«Τρένο των τριών κρατών»: Κοινό τρένο που θα ενώνει Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο

τρένα-ολλανδία-γερμανία-βέλγιο

Το «τρένο των τριών κρατών» από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, μια απευθείας γραμμή θα συνδέει το Μάαστριχτ και το Άαχεν με τη Λιέγη.

Στην περιοχή Λιέγης-Μάαστριχτ-Άαχεν, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ταξιδεύει πέρα ​​από τα σύνορα για να μετακινηθεί μεταξύ των πόλεων για αναψυχή, εκπαίδευση ή εργασία σε καθημερινή βάση. Ένα τρένο εκτελεί ήδη δρομολόγια μεταξύ Λιέγης και Μάαστριχτ μία φορά την ώρα, ενώ ένα τρένο θα ταξιδεύει μεταξύ Μάαστριχτ και Γερμανίας δύο φορές την ώρα από φέτος: ένα προς το Άαχεν και ένα προς το Herzogenrath.

Από τον Δεκέμβριο, το «τρένο των τριών κρατών» θα συνδέει αυτές τις δύο συνδέσεις, ώστε να μην είναι απαραίτητη η αλλαγή στο Μάαστριχτ για όσους ταξιδεύουν μεταξύ των πόλεων κοντά στα σύνορα των τριών χωρών.

“Με αυτό το τρένο τριών κρατών, τα ταξίδια πέρα ​​από τα σύνορα είναι ακόμα πιο εύκολα”, δήλωσε ο υπουργός Κινητικότητας του Βελγίου Georges Gilkinet σε δήλωση μετά την υπογραφή δήλωσης πρόθεσης για το έργο, δίνοντας επίσημα την εντολή να ξεκινήσει αυτή η νέα υπηρεσία.

Το τρένο, που αναμένεται να έχει δρομολόγια ανά ώρα, έχει ανακοινωθεί εδώ και χρόνια. Στις αρχές του 2019, το τμήμα της υπηρεσίας Μάαστριχτ-Άαχεν ξεκίνησε, ωστόσο, το Βέλγιο δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί εκείνη τη στιγμή επειδή οι βελγικές αρχές επέβαλαν πρόσθετους όρους, όπως το γεγονός ότι τα τρένα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας ETCS.

Τώρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι αερομεταφορείς (εθνικός βελγικός σιδηροδρομικός φορέας SNCB, ολλανδική NS και Arriva που δραστηριοποιείται στη Γερμανία) δήλωσαν ότι είναι δυνατή η λειτουργία του τρένου, τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά και από άποψη χωρητικότητας.

Αντικατάσταση αεροπλάνων

Με την προσθήκη αυτής της σύνδεσης, όλες οι πόλεις συνδέονται πιο εύκολα με άλλες πόλεις από τις οποίες οι επιβάτες μπορούν να επιβιβαστούν σε τρένο υψηλής ταχύτητας προς δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κολωνία, η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Πηγή: Brussels Times, φωτογραφία:  Bruno Ghise 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks