Φρέσκα κουλούρια 13/01/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τo Bέλγιο…

βέλγιο-κορονοιός-ενημέρωση

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από την χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Παράταση μέτρων

Τα ισχύοντα μέτρα για το κοροναϊό του Βελγίου, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ στις 2 Νοεμβρίου και αρχικά εφαρμόστηκαν έως τις 15 Ιανουαρίου, έχουν παραταθεί έως την 1η Μαρτίου. 

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο

Σημερινά στοιχεία για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Τα κρούσματα κορονοιού συνεχίζουν να αυξάνονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano την Tετάρτη. Περισσότερα κρούσματα, λιγότεροι οι νοσηλευόμενοι, λιγότεροι άνθρωποι στις ΜΕΘ, λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Να σημειώσουμε ότι έχουμε ξανά αύξηση στα κρούσματα λόγω των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 667.322. Αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κατά 30% – 2070 άτομα / ημέρα είναι θετικά στον κορονοιό την τελευταία εβδομάδα.

Νοσοκομεία Βελγίου

Συνολικά, 1960 ασθενείς με κορονοιό βρίσκονται στο νοσοκομεία. 356 σε ΜΕΘ.

Από σήμερα ξανά παρατηρούμε αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Θάνατοι

50.7 θάνατοι / ημέρα την τελευταία εβδομάδα.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι σήμερα 20.194.

Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν κατά μέσο όρο 42.906,9  τεστ / ημέρα

R

O δείκτης διάδοσής του ιού R βρίσκεται κάτω του 1.Στο 0.93.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις στο Βέλγιο #SuperGreeks

Για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Βέλγιο δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα εάν συμμορφώνονται αυστηρά με τους λεγόμενους «χρυσούς» κανόνες, σύμφωνα με τον ιολόγο, Steven Van Gucht.

«Εάν όλοι σέβονται την καραντίνα, ο εισαγόμενος ιός – πιο μολυσματικός ή όχι – δεν θα εξαπλωθεί περαιτέρω στον πληθυσμό», εξήγησε ο Van Gucht.

Ποινές φυλάκισης για Parties

To δικαστήριο της Αμβέρσας έχει εκδώσει ποινές φυλάκισης έως 2 μηνών σε 10 άτομα που παρευρέθησαν σε 4 parties το τελευταίο διάστημα. Έλαβαν επίσης πρόστιμα έως 1200 ευρώ. Άλλοι 12 party-animals έλαβαν πρόστιμα μεταξύ 400 και 1000 ευρώ + έξοδα δικαστηρίου.

Για τα κατοικίδια μας στο Βέλγιο

Η κρίση του κοροναϊού δεν επηρεάζει μόνο την ευημερία των ανθρώπων – αλλά και τα κατοικίδια ζώα μας. “Πολλά σκυλιά που γεννήθηκαν το 2020 έχουν κακή κοινωνικοποίηση και κακή εκπαίδευση”, δήλωσε ένας εκπαιδευτής σκύλων στο Ναμούρ στο RTBF.

Ήσυχοι δρόμοι και λιγότεροι πεζοί κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι σημαίνει ότι πολλά σκυλιά δεν είναι συνηθισμένα σε καθημερινούς θορύβους και άλλα ερεθίσματα. “Αυτά είναι σκυλιά που μπορούν να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές στο σπίτι όπως: δαγκώματα, υπερβολικό ενθουσιασμό, επιθετικότητα”, δήλωσε ένας άλλος εκπαιδευτής.

Έχουμε ετοιμάσει ένα πλήρες άρθρο για τα κατοικίδια στο Βέλγιο με πληροφορίες – Ρίξε μια ματιά αν έχεις κατοικίδιο.

Έχεις ελληνική επιχείρηση στο Βέλγιο; #BeSuperGreek

Atomium

Το Atomium ανέφερε μείωση κατά 75% στους αριθμούς επισκεπτών το 2020, καλωσορίζοντας μόλις 162.000 άτομα σε σύγκριση με 650.000 άτομα που φιλοξένησε τον προηγούμενο χρόνο. Οι Βέλγοι αποτελούν το 85% των επισκεπτών, αντί για το συνηθισμένο 30%.

Διαβάστε το αφιέρωμα της ομάδος του supergreeks.eu για το atomium

Για τις φυλακές του Βελγίου

Για την ανακούφιση της πίεσης στις φυλακές κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού, 135 τρόφιμοι απελευθερώθηκαν νωρίτερα από το κανονικό κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος κορονοιού. Στο πρώτο κύμα, 221 κρατούμενοι έλαχε πρόωρη απελευθέρωση – έως και έξι μήνες νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί – από τους οποίους οι 10 συνέχισαν να ξανά φυλακίστηκαν μετά από μερικό διάστημα.

Για τις φυλακές στο Βέλγιο και την κατάσταση τους έχουμε κάνει επίσης αφιέρωμα

Έρευνα για τα εμβόλια

Μια νέα δημοσκόπηση 16.000 ατόμων από τα πανεπιστήμια του Βελγίου UCLouvain, ULB και UGent έδειξε ότι το 77% των ανθρώπων στο Βέλγιο επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού 

Αγαπάμε τα κουλουράκια του SuperGreeks και το δείχνουμε με μια καρδούλα στο post μας στο FB.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks