Αξίζει να ζει κάποιος στην Στουτγάρδη; Αρνητικά και θετικά

στουτγάρδη-γερμανία-μετανάστευση

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στη Στουτγάρδη, μια πόλη στη Γερμανία που την αδικούν αρκετοί Έλληνες. Δεν είναι λίγες φορές που θα μπορούσες στερεοτυπικά να ακούσεις κάτι κακό γι’ αυτή την πόλη, ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ στην Στουτγάρδη.

Συνήθως θα ακούσεις ένα γενικό “χάλια είναι”…. και νομίζεις ότι θα μπορούσε να είναι χάλια αν δεν έχεις πάει και εσύ 🫢 ή αν δεν είχες φίλους και συγγενείς που την είχαν δει “αλλιώς” και ρουφούσαν μόνο τα “καλά” της πόλης.

Αυτή η εντύπωση ίσως έχει μεταδοθεί από κάποιους Έλληνες που είχαν μεταναστεύσει πριν από τη δική μας γενιά. Οι Έλληνες δηλαδή της 2ης ή της 3ης γενιάς που ζούνε εκεί. Μπορεί να κάνω και λάθος 🤔 Δεν γνωρίζω βασικά πως έχει διαδοθεί όλο αυτό.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ήθελε να ζήσει κάποιος στην Στουτγάρδη ή απλά να θέλει να επισκεφτεί την πόλη.

✏️Πάμε να καταγράψουμε μερικούς λόγους για να θέλει κάποιος να ζήσει στην Στουτγάρδη και κάποιους λόγους για να μην θέλει να ζήσει κάποιος εκεί !

Aξίζε να ζήσει κάποιος στην Στουτγάρδη; Κατά τη γνώμη μας, Ναι! 🙂 Είναι περισσότεροι και πιο σημαντικοί οι λόγοι για να θέλει να μεταναστεύσει κάποιος στη Γερμανία και την Στουτγάρδη στην προκειμένη.

Λόγοι για να θέλεις να μεταναστεύσεις στην Στουτγάρδη:

👉 Εργασιακές Ευκαιρίες: Η Στουτγκάρδη είναι ένα οικονομικό κέντρο με πολλές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς, κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία. Η Γερμανία έχει δουλειά για όλους με λίγη προσπάθεια. Σε αυτή την πόλη υπάρχει πληθώρα τεχνολογικών εταιριών και start-ups.

👉 Εκπαίδευση: Προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία

👉 H τεράστια κοινότητα Ελλήνων που ζει εκεί μπορεί να σε βοηθήσει να προσαρμοστείς πιο γρήγορα. Η υποστήριξη που θα μπορούσες να δεχτείς στην αρχή, οι γνωριμίες, οι παρέες που θα μπορούσες να κάνεις για αρχή. 🪬 Βέβαια, σου συνιστούμε να κάνει παρέες με Έλληνες, να εμπιστεύεσαι Έλληνες, αλλά μόνο με αυτούς τους “υγιείς” στα μυαλά που υπάρχουν κατά τόπους. Έτσι σοφός ενήλικας που έγινες θα έχεις μάθει να ξεχωρίζεις τους τοξικούς από τους πρόσχαρους, καλοδιάθετους, δημιουργικούς Έλληνες.

👉 Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσίες: Άριστες δημόσιες υπηρεσίες, υγεία, μεταφορές και υποδομές. Η Γερμανία έχει υποδομές. Αν καταλάβεις πως λειτουργεί και προσαρμοστείς θα δεις ότι είναι μια εύκολη πόλη.

👉 Η γεωγραφική θέση της πόλης: Είναι σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Γερμανίας. Κοντά από τη Γαλλία, κοντά και από την Ελβετία. Κοντά και στη Βαυαρία, κοντά και από τις Άλπεις, τη λίμνη Κοστάνζα, δίπλα από τον Μέλανα Δρυμό. Διάθεση να έχεις και τα road trip θα γίνουν κανόνας τα Σαββατοκύριακα σου. Απίστευτα μέρη 🍄

👉 Ιαματικά λουτρά: Ναι έχει τρομερά νερά η περιοχή. Διάβασε το σχετικό μας άρθρο στο SuperGreeks.

👉 Θεατρικές Παραστάσεις & Συναυλίες: Πάντα, μα πάντα έχει κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις στη Στουτγάρδη. Τα περισσότερα από τα μεγάλα δρώμενα θα κάνουν στάση και σε αυτή την πόλη της Γερμανίας. Όλα τα μεγάλα ονόματα θα περάσουν από εδώ, αλλά ενδιαφέρον έχει και η σκηνή με τις μικρότερες ομάδες, μουσικές και θεατρικές. Πάρα πολλές και οι εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα και φεστιβάλ.

👉 Γαστρονομία: Δοκιμάστε σπεσιαλιτέ της περιοχής και ποτά. Το κρασί είναι φανταστικό. Από μπίρες δε το συζητάμε – Η Γερμανία έχει τις καλύτερες μπίρες του κόσμου. Από φαγητό είναι καλά. Δεν είναι Ελλάδα, αλλά η Γερμανία έχει καλό φαγητό.

👉 Φυσική ομορφιά: Υπέροχα πάρκα, λίμνες, κήποι και δάση για βόλτες και χαλάρωση. Μιλάμε για φανταστικά μέρη μέσα και τριγύρω από τη Στουτγάρδη. Έχουμε κάποια φανταστικά μέρη για να σου προτείνουμε. Γίνε μέλος του SuperGreeks και σύντομα θα μαθαίνεις για όλα αυτά τα μέρη από την πλατφόρμα μας. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώσουμε άμεσα*

στουτγάρδη-γερμανία

Τα αρνητικά

Λόγοι για να μη θέλεις να μεταναστεύσεις στην Στουτγάρδη

Ενοικίαση σπιτιού στην Στουτγάρδη: Από τα ακριβότερα ενοίκια στη Γερμανία

👉 Η Γερμανική γλώσσα: Για όσους δεν μιλούν Γερμανικά, μπορεί αρχικά να είναι μια πρόκληση να προσαρμοστούν στην καθημερινότητα. Αν και πολλοί άνθρωποι μιλούν Αγγλικά, δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όσο σε άλλες γερμανικές πόλεις.

👉 Ποιότητα Αέρα: Η Στουτγκάρδη βρίσκεται σε μια κοιλάδα η οποία μπορεί κατά καιρούς να παγιδεύει ρυπαρό αέρα, οδηγώντας σε προβλήματα ποιότητας του αέρα. Αυτό θα το ακούσεις συχνά.

👉 Καιρός: Όπως σε όλη την Κεντρική Ευρώπη ο καιρός δεν είναι σαν τον “ελληνικό”. Ιδιαίτερα όμως στη Στουτγάρδη, επειδή είναι σε κοιλάδα, το χειμώνα θα έχει περισσότερες ομιχλώδεις μέρες. Περισσότερες μέρες με συννεφιά δηλαδή.

👉 Nightlife: Δε φημίζεται για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή αυτή η πόλη. Σίγουρα δεν είναι Βερολίνο ή Αμβούργο για παράδειγμα. Έχει επιλογές, όπως συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, αλλά δεν έχει καμία σχέση η νυχτερινή ζωή με τις πόλεις που προαναφέραμε.

Διαβάζεις το άρθρο μας, φιλτράρεις και αποφασίζεις αν θέλεις να έρθεις να ζήσεις στην πόλη των τεχνολογιών και του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks