Βέλγιο: Οι εργαζόμενοι θα λάβουν άδεια μετ’ αποδοχών για να εμβολιαστούν

τηλεφωνικό-κέντρο-τεστ-κορονοιός

Οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο δικαιούνται άδεια μετ’ αποδοχών, προκειμένου να μεταβούν στο κέντρο εμβολιασμού για να τους χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του COVID-19, σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι εργοδότες θα πρέπει να ενημερώνονται εκ των προτέρων για την απουσία κάποιου από την εργασία, ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό τους, πριν λάβουν την άδεια μετ’ αποδοχών. Όσοι απουσιάζουν από την εργασία τους, για παράδειγμα, λόγω πιθανών παρενεργειών του εμβολίου δεν καλύπτονται από αυτό το νομοσχέδιο αλλά αντ’ αυτού καλύπτονται από τη συνηθισμένη άδεια ασθενείας.

Η κυβέρνηση ελπίζει, ότι το μέτρο αυτό θα πείσει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν γεγονός που θα μπορούσε με τη σειρά του να συντελέσει καταλυτικά στην επίτευξη ενός πολύ σημαντικού στόχου: Τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού στο Βέλγιο.

Παρόμοια άρθρα

[Breaking] Αναλυτικά ό,τι ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό του Βελγίου στη συνέντευξη Τύπου για τα νέα μέτρα

Βρυξέλλες: Το φεστιβάλ της Jazz θα πραγματοποιηθεί στα μπαλκόνια φέτος!

Βέλγιο: Ώρα για ταξίδια, σωστά;

Από την Παρασκευή, συνολικά 1.095.713 άτομα στο Βέλγιο έλαβαν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του COVID-19 ή διαφορετικά το 11,9% των πολιτών ηλικίας 18 ετών και άνω. Eπιπλέον, 464.702 άτομα ή το 5% των ενήλικων πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Iνστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Sciensano.

Είναι πολύ σημαντική η στήριξη της κυβέρνησης στο ζήτημα του εμβολιασμού και των ενδεχόμενων παρενεργειών, ιδιαίτερα δεδομένων των συνθηκών που βιώνουμε παγκοσμίως. Άλλωστε, όπως έχει αναφέρει και ο Πρωθυπουργός, Alexander De Croo, “το εμβόλιο θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας”.

Εύα Καρολίδου


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks