Οι τουλίπες σε Βέλγιο και Γερμανία

τουλίπες-διακοπές-βόλτα

[Update: 26/3/24]

Ακούγοντας τουλίπες, το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι Ολλανδία. Χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο ταξιδεύουν στις Κάτω Χώρες για να απολαύσουν τα μοναδικά χρώματα που σχηματίζονται στα τουλιποχώραφα. Δεν είναι όμως μόνο η Ολλανδία που παράγει τουλίπες και που μπορείς με τα πόδια ή το ποδήλατο να απολαύσεις το σκηνικό. Έχει και στο Βέλγιο και στη Γερμανία τις μη-τουριστικές τουλίπες.

Πάμε να δούμε παρακάτω

Κάθε χρόνο την άνοιξη και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου, οι τουλίπες ανθίζουν, χρωματίζοντας το παραμυθένιο τοπίο. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο απίστευτα και διάσημα αξιοθέατα για τα οποία χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την Ολλανδία. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν είναι ότι οι τουλίπες καλλιεργούνται και στο Βέλγιο και στη Γερμανία, αν και όχι στην ίδια κλίμακα. 

Βέλγιο και τουλίπες

Στο Βέλγιο τουλίπες θα βρεις κοντά στα σύνορα με Ολλανδία. Ολλανδοί καλλιεργητές έχουν αγοράσει χωράφια από τη μεριά του Βελγίου και βάζουν χωράφια με τουλίπες. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σχηματιστεί φανταστικά χρωματιστά τοπία και από τη μεριά του Βελγίου.

Μεταξύ Meerdonk και Kieldrecht, δύο χωριών στην επαρχία της Ανατολικής Φλάνδρας κοντά στα ολλανδικά σύνορα, μπορείς να βρεις τα τουλιποχώραφα και να κάνεις μια μαγική βόλτα με το ποδήλατο σου.

Αν έχεις κανονίσει κάποιο ταξίδι στην Αμβέρσα, τότε αξίζει να επισκεφτείς και αυτά τα τουλιποχώραφα του Βελγίου, καθώς η απόσταση από την πόλη είναι μόλις 24 χλμ.

Με το αυτοκίνητο από την Αμβέρσα θα κάνεις περίπου δεκαπέντε λεπτά, αλλά με το λεωφορείο μιάμιση ώρα. Με το ποδήλατο, από μια εκπληκτική διαδρομή, μπορείς να φτάσεις σε μια ώρα περίπου από την πόλη.

Γερμανία και τουλίπες

Σε 15 λεπτά από το Ντύσσελντορφ θα φτάσετε στο όμορφο Tulpenhof Francken , όπου εκεί μπορείτε να απολαύσετε πολύχρωμα χωράφια με τουλίπες, που καλλιεργούνται από την οικογένεια Francken. 

Ανάμεσα σε Kapellen και Grevenbroich μπορείτε με το ποδήλατο σας ή τα πόδια να απολαύσετε τα χρωματιστά χωράφια. Αν αποφασίσετε να περπατήσετε στην περιοχή, τότε θα χρειαστείτε 1-2 ώρες για να δείτε όλα.

Τι ΔΕΝ κάνουμε στα τουλιποχώρια;

Ίσως, να μη γνωρίζεις για Γερμανία και Βέλγιο

Γερμανία

Ίσως, να μη γνωρίζεις ότι γερμανικές πόλεις όπως το Βερολίνο και το Μόναχο φιλοξενούν ετήσια φεστιβάλ τουλίπας, γιορτάζοντας την ομορφιά αυτών των λουλουδιών. Θα ενημερώσουμε σχετικά.

Στη γερμανική κουλτούρα, οι τουλίπες συμβολίζουν την αγάπη, το πάθος και την ευημερία. Συχνά χαρίζονται σε ειδικές περιστάσεις, όπως γάμους, επετείους και γενέθλια για να μεταδώσουν εγκάρδια συναισθήματα.

Βέλγιο

Το Βέλγιο έχει μια βαθιά ριζωμένη σχέση με τις τουλίπες, ιδιαίτερα στην περιοχή της Φλάνδρας. Κατά την Ολλανδική Χρυσή Εποχή, οι Φλαμανδοί έμποροι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο εμπόριο τουλίπας, συμβάλλοντας στη δημοτικότητα του λουλουδιού στην περιοχή.

Ακριβώς όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δική του εκδοχή των Κήπων Keukenhof. Το Floralia Brussels, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την άνοιξη, παρουσιάζει εντυπωσιακές εκθέσεις με τουλίπες και άλλα ανοιξιάτικα λουλούδια, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Θα γράψουμε και για αυτό περισσότερα.

Στη βελγική κουλτούρα, οι τουλίπες θαυμάζονται για την ομορφιά τους και συχνά συνδέονται με την κομψότητα και τη φινέτσα. Διαδραματίζουν εξέχουσα θέση στην τέχνη, τη λογοτεχνία και τη λαογραφία, συμβολίζοντας την ομορφιά, την ευημερία και τα νέα ξεκινήματα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks