Φρέσκα κουλούρια 14/02/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

low angle of yellow houses

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς

Ο έρωτας σφήνωσε μέσα σε ένα κομμάτι ξύλο και άνθησε ένα άγριο λουλούδι. Πρώτη φορά και το ηλεκτροσόκ ήταν τόσο δυνατό. . .ακόμα με τυραννάει εκείνος ο πόνος στο στέρνο!
Τρέμουν τα πόδια μου το σώμα μου δειλιάζει
Κάθε φορά που πλησιάζεις προς τα ‘δω
Με ξεσηκώνεις με χαλάς και μ’ αναγκάζεις
Να μπω γυμνός στο ηλεκτρικό σου μακελειό

Γιάννης Αγγελάκας

Διόρισαν επίτροπο #MeToo μετά από νέο κύμα υποθέσεων σεξουαλικής επίθεσης

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο

Η ολλανδική κυβέρνηση διόρισε, την Τρίτη, τη Μαριέτ Χάμερ ως επίτροπο για την καταπολέμηση της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της σεξουαλικής βίας. Ο νέος ρόλος της ανατέθηκε για να καταρτίσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς και της σεξουαλικής βίας.

Η Χάμερ, η οποία είναι η πρόεδρος του Κοινωνικού Οικονομικού Συμβουλίου – ένα κυβερνητικό συμβουλευτικό συμβούλιο – και πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόμματος (PvdA), είπε ότι αναμένει αύξηση του αριθμού των αναφορών «καθώς ξεκινάμε συζητήσεις για παραβατική συμπεριφορά». «Σε άλλες χώρες όπου έχει ήδη ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση, βλέπετε αυτούς τους αριθμούς να αυξάνονται πρώτα και μετά να μειώνονται», είπε σε συνέντευξή της σε ολλανδικά μέσα.

Οι δάσκαλοι θέλουν να δώσουν περισσότερη βαρύτητα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην εκπαίδευση

σεξουαλική-διαπαιδαγώγηση-ολλανδία

Οι δάσκαλοι πιστεύουν ότι δε δίνεται όση προσοχή θα έπρεπε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ιδιαίτερα στις μεγάλες τάξεις θα έπρεπε πιστεύουν να αφιερώνονται περισσότερες ώρες στο σεξ.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

*Στην Ολλανδία από χρόνια υπάρχει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, όπως και για πολλά άλλα καίρια θέματα. Τώρα, άπαντες στην κοινωνία ζητούν να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο σεξ και τον έρωτα, τον σεβασμό και την ευχαρίστηση.

“Κομβόι της Ελευθερίας” απέκλεισε το κέντρο της Χάγης

Επικριτές των υγειονομικών περιορισμών κατά του κορονοϊού που έφθασαν με κομβόι από κάθε γωνιά της Ολλανδίας έχουν απέκλεισαν εχθές το κέντρο της Χάγης με τρακτέρ και νταλίκες.

Το κομβόι «συνεχίζει να κινείται ωσότου θεμελιώδεις και διαρκείς αλλαγές λάβουν χώρα», επισημαίνουν σε μια ανακοίνωση οι διοργανωτές της κινητοποίησης, που αξιώνουν την άρση του συνόλου των υγειονομικών μέτρων στη χώρα.

Οι πρώτοι διαδηλωτές έφθασαν από τις 07.30 το πρωί με φορτηγά, αυτοκίνητα, ακόμα και τρακτέρ και τροχόσπιτα, με αίτημα το τέλος των υγειονομικών περιορισμών.

Ολλανδοί δημιούργησαν «βιότοπο» που επιτρέπει την καλλιέργεια ακόμη και στην έρημο Σαχάρα

Η Ολλανδία συμμετέχει στην Παγκόσμια έκθεση του Ντουμπάι και το κεντρικό της θέμα είναι η βιωσιμότητα.

Το εκθεσιακό περίπτερο της Ολλανδίας, είναι από μόνο του μια πρωτοποριακή βιώσιμη κατασκευή, η οποία εχει ως κεντρικό της άξονα μια – κωνικού σχήματος και 18 μέτρων – κάθετη φάρμα. Η ιδιοφυής εφεύρεση, ανήκει στον Ολλανδό αρχιτέκτονα Michiel Raaphorst, από την V8 Architects και περιγράφεται ως «βιότοπος» (δηλαδή μια περιοχή που αποτελεί από μόνη της βιολογικό περιβάλλον), ο οποίος έχει ως στόχο να ενώσει την ενέργεια, το νερό και την τροφή, επιτρέποντας έτσι την καλλιέργεια, ακόμη και σε μέρη του πλανήτη, όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, όπως στην έρημο Σαχάρα.

Τα τελευταία χρόνια, οι Ολλανδικές εταιρείες ψάχνουν πρωτοποριακούς τρόπους να παράξουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, να καλλιεργήσουν τροφή βιώσιμα και να αναπτύξουν την παραγωγή τροφίμων με εσωτερικές κάθετες φάρμες. Τώρα, χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο βιότοπο, με στόχο να αναδείξουν μια από τις σπουδαιότερες πράσινες καινοτομίες τους.

Leonardo Dicaprio Bravo GIF - Find & Share on GIPHY

Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, αλλά οι Ολλανδοί καταναλωτές δεν αγοράζουν λουλούδια με υπερβολή λόγω της ημέρας

Οι Ολλανδοί αγαπάνε τα λουλούδια και αυτό είναι γνωστό.

Πως βλέπεις τους Γάλλους να περπατάνε συχνά με τις γαλλικές μπακέτες *(ψωμί), έτσι θα δεις και τους Ολλανδούς να περπατάνε συχνά με τουλίπες και άλλα λουλούδια.

Όμως… Αυτή την ημέρα που όλοι αγοράζουν λουλούδια οι Ολλανδοί δεν σπαταλούν πολλά χρήματα.

Μόνο το πέντε τοις εκατό των τριαντάφυλλων παραμένει στην Ολλανδία και όλα τα υπόλοιπα εξάγονται σε Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία και Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Van Vuuren,εμπορικού διευθυντή ενός μεγάλου φυτώριου, η διαφορά είναι η εξής. “Ένας Ολλανδός είναι πιο πιθανό να επιλέξει ένα φθηνότερο μπουκέτο με τουλίπες, ενώ ένας περήφανος Ιταλός θα προτιμούσε να αγοράσει ένα όμορφο μπουκέτο με κόκκινα τριαντάφυλλα- Ακόμα κι αν κοστίζουν αυτά περισσότερο”. Από την άλλη πλευρά, οι Ολλανδοί καταναλωτές αγοράζουν λουλούδια πιο συχνά.

Οι άντρες αγοράζουν κόκκινα τριαντάφυλλα περισσότερο, ενώ οι γυναίκες άλλα λουλούδια με πιο απαλές αποχρώσεις.

Valentines Day Flirting GIF - Find & Share on GIPHY

700 σπίτια σε νέα γειτονιά στο Sloterdijk του Άμστερνταμ

Δεν σταματάνε να χτίζονται νέα σπίτια στο Άμστερνταμ, αλλά και σε ολόκληρη την Ολλανδία. Η ζήτηση είναι τεράστια, όμως η προσφορά ελάχιστη με αποτέλεσμα η τιμές σε αγορά και ενοικίαση σπιτιού στην Ολλανδία να έχουν φτάνει σε απίστευτα επίπεδα.

Μια ακόμα νέα περιοχή θα χτιστεί με πολλά σπίτια, καταστήματα,σχολεία κ.α. – Η γειτονιά αυτή είναι δίπλα από το Westerpark, αλλά και από μια άλλη γειτονιά με πολλή φύση από την άλλη μεριά. Ο σταθμός τρένων του Sloterdijk είναι δίπλα.

Lets Go Luna House GIF by PBS KIDS - Find & Share on GIPHY

25 club ανοιξαν το Σαββάτο στο Άμστερνταμ και 24 στο Ρότερνταμ

Πολλά club άνοιξαν το Σαββάτο σε όλη τη χώρα και ο κόσμος τα αγκάλιασε. Πολλά από αυτά τα τώρα κινδυνεύουν με πρόστιμο  4.500 ευρώ.

Παρότι από πολλές πόλεις είχαν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν τα club αυτό δεν έγινε, υπό τον φόβο προστίμων. Βλέπε Μάαστριχτ, Χρόνινγκεν, Χάγη.

Σε Ουτρέχτη, Ρότερνταμ, Άμστερνταμ, Τίλμπουρχ και άλλες πόλεις όμως τα μαγαζιά άνοιξαν.

Homer Simpson Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

80 χρόνια από το Maas Tunnel στο Ρότερνταμ

Η πρώτη υπόγεια σήραγγα στην Ολλανδία έγινε στις 14 Φεβρουαρίου πριν 80 χρόνια.

Το Maastunnel είναι μια σήραγγα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, που συνδέει τις όχθες του Nieuwe Maas. Περίπου 75.000 μηχανοκίνητα οχήματα και ένας μεγάλος αριθμός ποδηλατών και πεζών χρησιμοποιούν τη σήραγγα καθημερινά, καθιστώντας το Maastunnel σημαντικό μέρος του οδικού δικτύου του Ρότερνταμ. 

Το έργο ξεκίνησε το 1937 και ολοκληρώθηκε το 1942. Δεν υπήρξε επίσημη τελετή έναρξης, αλλά οι Ολλανδοί πραγματοποίησαν μια ανεπίσημη τελετή έναρξης κρυφά χωρίς τη συμμετοχή των Ναζί.

7 και 30 με 10:00 όποιος περάσει σήμερα από την υπόγεια σήραγγα με το ποδήλατο του ή πεζός θα μπορεί να απολαμβάνει ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι από barista που θα βρίσκεται εκεί- με αυτό τον τρόπο ο δήμος του Ρότερνταμ γιορτάζει την επέτειο αυτής της σημαντικής σήραγγας.

Μετά από αυτή τη σήραγγα έγιναν πολλές τέτοιες υπόγειες στην Ολλανδία που εξυπηρετούσαν σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα από μια γέφυρα που θα περνούσε πάνω από το νερό που πιθανόν να εμπόδιζε τη διέλευση των πλοίων.

Oι Deep Purple στην Ολλανδία

Τι να πεις τώρα γι’ αυτή την μπαντάρα- είμαστε ευλογημένοι που μπορούμε να τους δούμε ακόμα να ροκάρουνε. Θα είμαστε σίγουρα σε κάποια συναυλία των Deep Purple σε Ολλανδία, Γερμανία ή Βέλγιο.

Οι Deep purple, ετοιμάζονται πυρετωδώς για μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει μια συναυλία στην Ολλανδία και τον μουσικό ναό του Ziggo Dome στο Άμστερνταμ, στο Βέλγιο θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ και στη Γερμανία σε 10 διαφορετικές πόλεις !

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες στο σχετικό άρθρο / αφιέρωμα των SuperGreeks για τις συναυλίες των Deep Purple στην Ολλανδία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks