Ο πληθυσμός των μεγάλων πόλεων στη Γερμανία

τριερ

Ο συνδυασμός ιστορίας, πολιτισμού, βιομηχανίας και όμορφου φυσικού τοπίου της Γερμανίας οδήγησε σε ταχεία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των ετών και σε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στον κόσμο. 

Η Γερμανία έχει τρεις πόλεις που η καθεμία έχει πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, γεγονός που συμβάλλει στον υψηλό πληθυσμό της χώρας. Ωστόσο, έχει επίσης μικρές και μεσαίες πόλεις και κωμοπόλεις που συμβάλλουν στο συνολικό πληθυσμό της. 

σχεδόν εκατό από τις πόλεις της χώρας έχουν πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους, ενώ περισσότερες από 1.500 πόλεις έχουν πληθυσμό που ξεπερνά τους 10.000 κατοίκους.

 Συνολικά, οι πόλεις και οι κωμοπόλεις της Γερμανίας ανέρχονται σε 2.059 σε μέτρηση που έγινε το 2016. 

Μόνο το κρατίδιο της Βαυαρίας περιλαμβάνει πάνω από 300 πόλεις και κωμοπόλεις, ενώ το Αμβούργο και το Βερολίνο αποτελούνται από μία μόνο πόλη η καθεμία, με αμφότερες να είναι δύο από τις πολυπληθέστερες πόλεις της χώρας. 

Πού ζούνε οι Γερμανοί;

γερμανία-πληθυσμός

Η Γερμανία είχε πάντα πολύ μεγαλύτερο αστικό πληθυσμό από εκείνους που ζουν στις αγροτικές περιοχές. Το 1960, μόλις το 29 τοις εκατό των Γερμανών κατοίκων ζούσε σε αγροτικές περιοχές. 

Το 2015, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί στο 25%, αντανακλώντας την αύξηση του όγκου του αστικοποιημένου χώρου και της μετεγκατάστασης και της μετανάστευσης στις πιο ανεπτυγμένες περιοχές του νομού.

Οι 4 μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας

Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο και Κολωνία είναι 4 τεράστιες πόλεις στη Γερμανία. Αχανείς.

Ακολουθούν από μακριά Φρανκφούρτη με 650 χιλιάδες κατοίκους και έπειτα το Έσσεν, η Στουτγάρδη, το Ντόρτμουντ, το Ντίσελντορφ και άλλες μικρότερες πόλεις.

FACTS για τον πληθυσμό της Γερμανίας

Περισσότερα facts για τον πληθυσμό της Γερμανίας με πληροφορίες για τη χώρα, τις πόλεις, τις θρησκείες στη Γερμανία και άλλα περισσότερα θα βρείτε στο σχετικό μας άρθρο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks