Αξίζουν τα Χριστούγεννα στη Γερμανιά; 6 λόγοι για να έρθεις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Γερμανία

χριστούγεννα-γερμανία

Η Γερμανία είναι βασικός προορισμός Χριστουγέννων! Στο SuperGreeks έχουμε καταγράψει τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές και μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ! Σήμερα πάμε να δούμε όλους τους λόγους που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τη Γερμανία τα Χριστούγεννα.

χριστουγεννιάτικες-διακοπές-γερμανία

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών, στο SuperGreeks καταγράφουμε που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος τη Γερμανία τα Χριστούγεννα ! Οι διακοπές στη Γερμανία τα Χριστούγεννα θα σου δώσουν κάτι που δεν θα περίμενες με τίποτα να νιώσεις.

1. Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές

χριστουγεννιάτικες-αγορές-γερμανία

Πρώτος και κύριος λόγος στη λίστα για να επισκεφτείς τη Γερμανιά αυτή την εποχή είναι οι εμβληματικές χριστουγεννιάτικες αγορές, γνωστές ως «Weihnachtsmärkte». Ο αέρας σε αυτές τις αγορές πλημμυρίζει από το άρωμα του ζεστού κρασιού (“Glühwein”), τα bratwursts που τσιτσιρίζουν στη σχάρα και το γλυκό μελόψωμο (“Lebkuchen”) ολοκληρώνει τη μαγεία. Αυτές οι αγορές δεν είναι μόνο για ψώνια – είναι και για φαγητό, είναι και για διασκέδαση.

Κάθε αγορά έχει τη μοναδική της γοητεία, προσφέροντας παραδοσιακές χειροτεχνίες, τοπικές λιχουδιές και συχνά συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε εδώ τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία

2. Διακόσμηση και φώτα των πόλεων

χριστούγεννα-γερμανία
Rothenburg ob der Tauber, Bavaria

Η Γερμανία μεταμορφώνεται σε μια φωτεινή χώρα των θαυμάτων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι δρόμοι, τα σπίτια και τα αξιοθέατα των πόλεων, είναι στολισμένα με περίτεχνο φωτισμό, μετατρέποντας τις βραδινές βόλτες σε μια μαγευτική εμπειρία. Η θέα των μεγαλοπρεπών χριστουγεννιάτικων δέντρων, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο ή στην Πλατεία της Κεντρικής Αγοράς στη Νυρεμβέργη, είναι έργα που προκαλούν δέος που περικλείουν το εορταστικό πνεύμα.

3. Πλούσιες πολιτιστικές παραδόσεις

Τα Χριστούγεννα στη Γερμανία είναι βαθιά ριζωμένα σε παλιές παραδόσεις που είναι ακόμα ζωντανές στις καρδιές και τα σπίτια των ντόπιων. To”Krippenspiele” , ακούστε τα συγκινητικά κάλαντα από χορωδίες και δείτε το “Adventskranz” (στεφάνι της έλευσης). Η συμμετοχή σε αυτές τις παραδόσεις προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση και σύνδεση με τον γερμανικό τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων.

4. Χιόνια και κάστρα

Το γερμανικό τοπίο μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πολλά κάστρα που φαίνεται να είναι σχεδιασμένα για το χειμωνιάτικο σκηνικό, προσφέροντας τέλεια σημεία για φωτογραφία, εξερεύνηση και την απόλυτη χριστουγεννιάτικη αίσθηση. Τα χιόνια λογικά δε θα λείπουν και αυτό θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

5. Εποχικά φαγητά και ποτά

Η γαστρονομική εμπειρία στη Γερμανία έχει τι δικές της παραδόσεις με μενού που περιλαμβάνουν χριστουγεννιάτικη χήνα, “Christstollen” (φρουτόψωμο), “Marzipankartoffeln” και αμέτρητες άλλες λιχουδιές.

Τα χριστουγεννιάτικα αρτοποιεία είναι γεμάτα εποχιακές λιχουδιές. Ας μην ξεχνάμε την ποικιλία των χριστουγεννιάτικων μπύρας που παρασκευάζονται για την εποχή.

6. Ζωντανές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και εκδηλώσεις

Πέρα από τις αγορές, η Γερμανία φιλοξενεί μια σειρά από εκδηλώσεις, από μπαλέτα, θέατρα και συναυλίες θεματικές. Επίσης, για παράδειγμα θα βρείτε σε πάρα πολλά μέρη στη Γερμανία παγοδρόμια -Τα παγοδρόμια είναι άφθονα, προσθέτοντας στις χαρούμενες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε – αξίζει να προσπαθήσεις.

χριστούγεννα-γερμανία

100% αξίζει για διακοπές η Γερμανία τα Χριστούγεννα. Άποψη μας είναι ότι είναι στις top επιλογές για τα Χριστούγεννα γιατί υπάρχει μια μεγάλη παράδοση στα Χριστουγεννιάτικα μάρκετ και γενικά οι Γερμανοί τους αρέσει να τα ζούνε έντονα. Είναι μια εορταστική περίοδος που η Γερμανία όχι απλώς γιορτάζει, αλλά και ενσαρκώνει, καλωσορίζοντας όλους στο χαρούμενο πνεύμα, τις εγκάρδιες παραδόσεις και την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Ναι, ναι, αξίζει!

Για τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο, διαβάστε εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks