Οι καλύτερες φοιτητικές πόλεις σε Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο (2023*)

καλύτερες-φοιτητικές-πόλεις

Το campus advisor δημοσίευσε τις καλύτερες πόλεις για να σπουδάσεις στην Ευρώπη! Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο έχουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και του κόσμου. Ποιες είναι όμως καλύτερες φοιτητικές πόλεις σε αυτές τις χώρες;

Αυτό θα το μάθουμε σήμερα…

Με βάση μια εκτενή ανάλυση των αξιολογήσεων και των κριτικών που συγκεντρώθηκαν στο thecampusadvisor.com, αυτή η λίστα λαμβάνει υπόψη βασικούς παράγοντες όπως η φιλικότητα προς τους φοιτητές, το κόστος ζωής, η νυχτερινή ζωή, τα δημόσια μέσα μεταφοράς, οι ανέσεις, η ασφάλεια και φυσικά όλα τα παραπάνω βάση των απόψεων των φοιτητών.

Σε έναν κόσμο όπου η εκπαίδευση ξεπερνά τα σύνορα, αυτή η κατάταξη χρησιμεύει ως πυξίδα για τους φοιτητές που αναζητούν όχι μόνο ακαδημαϊκή αριστεία αλλά και μια εξαιρετική εμπειρία ζωής. 

Εμείς θα καταγράψουμε σε ποιες θέσεις βρίσκονται οι πόλεις της Γερμανίας, Βελγίου και Ολλανδίας, σύμφωνα πάντα με τους παραπάνω δείκτες και τη γνώμη των φοιτητών

Καλύτερες φοιτητικές πόλεις στη Γερμανία

Μόναχο: 36η θέση

Μόναχο-μουσεία-γερμανία

Ανάλυση των βαθμολογιών βαθμολογίας από το 1 έως το 5 για το Μόναχο:

Φιλικότητα: 4.21Κόστος διαβίωσης: 2,70Νυχτερινή ζωή: 4.31
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 4.28Ανέσεις: 4.16Ασφάλεια: 4.30

Τι έγραψαν φοιτητές από την πόλη του Μονάχου στη Γερμανία;

Απλώς αγαπώ αυτή την πόλη. Έχει τα πάντα και μπορείτε να πάρετε όλα όσα χρειάζεστε, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά ή εργασιακά. Οι άνθρωποι είναι καλοί και η διεθνής κοινότητα είναι πολύ ευρεία και φιλόξενη.”

“Το Μόναχο προσφέρει μια απαράμιλλη φοιτητική εμπειρία. Η πόλη συνδυάζει τον πλούσιο πολιτισμό, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή. Οι αμέτρητες ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και εξερεύνηση καθιστούν το Μόναχο κορυφαία επιλογή για φοιτητές.”

Βερολίνο: 2η θέση

βερολίνο-αξιοθέατα-διακοπές

Ανάλυση των βαθμολογιών βαθμολογίας από το 1 έως το 5 για το Βερολίνο:

Φιλικότητα: 4,87Κόστος διαβίωσης: 3,73Νυχτερινή ζωή: 4,90
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 4,89Ανέσεις: 4,78Ασφάλεια: 4,58

Τι έγραψαν φοιτητές από την πόλη του Βερολίνου ;

 Το Βερολίνο είναι μια πολύ διαφοροποιημένη πόλη με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ως διεθνής πόλη, μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε ψάχνετε. Φαγητό, δημόσια μέσα μεταφοράς, αξιοθέατα, κοινωνικές εκδηλώσεις και ούτω καθεξής. Επίσης, υπάρχουν πολλές βιβλιοθήκες σε όλη την πόλη.”

“Το Βερολίνο είναι τόσο ωραίο με ποικίλη κουλτούρα και δραστηριότητες. Έχει μια από τις καλύτερες σκηνές clubbing στον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα εδώ και να μην βαρεθείτε ποτέ. Η δημιουργία σύνδεσης είναι επίσης πιο εύκολη εδώ στην πρωτεύουσα.”

Καλύτερες φοιτητικές πόλεις στην Ολλανδία

Η Ολλανδία έχει 3 πανεπιστημιουπόλεις σε αυτή τη λίστα

Ουτρέχτη: 40η θέση

ουτρέχτη-ολλανδία

Ανάλυση των βαθμολογιών βαθμολογίας από το 1 έως το 5 για την Ουτρέχτη:

Φιλικότητα: 4.51Κόστος διαβίωσης: 2,98Νυχτερινή ζωή: 4.11
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 4.01Ανέσεις: 3,85Ασφάλεια: 4,20

Τι έγραψαν φοιτητές από την πόλη της Ουτρέχτης;

“Πραγματικά ωραία πόλη. Μια από τις αγαπημένες μου στην Ολλανδία. Ειδικά για φοιτητές. Πολλά μέρη για φαγητό και διασκέδαση, αλλά και πολλά μέρη για δραστηριότητες. Υπέροχα πάρκα με πολύ πράσινο επίσης. Είναι εύκολο να βρεις δουλειά καθώς ο Οι Ολλανδοί μιλούν άπταιστα αγγλικά. Σας προτείνω να έχετε ένα ποδήλατο για να μπορέσετε να ζήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτή την όμορφη πόλη. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτήν την πόλη.”

“Μια τόσο όμορφη πόλη. Λιγότερο πολυσύχναστη από πόλεις της Ολλανδίας όπως το Άμστερνταμ, αλλά πιο πολυσύχναστη από τις περισσότερες πόλεις. Το περιβάλλον είναι υπέροχο, καλά διατηρημένο και εξαιρετικά πράσινο. Παντού είναι προσβάσιμο με ποδήλατο. Αλλά να είστε έτοιμοι να πληρώσετε πολλά για να ζήσετε εδώ.”

Άμστερνταμ: 28η θέση

αμστερνταμ-ολλανδία

Ανάλυση των βαθμολογιών βαθμολογίας από το 1 έως το 5 για το Άμστερνταμ:

Φιλικότητα: 4,56Κόστος διαβίωσης: 2,83Νυχτερινή ζωή: 4,66
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 4.28Ανέσεις: 4.19Ασφάλεια: 4,29

Τι έγραψαν φοιτητές από την πόλη του Άμστερνταμ;

“Ένα από τα πρώτα πράγματα που με εντυπωσίασαν στο Άμστερνταμ είναι τα γραφικά κανάλια και η εκπληκτική αρχιτεκτονική του. Η εμβληματική ζώνη καναλιών της πόλης, που αναγνωρίζεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί απόδειξη της πλούσιας ιστορίας της και προσθέτει στη γοητεία της πόλης. Εξερευνώντας την πόλη με τα πόδια ή με το ποδήλατο είναι μια απόλαυση, καθώς υπάρχουν αμέτρητα κρυμμένα διαμάντια για να ανακαλύψετε σε κάθε γωνιά. Το Άμστερνταμ είναι επίσης γνωστό για την ποικιλόμορφη και περιεκτική ατμόσφαιρά του. Αγκαλιάζει μια φιλελεύθερη και ανοιχτόμυαλη κουλτούρα”

“Ιδανική πόλη για ξένους φοιτητές. Πάντα έχει κάτι να κάνετε. Να είστε έτοιμοι για πολιτιστικές δραστηριότητες, δείπνο ή ποτά, απλά περπάτημα στα κανάλια. Είναι εύκολο να βρεις δουλειά χωρίς να μιλάς ολλανδικά.”

Χρόνινγκεν 23η θέση

χρόνινγκεν

Ανάλυση των βαθμολογιών βαθμολογίας από το 1 έως το 5 για το Χρόνινγκεν:

Φιλικότητα: 4,68Κόστος διαβίωσης: 3,63Νυχτερινή ζωή: 4.42
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 4.13Ανέσεις: 4.16Ασφάλεια: 4.30

Τι έγραψαν φοιτητές από την πόλη του Χρόνινγκεν;

“Το Χρόνινγκεν είναι γνωστό ότι είναι φοιτητική πόλη γιατί το περιβάλλον είναι επίσης φιλικό προς τους φοιτητές. Η νυχτερινή ζωή είναι αυτό που αναζητούν κυρίως οι μαθητές επειδή όλες οι παμπ, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα εστιατόρια βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο. Το κύριο αξιοθέατο είναι η πόλη / κέντρο όπου βρίσκονται όλα αυτά. Η πόλη είναι μικρή, αλλά είναι σαν το σπίτι για κάθε φοιτητή που ζει εκεί.”

“Το χρόνινγκεν είναι η τέλεια πόλη για φοιτητές. Όπου κι αν κοιτάξεις, βλέπεις κυρίως φοιτητές, μπορείς να κάνεις φίλους πολύ γρήγορα εξαιτίας αυτού. Βρήκα μερικούς πολύ καλούς φίλους την πρώτη εβδομάδα και μείναμε μαζί από τότε.”

Καλύτερες φοιτητικές πόλεις στο Βέλγιο

κορονοιός-βέλγιο-ταξίδια

Λίουβεν

Ανάλυση των βαθμολογιών βαθμολογίας από το 1 έως το 5 για τη Λίουβεν:

Φιλικότητα: 3,88Κόστος διαβίωσης: 3,99Νυχτερινή ζωή: 3,75
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 3,98Ανέσεις: 3,66Ασφάλεια: 3,89

Τι έγραψαν φοιτητές από την πόλη του Λίουβεν;

“Το Leuven είναι μια ήσυχη πόλη με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της να είναι φοιτητές. Είναι ασφαλές και υπάρχουν πολλά μπαρ για να βγείτε. Υπάρχουν πολλοί διεθνείς φοιτητές εδώ. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που αναζητούν φοιτητές για πρόσληψη. Μπορείτε να πάτε παντού με ποδήλατο .”

“Πολύ ασφαλής και ήσυχη πόλη. Το σύστημα λεωφορείων δεν είναι το πιο αξιόπιστο, αλλά με ένα ποδήλατο, μπορείτε να πάτε οπουδήποτε. Πολύ πυκνοκατοικημένο, ειδικά από φοιτητές. Είχα μια καλή εμπειρία που ζούσα εδώ για 3 χρόνια. Όλοι μιλούν επίσης αγγλικά, οπότε δεν υπάρχουν γλωσσικά εμπόδια».

Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει κάποιο πανεπιστήμιο ούτε σε αυτή τη λίστα*

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks