Ολλανδία: Δημόσιες συγκοινωνίες από / προς το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ (Σχίπχολ)

αεροδρόμιο-ολλανδία-αμστερνταμ

Φτάνεις στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ (σχιπχολ) και είσαι χαρούμενος. Αλλά πώς θα πας στις μεγάλες πόλεις της Ολλανδίας από εκεί. Για παράδειγμα πως πας Άμστερνταμ, Ρότερνταμ ή Χάγη ;

Πάμε να δούμε παρακάτω

Το να φτάνεις στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ είναι μια συναρπαστική στιγμή, αλλά το επόμενο βήμα είναι να μάθετε πώς να φτάσετε στον επιθυμητό προορισμό σας. Ευτυχώς, η Ολλανδία διαθέτει ένα καλά συνδεδεμένο σύστημα μεταφορών, που προσφέρει διάφορες επιλογές για να ταξιδέψετε από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, εξερευνούμε τους πιο δημοφιλείς τρόπους μεταφοράς, το κόστος τους και τους κατά προσέγγιση χρόνους ταξιδιού, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να ξεκινήσετε την ολλανδική σας “περιπέτεια” με ευκολία και άνεση.

Aν ψάχνεις για ξενάγηση στο Άμστερνταμ στην ελληνική γλώσσα, επικοινώνησε με το SUPER A’DAM

Τρένα:

τρένα-αμστερνταμ


Το τρένο είναι συχνά ο πιο βολικός και αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ προς τις μεγάλες πόλεις. Το Schiphol διαθέτει έναν απευθείας σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό τερματικό σταθμό, παρέχοντας απρόσκοπτες συνδέσεις σε όλη τη χώρα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  • Κέντρο της πόλης του Άμστερνταμ: Η διαδρομή με το τρένο από το Schiphol στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και κοστίζει περίπου 5-10 €, ανάλογα με τον τύπο του εισιτηρίου.
  • Ρότερνταμ: Τα τρένα από το Schiphol προς τον κεντρικό σταθμό του Ρότερνταμ εκτελούν τακτικά δρομολόγια, με χρόνο ταξιδιού περίπου 20-30 λεπτά. Ο ναύλος κυμαίνεται από 15€-20€ – μη ξεχάσεις να πάρεις και το ειδικό εισιτήριο “TOESLAG” γι αυτή τη διαδρομή αν ταξιδέψεις με intercity απευθείας προς Ρότερνταμ.
  • Χάγη: Το ταξίδι από το Schiphol στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Χάγης διαρκεί περίπου 30-35 λεπτά και τα εισιτήρια κοστίζουν συνήθως μεταξύ 10 και 15 ευρώ.

Λεωφορείο:


Εάν προτιμάτε μια πιο οικονομική επιλογή ή ταξιδεύετε σε προορισμούς με περιορισμένες σιδηροδρομικές συνδέσεις, τα λεωφορεία είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες υπηρεσίες λεωφορείων στο αεροδρόμιο Schiphol, όπως:

  • Connexxion Schiphol Hotel Shuttle: Αυτή η υπηρεσία μεταφοράς εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του αεροδρομίου και διαφόρων ξενοδοχείων στο Άμστερνταμ. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο γραφείο Connexxion στην Αίθουσα Αφίξεων και οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον προορισμό.
  • Περιφερειακά λεωφορεία: Για ταξίδια σε πόλεις εκτός του Άμστερνταμ, τα περιφερειακά λεωφορεία προσφέρουν συνδέσεις με προορισμούς όπως η Ουτρέχτη, το Χάρλεμ και το Λάιντεν. Οι ναύλοι κυμαίνονται συνήθως από 5€-15€, ανάλογα με την απόσταση και τον προορισμό. Σε Ουτρέχτη, Χάαρλεμ και Λάιντεν πηγαίνει και το τρένο.

Ταξί:


Τα ταξί παρέχουν μια βολική επιλογή από πόρτα σε πόρτα, ειδικά εάν έχετε βαριές αποσκευές ή προτιμάτε αυτού του τύπου τα ταξίδια. Οι στάσεις ταξί είναι άμεσα διαθέσιμες έξω από τις αίθουσες αφίξεων του Schiphol και τα ταξί μπορούν να αναγνωριστούν από τις μπλε πινακίδες τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ναύλοι των ταξί μπορεί να είναι σχετικά υψηλοί στην Ολλανδία. Ως χονδρική εκτίμηση, ένα ταξί από το Schiphol προς το κέντρο του Άμστερνταμ μπορεί να κοστίσει περίπου 40-60 €, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και τον συγκεκριμένο προορισμό σας. Tip! Aν είστε 3 άτομα παρέα για παράδειγμα, ίσως είναι και η καλύτερη λύση.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Για ταξιδιώτες που προτιμούν την ελευθερία οδήγησης, οι υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου είναι διαθέσιμες στο αεροδρόμιο Schiphol. Πολλές γνωστές εταιρείες ενοικίασης διαθέτουν γραφεία που βρίσκονται στον χώρο των αφίξεων, προσφέροντας μεγάλη γκάμα οχημάτων που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Οι τιμές ενοικίασης ποικίλλουν ανάλογα με την εταιρεία, τον τύπο του αυτοκινήτου και τη διάρκεια της ενοικίασης. Αξίζει να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα στάθμευσης και η πιθανή κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά την επιλογή αυτού του τρόπου μεταφοράς. Η Ολλανδία ίσως δεν είναι το καλύτερο μέρος για να οδηγήσεις το αυτοκίνητο σου. Ίσως παιδευτείς με το πάρκινγκ, τους δρόμους και τα ποδήλατο και άλλους λόγους. Διάβασε ακόμα: Πάρκινγκ για το αυτοκίνητο στo Άμστερνταμ

Η μετακίνηση από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ προς τις μεγάλες πόλεις της Ολλανδίας είναι εύκολη χάρη στις καλά ανεπτυγμένες υποδομές μεταφορών και λογικά θα βρείτε τα πάντα εύκολα, καθώς όλες οι μετακινήσεις ξεκινούν μέσα από το αεροδρόμιο. Είτε επιλέξετε την ταχύτητα και την άνεση των τρένων, την οικονομική προσιτότητα των λεωφορείων, την υπηρεσία ταξί από πόρτα σε πόρτα ή την ευελιξία της ενοικίασης αυτοκινήτου, υπάρχουν επιλογές που ταιριάζουν στις προτιμήσεις κάθε ταξιδιώτη. 

Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως το κόστος, ο χρόνος ταξιδιού και η προσβασιμότητα του προορισμού σας όταν αποφασίζετε για τον καλύτερο τρόπο μεταφοράς. Με αυτόν τον περιεκτικό οδηγό στα χέρια σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με σιγουριά το ταξίδι σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας εξερευνώντας τα θαύματα της Ολλανδίας. 

Να περάσετε όμορφα στη χώρα που ζούμε!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks