Αφιέρωμα στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας – Ένας κρυμμένος θησαυρός

Στην Ολλανδία έχει πολλές όμορφες πόλεις με κανάλια, όπως το Άμστερνταμ και το Λάιντεν για παράδειγμα, αλλά λίγοι γνωρίζουν για το Ντόρντρεχτ που απέχει μόλις μερικά λεπτά με το τρένο από το Ρότερνταμ ή με το καράβι ταξί !

Πάμε να μάθουμε περισσότερα…

Το Ντόρντρεχτ είναι μια πόλη που έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές και πραγματικά λατρεύουμε.

Η ιστορία της πόλης

Η ιστορία του Dordrecht στην Ολλανδία είναι γεμάτη με σημαντικά γεγονότα και πολιτισμική πλούσια κληρονομιά. Ως μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ολλανδίας, το Dordrecht παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας. Το 1572, στην πόλη αυτή συγκεντρώθηκαν οι πρωτεργάτες της ανεξαρτησίας της Ολλανδίας, καθιερώνοντας την πρώτη ελεύθερη Ολλανδική Δημοκρατία. Το Ντόρντρεχτ ήταν επίσης ένας σημαντικός λιμένας και εμπορικός κόμβος κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της Ολλανδίας. Η ιστορική πόλη είναι γεμάτη με όμορφα κτίρια, εκκλησίες και γραφικά στενά, που αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της παρελθοντικής της δόξας. Η επίσκεψη στο Dordrecht είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψετε την παρελθοντική μεγαλοπρέπεια αυτής της μοναδικής πόλης και να παρασυρθείτε στην επική αίσθηση της ιστορίας.

Απίστευτη πόλη, μόλις μερικά χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ.

Τα πάρκα της πόλης

Τα πάρκα του Ντόρντρεχτ στην Ολλανδία είναι μια ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης, αλλά και γι’ αυτούς που απλά θέλουν να ξαποστάσουν σε ένα όμορφο και σκιερό μέρος.

Η πόλη αυτή, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ολλανδία, διαθέτει μια ποικιλία από πανέμορφα πάρκα που προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση. Ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα είναι το Merwesteinpark, με την εκπληκτική του λίμνη και τα πολύχρωμα λουλούδια- το παλιό πάρκο της περιοχής. Ο περίπατος στο Weizigtpark είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Το Huis te Merwede είναι ένα αρχοντικό και ένας αγαπημένος προορισμός για πικνίκ, ενώ το Wantijpark προσφέρει μαγευτικέ θεεατρικές παραστάσεις και πολυάριθμες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Αν επισκεφθείτε το Dordrecht, μην παραλείψετε να ανακαλύψετε την ομορφιά και τη γαλήνη των παρκών της πόλης.

Μαγικό είναι και το countryside αυτής της πόλης , καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το national park του Biesbosch & το Kinderdijk με τους ανεμόμυλους. Εκπληκτικό countryside πραγματικά, ιδανικό για πεζοπορία και ποδηλασία, ακόμα και για κολύμπι. Σε κοντινή απόσταση μπορείτε να δείτε στο σούρουπο πολλές κάστορες, όπως και πολλά άλλα ζώα της άγριας φύσης.

Σου έχουμε και μια πρόταση για κάμπινγκ στην Ολλανδία και στην περιοχή τριγύρω από το Ντόρντρεχτ.

Tα κανάλια της πόλης

Διαφορετικά από τα υπόλοιπα κανάλια της Ολλανδίας. Έχουν τη μαγεία τους, μια διαφορετική μαγεία, αύρα, καθώς περνάς κάνοντας τη βόλτα του Ντόρντρεχτ από το νερό σχεδόν ακουμπάς τις αυλές, τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των κατοίκων της πόλης. Τα κανάλια του Dordrecht προσφέρουν ένα μοναδικό τρόπο για να ανακαλύψετε την ομορφιά και τον πολιτισμό αυτής της γραφικής πόλης.

Να σου πούμε ότι είναι μια ρομαντική πόλη.

Τα μουσεία του Ντόρντρεχτ

Τα μουσεία του Dordrecht στην Ολλανδία αποτελούν έναν θησαυρό πολιτισμού και ιστορίας.

Το Dordrechts Museum είναι ένα από τα κορυφαία μουσεία της περιοχής και φιλοξενεί έργα των μεγάλων Ολλανδών ζωγράφων, όπως του Rembrandt και του Vermeer. Το Huis Van Gijn είναι ένα εντυπωσιακό μουσείο που αναπαριστά τον 19ο αιώνα, με σπουδαίες συλλογές αντικειμένων και έπιπλα. Το Museum Simon van Gijn προσφέρει μια εκλεκτή συλλογή από έργα τέχνης, αντίκες και αρχαιολογικά ευρήματα. Επισκεφθείτε τα μουσεία του Dordrecht και αφεθείτε σε ένα ταξίδι πίσω στο παρελθόν, ανακαλύπτοντας την πλούσια κληρονομιά και τον πολιτισμό αυτής της εξαιρετικής πόλης.

Θα επανέλθουμε με πολλά αφιερώματα για του μουσεία του Ντόρντρεχτ.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks