Φρέσκα κουλούρια 18/12/20 – Tα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

Χάαρλεμ-Ολλανδία-νέα

Αν και αρκετοί ξεκινούν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους από σήμερα, οι δρόμοι είναι άδειοι και κάθε και περισσότερο θυμίζει η χώρα, το 1ο lockdown. Οι μαθητές είναι στα σπίτια τους είναι ήδη από την Τετάρτη, οι κρατήσεις είναι λίγες σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ; #BeSuperGreek

Τι ισχύει από Ελλάδα – Ολλανδία και το αντίστροφο για τα ταξίδια μας, διαβάζετε εδώ.

Τι ισχύει για τα ταξίδια μας από Ολλανδία- Βέλγιο και το αντίστροφο, διαβάζετε εδώ.

Για το εμβόλιο

Η Ολλανδία δεν είναι ακόμη σε θέση να πει εάν περιλαμβάνεται στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς για την Covid-19 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με ολλανδούς υγειονομικούς αξιωματούχους.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι, αν η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είναι θετική, η εκστρατεία του εμβολιασμού στην Ενωση θα ξεκινήσει στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Έρευνα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Ο φόβος και το άγχος αυξάνονται ξανά στον πληθυσμό και η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση μειώνεται. Αυτό προέκυψε από μια μελέτη του Πανεπιστημίου Erasmus Ρότερνταμ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και το Πανεπιστήμιο Χάγης.

Οι νέοι και τα άτομα με ευάλωτες κοινωνικές θέσεις και ένα περιορισμένο δίκτυο υποστήριξης είναι πιο δυσαρεστημένοι με την κυβερνητική πολιτική από ομάδες με ισχυρότερη κοινωνική θέση και ισχυρότερο δίκτυο υποστήριξης, γράφουν οι ερευνητές.

Για τον κορονοιό, τα κρούσματα, τα νοσοκομεία

Τα κρούσματα τη χθεσινή ημέρα στην Ολλανδία έφτασαν τα 12.844 – Κατά μέσο όρο 58 άτομα επιβεβαιώθηκαν ότι πέθαναν από τη νόσο του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα – 2.003 οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο αυτή τη στιγμή.

Για να δεις την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορονοιό από Ολλανδία

Οι διαδηλωτές

Οι διαδηλωτές με τη σφυρίχτρες που εμφανίστηκαν τη Δευτέρα στην ομιλία του Ρούτε και διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα… Θυμάστε; Οι ίδιοι εμφανίζονται κάθε μέρα κάπου για να διαμαρτυρηθούνε- εχθές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία απέναντι από τη Βουλή του Κοινοβουλίου.

H οικονομία της Ολλανδίας μετά τον κορονοιό

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), η οικονομία των Κάτω Χωρών βρίσκεται στην τέταρτη καλύτερη θέση στον κόσμο για να ανακάμψει από την κρίση του κοροναϊού. 

Η έκθεση διαπίστωσε ότι, από τις 37 χώρες που αξιολογήθηκαν, μόνο τρεις χώρες είναι πιο προετοιμασμένες να ανακάμψουν από τις Κάτω Χώρες, με τη χώρα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη συνολική κατάταξη. Οι Κάτω Χώρες πέτυχαν ένα αξιοθαύμαστο σκορ λόγω της υψηλής ποιότητας ψηφιακής οικονομίας της χώρας και των ψηφιακών δεξιοτήτων του τοπικού πληθυσμού, οι οποίες μαζί επιτρέπουν στην οικονομία να παραμείνει επιπλέουσα ενώ οι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι 

Η ανεργία μειώθηκε στην Ολλανδία

Η ανεργία μειώθηκε και πάλι στην Ολλανδία, σε μια εποχή που ισχύουν νέοι περιορισμοί σε πολλές εταιρείες λόγω του ιού του κορονοιού. Για τρίτο συνεχή μήνα, υπήρχαν λιγότεροι άνεργοι το Νοέμβριο από ό, τι τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Κεντρικού Στατιστικού Γραφείου.

Δώρα για ηλικιωμένους στο Ρότερνταμ

Aυτός ο Δεκέμβριος – αυτά τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία και τον υπόλοιπο κόσμο είναι διαφορετικά και κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Γι΄αυτό το λόγο δεκάδες εθελοντές από την πόλη του Ρότερνταμ θα μοιράσουν Χριστουγεννιάτικα δώρα στους ηλικιωμένους της πόλης.

Σπίτια και φορολογία

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πληρώσουν κατά μέσο όρο περίπου 820 ευρώ τον επόμενο χρόνο σε φόρους ιδιοκτησίας, αποβλήτων και αποχέτευσης. Αυτό το ποσό είναι περίπου 4% μεγαλύτερο από του 2020.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks