυτικά τα νέα μέτρα

[Breaking] Βέλγιο: Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα

Υπαίθριοι χώροι των καταστημάτων εστίασης

Ερωτηθείς εάν οι εξωτερικοί χώροι των καφέ, μπαρ και εστιατορίων θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά από την 1η Μαΐου, ο De Croo απάντησε ότι η επανέναρξη της εστίασης εξαρτάται από την κατάσταση και τον αριθμό των κρουσμάτων. «Είναι ένα πολύ εύλογο ερώτημα», είπε και αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η Συμβουλευτική Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή, η οποία αναφέρει ότι τα καταστήματα εστίασης μπορούν να ανοίξουν ξανά το Μάιο.

«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν την 1η Μαΐου, αλλά η κίνηση αυτή εξαρτάται από το εάν η επιδημιολογική κατάσταση είναι ή όχι ευνοϊκή και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκστρατεία του εμβολιασμού».

«Έμαθα, ότι σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί. Αλλά αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα τις επόμενες εβδομάδες, τότε οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης θα είναι σε θέση να ανοίξουν την 1η Μαΐου».

Διαβατήρια ταξιδιού και εμβολιασμού

Όταν ρωτήθηκε για το αν οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι, ο De Croo απάντησε ότι απαγορεύονται τα μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι τις 18 Απριλίου, αλλά τόνισε ότι η απαγόρευση θα αρθεί “αμέσως”, όταν δεν θα είναι πλέον απαραίτητη.

«Ειλικρινά, θα είναι έκπληξη αν παραταθούν τα μέτρα για την απαγόρευση ταξιδιών μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο, η δυνατότητα ενός ανθρώπου για να ταξιδέψει δεν πρέπει να εξαρτάται από κανένα «διαβατήριο εμβολιασμού».

«Είναι ανεπίτρεπτο να μη μπορεί ένας άνθρωπος να ταξιδέψει, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί», είπε. Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι υπέρ του πανευρωπαϊκού συντονισμού για τη διευκόλυνση των ταξιδιών με αυτά τα πιστοποιητικά.

Βέβαια, ο De Croo δεν απέκλεισε την πιθανότητα άλλες χώρες, εκτός ΕΕ, να απαιτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού – με τον ίδιο τρόπο που ορισμένες χώρες στην Αφρική απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα ήταν θετικό, εάν η Ευρώπη μπορούσε να συντάξει ένα τέτοιο πιστοποιητικό κατά κάποιον τρόπο. «Με αυτόν τον τρόπο, ηγούμεθα σε αυτό και δε χρειάζεται επηρεαστούμε από άλλες χώρες».

Εκδηλώσεις και φεστιβάλ

Στην ερώτηση για τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, ο De Croo επανέλαβε ότι οι εκδηλώσεις με κοινό περίπου 50 ατόμων θα επιτρέπονται ξανά από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Συμβουλευτικής Επιτροπής, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

«Θα επιβεβαιώσουμε αυτήν τη δυνατότητα στην επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής στις 26 Μαρτίου», είπε και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι μπορούν ήδη να συγκεντρώνονται σε ομάδες κατ’ ανώτατο όριο δέκα ατόμων. Για εκδηλώσεις μεγαλύτερης κλίμακας όπως τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, ο De Croo είπε ότι θέλει να είναι προσεκτικός και «δεν θέλει να δώσει ψευδείς ελπίδες».

«Αναπτύσσουμε μια ολόκληρη στρατηγική, βασισμένη σε τεστ που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε επιτόπου και εξετάζουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο προς όφελός μας». Πάρα ταύτα, είναι «δύσκολο να δοθεί μια θετική απάντηση» για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ που διοργανώνονται τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks