Λίγα λόγια για το απίστευτο ποδηλατικό δίκτυο στην Κ. Ευρώπη

ποδήλατα-ολλανδία-γερμανία-βέλγιο

🚴‍♀️ Η Ολλανδία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλασίας που ξεπερνά τα 35.000 χιλιόμετρα, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό δεδομένου του μεγέθους της χώρας ​. Στο Βέλγιο, συγκεκριμένα στην περιοχή της Φλάνδρας, υπάρχουν 2.700 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων !

*Nα σημειώσουμε ότι η Ολλανδία δεν ήταν πάντα η χώρα του ποδηλάτου – κάποτε μάλιστα είχε πολλά αυτοκίνητα και σχεδόν καθόλου υποδομές για τα ποδήλατα – από το 1970 και έπειτα όμως η Ολλανδία αποφάσισε να γίνει η πρωτεύουσα το ποδηλάτου και το κατάφερε. Διαβάστε στο SuperGreeks την ιστορία του ποδηλάτου στην Ολλανδία.

Πάρα πολλά από τα παραπάνω χιλιόμετρα τα έχουμε κάνει ως SuperGreeks με τα ποδήλατα μας 🚴 🚴‍♂️

*Είναι φανταστικό να κάνεις ποδήλατο σε αυτές τις χώρες – όχι τόσο γιατί είναι φλατ / επίπεδα (εμείς είμαστε ποδηλάτες και χρειαζόμαστε / αγαπάμε τους λόφους και τα βουνά 🚵‍♂️ ) – αλλά κυρίως γιατί με λίγα χρήματα έχουν φτιάξει σε αυτές τις χώρες φοβερές υποδομές. Οι αυτοκινητιστές σέβονται τους ποδηλάτες – όλα τα έχουν φτιάξει τέλεια για να παροτρύνουν τους κατοίκους της χώρας να παίρνουν ολοένα και περισσότερο το ποδήλατο τους για τις μετακινήσεις 🍄

Γερμανία και Γαλλία επίσης έχουν καλά ποδηλατικά δίκτυα. Προσωπικά μου αρέσει απίστευτα να κάνω ποδήλατο στη Γερμανία – σε πολλές περιπτώσεις έχουν φανταστικές υποδομές για τους ποδηλάτες 🏆 Αγαπημένο μας μέρος στη Γερμανία είναι ο Μέλανας Δρυμός.

Ποδήλατο σημαίνει ποιότητα ζωής ! 😎😉

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks