Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης για το 2024

καλύτερα-πανεπιστήμια-ευρώπη

Σήμερα θα δούμε ποια είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Σε αυτή τη λίστα δεν περιλαμβάνουμε τα πανεπιστήμια από το Ηνωμένο Βασίλειο*

Η αναζήτηση της γνώσης δεν έχει όρια και η ευρωπαϊκή ήπειρος φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου. Προχωρώντας στο 2024, επισημαίνουμε τα κορυφαία ιδρύματα που αποτελούν κόμβους καινοτομίας, έρευνας και εκπαίδευσης στην Ευρώπη, όπως αναγνωρίζεται από την κατάταξη των Times Higher Education. Σε αυτή τη λίστα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν αναφέρουμε τα πανεπιστήμια της Αγγλίας.

No1: ETH Zurich

Το ETH Zurich στην Ελβετία κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. Είναι γνωστό για τα ερευνητικά του αποτελέσματα και έχει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών!

Για το 2024 βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως με το 43% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου. Γίνεται ένα σπουδαίο έργο σε αυτό το ίδρυμα και γι’ αυτό κάθε χρόνο κατατάσσεται ανάμεσα στα 5 με 20 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

No2: Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου

Το TUM είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα της Γερμανίας, ιδιαίτερα γνωστό για τα προγράμματα μηχανικής, τεχνολογίας και φυσικών επιστημών. Προωθεί ένα ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα και έχει δεσμούς με επιστημονικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Παράγεται σημαντικό έργο σε αυτό το πανεπιστήμιο της Γερμανίας.

Για το 2024 βρίσκεται στην 30η θέση παγκοσμίως με το 39% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

Νο3 École Polytechnique Fédérale de Lausanne

Το EPFL στην Ελβετία είναι ένα κορυφαίο ερευνητικό πανεπιστήμιο που ειδικεύεται στις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική. Διαθέτει ένα εξαιρετικά διεθνές σώμα καθηγητών και φοιτητών και είναι γνωστό για τις σύγχρονες ερευνητικές εγκαταστάσεις του.

Για το 2024 το πανεπιστήμιο της Λοζάνης βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως με το 64% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

No4 LMU Munich, Γερμανία :

Το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο σεβαστά πανεπιστήμια της Ευρώπης. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και είναι γνωστό για την έρευνά του στις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και φυσικές επιστήμες.

Διαβάστε εδώ το άρθρο / αφιέρωμα των SuperGreeks για το πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία!

Και τα 2 πανεπιστήμια του Μονάχου, διαχρονικά βρίσκονται στις υψηλές θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Για το 2024 το πανεπιστήμιο του Μονάχου βρίσκεται στην 38η θέση παγκοσμίως με το 18% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

Νο5 Paris Sciences et Lettres – PSL Research University Paris

Aυτό είναι ένα πανεπιστήμιο στο Παρίσι που ιδρύθηκε μόλις το 2010 !

και ανέβηκε γρήγορα στις τάξεις των διάσημων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Το PSL αποτελείται από πολλά αξιόλογα ερευνητικά και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που συγκεντρώνουν τους πόρους τους για να προωθήσουν μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μάθηση και την έρευνα. Το PSL ξεχωρίζει για την έντονη έμφαση που δίνει στις θεμελιώδεις επιστήμες, τις τέχνες, τη μηχανική και τις κοινωνικές επιστήμες. Το πανεπιστήμιο έχει σημαντικό ερευνητικό αποτέλεσμα, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας.

Για το 2024 το πανεπιστήμιο του Παρισίου βρίσκεται στην 40η θέση παγκοσμίως με το 22% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

Νο6: KU LEUVEN

Το καλύτερο πανεπιστήμιο στο Βέλγιο και πάντα σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη! Διαβάστε πολλές πληροφορίες στο άρθρο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για το πανεπιστήμιο του Λίουβεν στο Βέλγιο.

Για το 2024 το πανεπιστήμιο του Λίουβεν βρίσκεται στην 45η θέση παγκοσμίως με το 19% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

No7: Universität Heidelberg

Το Universität Heidelberg, γνωστό και ως Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας – Ιδρύθηκε το 1386 !

Αυτό το διάσημο πανεπιστήμιο είναι γνωστό για την έντονη έμφαση που δίνει στην έρευνα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η Χαϊδελβέργη έχει συνδεθεί με 33 νομπελίστες, υπογραμμίζοντας τη φήμη της ως κέντρο πρωτοποριακής έρευνας. Το πανεπιστήμιο είναι γνωστό για την προώθηση ενός παγκόσμιου δικτύου ακαδημαϊκής συνεργασίας και για τη γραφική πανεπιστημιούπολη του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Για το 2024 το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης βρίσκεται στην 47η θέση παγκοσμίως με το 2% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

Η Χαϊδελβέργη είναι μια απίστευτη πόλη της Γερμανίας

No8: Delft University of Technology

Το πανεπιστήμιο του Ντέλφτ, αν και πάντα συγκαταλέγεται στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδιάς, τη φετινή χρονιά αναρριχήθηκε πάρα πολλές θέσεις. Αποτέλεσμα του σπουδαίου έργου που παράγει αυτό το πανεπιστήμιο !

Για το 2024 το πανεπιστήμιο του Ντέλφτ βρίσκεται στην 47η θέση παγκοσμίως με το 30% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

Το Ντέλφτ είναι επίσης μια πανέμορφη πόλη της Ολλανδίας

No9: Paris-Saclay

Το Université Paris-Saclay είναι ένα γαλλικό ερευνητικό πανεπιστήμιο που γρήγορα διακρίθηκε ως ένα εξέχον ίδρυμα.

Το πανεπιστήμιο αναγνωρίζεται για τα αυστηρά ακαδημαϊκά του προγράμματα, τους ισχυρούς δεσμούς με τους εταίρους του κλάδου και τη δέσμευσή του για ερευνητική αριστεία σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Η στρατηγική του θέση κοντά στο Παρίσι προσφέρει στους φοιτητές και τους καθηγητές πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο εθνικών και διεθνών ερευνητικών οργανισμών, καθιστώντας το δυναμικό κόμβο για επιστημονική πρόοδο.

Για το 2024 το πανεπιστήμιο του Paris-Saclay βρίσκεται στην 58η θέση παγκοσμίως με το 24% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

No10: Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα της Ευρώπης, που προσφέρει έναν πλούσιο συνδυασμό παραδοσιακής ακαδημαϊκής κοινότητας και καινοτόμου έρευνας. Ως πανεπιστήμιο, παρέχει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ιδιαίτερα ισχυρά στις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και φυσικές επιστήμες.

Με τις ρίζες του να ανάγονται στον 17ο αιώνα !

Η αστική πανεπιστημιούπολη του είναι συνυφασμένη με την πόλη του Άμστερνταμ, παρέχοντας μια ζωντανή και πολιτιστικά καθηλωτική εκπαιδευτική εμπειρία.

Για το 2024 το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ βρίσκεται στην 61η θέση παγκοσμίως με το 36% των φοιτητών να κατάγεται από άλλες χώρες του κόσμου.

καλύτερα-πανεπιστήμια-ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks