Ενιαίοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε ολόκληρη την ΕΕ θα εισαχθούν την επόμενη εβδομάδα

ταξίδια-ελλάδα-ολλανδία-κορονοιός

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να εισαγάγει ομοιόμορφους χρωματικούς κωδικούς για όλες τις ζώνες ταξιδιού στις χώρες της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Didier Reynders.

Επί του παρόντος…

Επί του παρόντος, εναπόκειται ακόμη στα κράτη μέλη να αποφασίσουν ποιο χρώμα θα ορίσουν για συγκεκριμένες ζώνες ταξιδιού σε άλλες χώρες, οδηγώντας σε σύγχυση τους ταξιδιώτες λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών και των κανόνων καραντίνας, τεστ, φόρμες.

«Πρέπει να κινηθούμε προς τον συντονισμό, αλλά αυτό είναι δύσκολο», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Didier Reynders στο ραδιόφωνο VRT την Πέμπτη το πρωί.

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου, στείλαμε μια σύσταση στις χώρες για την εξεύρεση συμφωνίας . Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν τα ίδια κριτήρια για να καθορίσουν τις ζώνες, και επίσης να χρησιμοποιούν τον ίδιο χάρτη », είπε. «Μια περιοχή με κόκκινο χρώμα πρέπει να είναι κόκκινη για όλους, όχι για το Βέλγιο, αλλά και για άλλες χώρες, για παράδειγμα».

Η Reynders στοχεύει να έχει αυτόν τον ομοιόμορφο χάρτη κωδικών χρώματος έως την επόμενη εβδομάδα την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, αλλά φοβάται ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Υπήρξε σημαντική προσπάθεια από τη γερμανική Προεδρία να καταλήξει σε συμφωνία, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς».

Θα ήταν χρήσιμο να έχουμε τον ίδιο χάρτη για όλους, και μια νέα απόφαση μία φορά την εβδομάδα.”

Σχόλιο SuperGreeks: Για την ώρα παρατηρούμε και εμείς από τα πάρα πολλά μηνύματα που δεχόμαστε στο SupporT του SuperGreeks ότι υπάρχει σύγχυση στον κόσμο με τις αποφάσεις. Δεν ξέρει τι ισχύει και για που.

Για παράδειγμα όπως γράψαμε και εχθές στο SuperGreeks.EU, το Βέλγιο “κοκκίνισε” τη μισή Ολλανδία, αλλά αυτό δε συμβαίνει π.χ. το αντίστροφο με την Ελλάδα. Ή η Ελλάδα απαιτεί το τεστ για τους ανθρώπους που θέλουν να την επισκεφτούν από το Βέλγιο. Ή η Ολλανδία απαιτεί καραντίνα 10 ημερών αν ταξιδέψει κάποιος στην νησιωτική Ελλάδα, αλλά όχι στην Ηπειρωτική. Μπερδεμα.

… Και τα παραδείγματα δεν έχουν τελειωμό.

Η Ευρωπαϊκή ένωση κατά την άποψη μας θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αυτή την ενέργεια. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η κοινή γραμμή σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τα ταξίδια και τη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks