Οι τουλίπες σε Βέλγιο και Γερμανία

τουλίπες-γερμανία-βέλγιο

Ακούγοντας τουλίπες, το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι Ολλανδία. Χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο ταξιδεύουν στις Κάτω Χώρες για να απολαύσουν τα μοναδικά χρώματα που σχηματίζονται στα τουλιποχώραφα. Δεν είναι όμως μόνο η Ολλανδία που παράγει τουλίπες και που μπορείς με τα πόδια ή το ποδήλατο να απολαύσεις το σκηνικό. Έχει και στο Βέλγιο και στη Γερμανία μη-τουριστικές τουλίπες.

Πάμε να δούμε παρακάτω

Κάθε χρόνο την άνοιξη και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου, οι τουλίπες ανθίζουν, χρωματίζοντας το παραμυθένιο τοπίο. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο απίστευτα και διάσημα αξιοθέατα για τα οποία χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την Ολλανδία. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν είναι ότι οι τουλίπες καλλιεργούνται και στο Βέλγιο και στη Γερμανία, αν και όχι στην ίδια κλίμακα. 

Βέλγιο και τουλίπες

Στο Βέλγιο τουλίπες θα βρεις κοντά στα σύνορα με Ολλανδία. Ολλανδοί καλλιεργητές έχουν αγοράσει χωράφια από τη μεριά του Βελγίου και βάζουν χωράφια με τουλίπες. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σχηματιστεί φανταστικά χρωματιστά τοπία και από τη μεριά του Βελγίου.

Μεταξύ Meerdonk και Kieldrecht, δύο χωριών στην επαρχία της Ανατολικής Φλάνδρας κοντά στα ολλανδικά σύνορα, μπορείς να βρεις τα τουλιποχώραφα και να κάνεις μια μαγική βόλτα με το ποδήλατο σου.

Αν έχεις κανονίσει κάποιο ταξίδι στην Αμβέρσα, τότε αξίζει να επισκεφτείς και αυτά τα τουλιποχώραφα του Βελγίου, καθώς η απόσταση από την πόλη είναι μόλις 24 χλμ.

Με το αυτοκίνητο από την Αμβέρσα θα κάνεις περίπου δεκαπέντε λεπτά, αλλά με το λεωφορείο μιάμιση ώρα. Με το ποδήλατο, από μια εκπληκτική διαδρομή, μπορείς να φτάσεις σε μια ώρα περίπου από την πόλη.

Γερμανία και τουλίπες

Σε 15 λεπτά από το Ντύσσελντορφ θα φτάσετε στο όμορφο Tulpenhof Francken , όπου εκεί μπορείτε να απολαύσετε πολύχρωμα χωράφια με τουλίπες, που καλλιεργούνται από την οικογένεια Francken. 

Ανάμεσα σε Kapellen και Grevenbroich μπορείτε με το ποδήλατο σας ή τα πόδια να απολαύσετε τα χρωματιστά χωράφια. Αν αποφασίσετε να περπατήσετε στην περιοχή, τότε θα χρειαστείτε 1-2 ώρες για να δείτε όλα.

Τι ΔΕΝ κάνουμε στα τουλιποχώρια;

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks