Γαλλία: Ταξιδεύοντας στη Λίλ #2

λιλ-γαλλία-τι-να-κάνω

Σήμερα ταξιδεύουμε στη Λίλ στη Γαλλία ! Τη 4η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, πολλές δραστηριότητες για να γεμίσεις το χρόνο σου δημιουργικά.

Για τη Λίλ έχουμε ξανά κάνει άρθρο στο παρελθόν και μπορείτε να δείτε πως θα πάτε και τι θα κάνετε από εδώ.- το blog μας θα σε δώσει έναν καλό παλμό για την πόλη.

Σήμερα θα πάμε να μάθουμε μερικά στοιχεία περισσότερα για την υπέροχη πόλη της Γαλλίας που συνορεύει με το Βέλγιο. Σε μια πόλη που κάποιες φορές δεν αναγνωρίζεις αν είσαι στο Βέλγιο, την Ολλανδία ή τη Γαλλία… 😎

Σε κοντινή απόσταση τόσο από το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ την πόλη του Λουξεμβούργου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο με απίστευτο countryside.

📜 Η Λιλ ήταν ιστορικά μέρος της Φλάνδρας, αλλά έγινε γαλλική πόλη κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές φαίνεται να δείχνουν ότι η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από το 2000 π.Χ – άρα και εδώ ένα μεγάλο mix του κόσμου εν τέλει.

🥁 Φημίζεται για τα φεστιβάλ της και τις συναυλίες, τα Χριστούγεννα είναι υπέροχα !

🧐 Με την ανάπτυξη της βιομηχανίας και του εμπορίου κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης, η Λιλ έγινε σημαντικό κέντρο εξόρυξης άνθρακα, επεξεργασίας μετάλλων και ζυθοποιίας. Σήμερα είναι γνωστό ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας και βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας 🤫 Kάτι που μας μετέφεραν οι locals ήταν ότι μέχρι το 2004 δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου τουρισμός στην πόλη και οι κάτοικοι μόνοι τους, με ιδιωτικές πρωτοβουλίες έκαναν μια σειρά από ενέργειες και πλέον η πόλη φιλοξενεί και αρκετούς τουρίστες 😉

Η πόλη έχει πλούσια πολιτιστική ιστορία και φιλοξενεί πολλά μουσεία και γκαλερί. Το Grande Place, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της Λιλ. Άλλα δημοφιλή αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Le Vieux Lille (Παλιά Πόλη), η οποία διαθέτει μεσαιωνική αρχιτεκτονική, σπίτια φλαμανδικού στιλ και μια εκκλησία που χτίστηκε τον 12ο αιώνα. La Piscine (The Pool), που άνοιξε το 1932 ως δημοτική πισίνα αλλά μετατράπηκε σε γκαλερί τέχνης το 1994 – τα Χριστούγεννα που είχαμε πάει εμείς είχε φιλοξενηθεί μέσα παγοδρόμιο. Σημαντικά μουσεία: Το μουσείο καλών τεχνών, το μουσείο φυσικής ιστορίας και το μουσείο σύγχρονης τέχνης 🎫 *Για καθένα από αυτά τα αξιοθέατα θα έχουμε αφιέρωμα στο άμεσο μέλλον.

⚽️ Η ομώνυμή ομάδα της Λιλ έχει το 4ο μεγαλύτερο γήπεδο στη Γαλλία (*Διαβάστε περισσότερα για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στη Γαλλία εδώ) και είναι μια ομάδα που παίζει στη Ligue 1. Θα έχουμε και γι’ αυτήν σύντομα σχετικό αφιέρωμα.

λιλ-ποδήλατα-γαλλία

Kαι όπως πάντα, ως SuperGreeks που είμαστε σου προτείνουμε να μετακινείσαι με το ποδήλατο. Μπορείς να νοικιάσεις από κάποιο κατάστημα ή από το δρόμο τα ποδήλατα του δήμου 🚴‍♀️

” Η μετανάστευση πλέον γίνεται smooth, ολοένα και ευκολότερη με το SuperGreeks ” #ΒeSuperGreek– Να συμμετέχεις στο project μας με κάθε τρόπο. Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks