Φρέσκα κουλούρια 11/1/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Οι Φίλοι

Πήγαιναν τα σύγνεφα έρημα στο δείλι,
τα βουνά βουβά στην ατμοσφαίρα,
ταξιδεύαν μου –αμίλητοι– οι φίλοι
στον αγέρα.

Είπα: οι φίλοι μου!… Η ζωή μου τρέμει–
οι τελευταίοι πάν’ μονάχοι τους οι τόποι,
άπιαστες οι γνωριμίες μου ανέμοι
κι οι ανθρώποι.

Όνειρο ήταν, ήταν πλάνη το πώς
ζούμε, φτάνει η ζωή μας φίλους νάχει,
χώρια ή αντάμα πάμε, όπως
και μονάχοι.

Όπως τα σύγνεφα έρημα στο δείλι,
τα βουνά βουβά στην ατμοσφαίρα,
όπως αμίλητοι πάνε μου οι φίλοι
στον αγέρα…

Γιάννης Σκαρίμπας

Λάθος συναγερμός για εξέγερση σε φυλακή του Ρότερνταμ

Το NOS με πρωτοσέλιδο και Breaking έγραψε ότι υπάρχει πιθανή εξέγερση στη φυλακή του Ρότερνταμ και οτι πολλές δυνάμεις της αστυνομίας κατευθύνονται προς τα εκεί.

Τελικά, στη φυλακή De Schie στο Ρότερνταμ, μια ομάδα κρατουμένων αρνήθηκε να επιστρέψει στο κελί μετά το γεύμα. Δεκαοκτώ κρατούμενοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στη φυλακή, πράγμα που σημαίνει ότι τους επιτρέπεται να δέχονται λιγότερους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Φυλακών, δεν ασκήθηκε βία από τους κρατούμενους ή τους φρουρούς. Δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι.

Διαβάστε όπως καταγράψαμε την είδηση σε LIVE χρόνο στο supergreeks.eu, εδώ

Το πανεπιστήμιο του Wageningen το πιο βιώσιμο πανεπιστήμιο στον κόσμο για 5η συνεχόμενη φορά

wageningen-πανεπιστήμιο-βαχενινγκεν

Το Wageningen University & Research (WUR) κατατάσσεται για άλλη μια φορά το πιο βιώσιμο πανεπιστήμιο στον κόσμο στην κατάταξη GreenMetric του 2021 του Universitas Indonesia (UI). 

Αυτή η κατάταξη συγκρίνει τη βιωσιμότητα των πανεπιστημίων σε σχέση με τη χρήση ενέργειας, το κλίμα, τα απόβλητα, τις μεταφορές, το νερό, τη βιοποικιλότητα και τις υποδομές. Μετράται επίσης η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση και την έρευνα. Φέτος, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση της πανδημίας COVID-19 στις πολιτικές βιωσιμότητας των πανεπιστημίων.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο των SuperGreeks

Η τέταρτη κυβέρνηση του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, η επονομαζόμενη «Ρούτε IV», ορκίστηκε χθες

κυβέρνηση-ολλανδίά

Η τέταρτη κυβέρνηση του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, η επονομαζόμενη «Ρούτε IV» ανέλαβε σήμερα καθήκοντα, 299 ημέρες μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και έναν χρόνο μετά την παραίτηση του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος.

Η νέα κυβέρνηση περιλαμβάνει αριθμό ρεκόρ γυναικών σε 14 από τις 29 θέσεις υπουργών και υφυπουργών. Από τους 20 υπουργούς, οι 10 είναι γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο χθεσινό σχετικό μας άρθρο, εδώ!

[Έρευνα] Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ούτε από τους ψηφοφόρους των κομμάτων που τη σχηματίζουν

Οι ψηφοφόροι που ψήφισαν πριν από 299 ημέρες τα κόμματα που σχηματίζουν τη σημερινή κυβέρνηση στην Ολλανδία δεν τους εμπιστεύονται πλέον.

Διαβάστε όλα τα συμπεράσματα της έρευνας στο Native άρθρο των SuperGreeks εδώ

365 ημέρες φεστιβάλ για τις επιστήμες στην πανέμορφη πόλη του Λέιντεν της Ολλανδίας

Από την 1η Ιανουαρίου το Λέιντεν είναι η Ευρωπαϊκή Πόλη των Επιστημών για 365 ημέρες!

Ένα φεστιβάλ επιστημών για 365 ημέρες στην Ολλανδία και στην πανέμορφη πόλη του Λέιντεν

Ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Επιστημών, το Λέιντεν θα φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ που εξερευνά την επιστήμη, τη γνώση, την τέχνη και τις δεξιότητες μέσα από διάφορες εκθέσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Αυτό είναι ένα υπέροχο φεστιβάλ και θα θέλαμε να δούμε παρόμοιες πρωτοβουλίες και στη χώρα μας – ανοίγει το μυαλό, ανοίγουν οι ορίζοντες για τους κατοίκους μιας πόλης παρόμοιες δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα για το φεστιβάλ, το πρόγραμμα και άλλα περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks!

supergreeks
Στήριξε τις ελληνικές επιχειρήσεις από το συνεργατικό δίκτυο των SuperGreeks. Περισσότερες από 100 ελληνικές επιχειρήσεις στην Ολλανδία θα βρεις στον εμπορικό κατάλογο του SuperGreeks.EU.

Aπό σήμερα ξανά επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις μέχρι τις 20:00

Από σήμερα, οι νέοι έως 17 ετών επιτρέπεται να ασκούνται περισσότερο έξω σε έναν σύλλογο. Πρώτα τους επέτρεψαν να προπονούνται έξω μέχρι τις 17:00 και τώρα πάλι μέχρι τις 20:00. 

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό για τους ενήλικες παραμένουν αμετάβλητα για την ώρα και θα ενημερώσουμε άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.

Οι αγώνες θα παραμείνουν απαγορευμένοι προς το παρόν και για την ηλικιακή ομάδα έως και 17 ετών.

Αναμένεται σύντομα μια νέα συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό, η πρώτη του νέου υπουργικού συμβουλίου, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία.

Οι καταστηματάρχες στο Geleen θέλουν να ανοίξουν το Σάββατο

Οι καταστηματάρχες στο κέντρο του Geleen στο Limburg σχεδιάζουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους το Σάββατο, ακόμη και αν το lockdown παραταθεί. «Είναι απαραίτητο για εμάς να ανοίξουμε τώρα, διαφορετικά θα είμαστε κλειστοί για πάντα», γράφουν οι επιχειρηματίες στη σελίδα Facebook του κέντρου της πόλης του Λιμπούργου.

Οι καταστηματάρχες επισημαίνουν ότι τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, ενώ τα καταστήματα ήταν κλειστά. Από αυτό εξάγουν το συμπέρασμα ότι τα καταστήματα και ο κλάδος της εστίασης δεν αποτελούν κίνδυνο.

Το περασμένο Σάββατο, τα καταστήματα στο Sittard και στο Roermond, μεταξύ άλλων, άνοιξαν επίσης τις πόρτες τους στους πελάτες, γράφει ο περιφερειακός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός 1limburg . Οι δήμαρχοι από την επαρχία της Ουτρέχτης απηύθυναν επίσης κάλεσμα στη νέα κυβέρνηση για περισσότερη υποστήριξη στους επιχειρηματίες ή για να διευκολύνει με άλλο τρόπο το lockdown.

Μένει να δούμε τι θα ειπωθεί στην κρίσιμη επόμενη συνέντευξη τύπου – την 1η αυτής της κυβέρνησης.

Παρά το Lockdown ξανά αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία

(χθες) Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 1.535 άτομα με κορωνοϊό (προχθές: 1479), εκ των οποίων τα 405 στη ΜΕΘ (προχθές: 406), αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Ασθενών (LCPS). Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 9 ασθενείς στη ΜΕΘ στη Γερμανία.

Ο πληθωρισμός για το 2021 θα είναι 2,7 τοις εκατό. Αυτός είναι ο υψηλότερος πληθωρισμός από το 2003

 Οι τιμές αυξήθηκαν απότομα τον Δεκέμβριο, κατά 5,7%, κυρίως επειδή η ενέργεια έχει γίνει σχεδόν 75% πιο ακριβή. Αυτό το μηνιαίο ποσοστό είναι το υψηλότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Τα τρόφιμα έγιναν επίσης σημαντικά πιο ακριβά. Τον Δεκέμβριο οι τιμές ήταν κατά μέσο όρο 2,6 % υψηλότερες από δώδεκα μήνες πριν. Τον Νοέμβριο, το ποσοστό αυτό ήταν ακόμα στο 1,1%. 

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το κρέας, τα λαχανικά και τα φρούτα έγιναν πιο ακριβά.

Τα ενοίκια ενδέχεται να αυξηθούν

Το ποσοστό του πληθωρισμού σημαίνει ότι τα ενοίκια ενδέχεται να αυξηθούν πολύ πιο γρήγορα φέτος. Οι ιδιοκτήτες επιτρέπεται να προσαρμόζουν τα ενοίκια με βάση τον πληθωρισμό. Τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 0,8 % το 2021, σε σύγκριση με τον πληθωρισμό 1,4% το προηγούμενο έτος.

Πρόταση για εκδρομή στο κοντινό Βέλγιο και στα χιονοδρομικά του

Ναι, στα χιονοδρομικά του. Σωστά διάβασες. Εντάξει, δεν είναι και το Καιμάκτσαλαν, αλλά δεν είναι και άσχημα.

Διάβασε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks