Ισχυρό πλήγμα για τον τουρισμό της Ολλανδίας

Ολλανδία-Τουρισμός-Κορονοϊός

Πριν από την υγειονομική κρίση, οι αρχές της Ολλανδίας ανέμεναν να υποδεχτούν αύξηση κατά 70% των τουριστών που θα επισκέπτονταν φέτος τη χώρα σε σχέση με το 2019.

Σύμφωνα δε με το Ολλανδικό υπουργείο Τουρισμού και Συμβάσεων, ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένονταν να αφιχθούν, έφτανε τα 21 εκατομμύρια, αριθμός που θα αποτελούσε ρεκόρ, όμως με τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν στον τομέα της υγείας ο αριθμός δεν ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια τουρίστες.  

Από που δημιουργήθηκαν οι προσδοκίες για ένα τόσο υψηλό νούμερο; Από το γεγονός ότι προ κορονοϊού, ήταν προγραμματισμένο το Grand Prix της Φόρμουλα 1 στο Zandvoort, ο διαγωνισμός της Eurovision θα γινόταν φέτος στο Ρότερνταμ, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro) θα διεξαγώταν στο γήπεδο του Άμστερνταμ. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όλες αυτές οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν . 

Τα ετήσια στοιχεία μάλιστα για τον τουρισμό φέτος είναι θλιβερά γεγονός που διαπιστώθηκε και στην τρίτη διάσκεψη κορυφής για τον κλάδο. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Ολλανδικού υπουργείου Τουρισμού, Γιος Βράνκεν , τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά της δεκαετίας του 1990. Και το χειρότερο; Ότι ο τουριστικός κλάδος στη χώρα δεν αναμένεται να ανακάμψει πριν το 2024. 

Μειώθηκε και ο εγχώριος τουρισμός 

Εκτός από το γεγονός ότι τη χώρα επισκέφθηκαν λιγότεροι τουρίστες από ότι υπολογίζονταν, οι Ολλανδοί δεν στράφηκαν ούτε στον εγχώριο τουρισμό. Σύμφωνα πάντα με τα διαθέσιμα στοιχεία περισσότερο από το 1/3 των κατοίκων της χώρας δεν έκαναν φέτος διακοπές ούτε σε κάποιο θέρετρο της Ολλανδίας

Επίσης σημεία ανάκαμψης δεν φαίνονται και για την επόμενη περίοδο, αφού η μέτρηση του Holiday Monitor του Γραφείου Τουρισμού και του Royal Schiphol Group δείχνει ότι τόσο οι Ολλανδοί, όσο και οι Βέλγοι δεν έχουν σχέδια διακοπών για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους. 

Στην ίδια μέτρηση, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες αναφέρουν ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν διακοπές ούτε το επόμενο έτος. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να αναπτύξει σύντομα, στοχευμένες επενδύσεις για την αποκατάσταση και του βιωσιμότητα του συγκεκριμένου κλάδου. 

οικοδομικές-εργασίες-Ολλανδία-Βέλγιο-Γερμανία

Σχόλιο SuperGreeks: Γνωρίζοντας καλά το Άμστερνταμ και τον τουρισμό του θα πούμε ότι τα πήγε εξαιρετικά δεδομένου και της εποχής μέχρι πριν λίγο διάστημα. Από τη στιγμή που τα κρούσματα κορονοιού ανεβαίναν και Βέλγιο και Γερμανία έβαλαν στα κόκκινα την Ολλανδία , όλο αυτό διαλύθηκε. Όσο για τον εσωτερικό τουρισμό παρατηρήσαμε μια ικανοποιητική κίνηση μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμα και σήμερα όμως βλέπουμε στο κέντρο της πόλης αρκετό κόσμο για τα δεδομένα της εποχής που απολαμβάνει τις διακοπές του στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ολλανδία δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό με τον κορονοιό. Όχι όσο μεγάλο πλήγμα ήταν το πλήγμα για άλλες χώρες, αλλά αρκετό για να δούμε πολλά από τα μαγαζιά των αστικών κέντρων να κλείνουν.

*Μια Ολλανδία που κάλπαζε με τον τουρισμό και αναμένονταν να τον αυξήσει 20 -25% (προ κορονοιού εποχή) μέχρι το 2025.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks