Στρασβούργο-αφιέρωμα: Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

χριστούγεννα-στρασβούργο-γαλλία

Χριστούγεννα στο Στρασβούργο; Σίγουρα είναι από τις καλύτερες επιλογές στην Ευρώπη για Χριστουγεννιάτικες διακοπές! Δεν είναι τυχαίο ότι φημίζεται ως η “Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων”!

Πάμε να δούμε παρακάτω γιατί…

Τα Χριστούγεννα στο Στρασβούργο είναι μια εορταστική περίοδος που μεταμορφώνει την πόλη σε μια χειμερινή χώρα / πόλη! των θαυμάτων, κερδίζοντας εύστοχα τον τίτλο της «Πρωτεύουσας των Χριστουγέννων».

Αρχικά, να πούμε ότι είναι πανέμορφη πόλη και κάθε εποχή πραγματικά αξίζει να την επισκεφτείς για διακοπές.

Από 24 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2023 το Στρασβούργο βάζει τα Χριστουγεννιάτικα του, τα γιορτινά του !

Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι μοναδική. Οι δρόμοι είναι στολισμένοι με τα καλύτερα τους, οι βιτρίνες αστράφτουν, το άρωμα της κανέλας και των μπαχαρικών ξυπνά μνήμες παιδικής ηλικίας και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα αντηχούν από τις εκκλησίες. Ολόκληρη η πόλη μεταμορφώνεται σε μαγευτικό σκηνικό.”

Όλο τον Δεκέμβριο, το Στρασβούργο είναι μια από τις πιο φωτισμένες πόλεις της Ευρώπης. Οι δρόμοι, τα σπίτια, τα παράθυρα και τα μπαλκόνια λάμπουν από φώτα και διακοσμητικά κάθε χρόνο πιο πρωτότυπα από τον προηγούμενο. 

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου

Ένα από τα κυριότερα σημεία αυτής της σεζόν είναι το ιστορικό Christkindelsmärik, η καρδιά και η ψυχή της χριστουγεννιάτικης εμπειρίας στο Στρασβούργο. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στους πάγκους, να πιούνε ζεστό κρασί ή ζεστό μηλίτη και να απολαύσουν το χαρούμενο vibe που υπάρχει.

Χρονολογείται από το 1570, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου είναι η παλαιότερη στη Γαλλία και μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αγοράς, η ατμόσφαιρα στο Στρασβούργο είναι πραγματικά μοναδική. 

Από τις 11:30 το πρωί καθημερινά και έως τις 21:00 το βράδυ, μπορείτε να περιπλανηθείτε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου!

Περίπου 300 πάγκοι υπάρχουν σε όλη την πόλη και μπορείτε να αγοράσετε ότι μπορείτε να φανταστείτε. Από χειροποίητες δημιουργίες έως μπισκότα και ζεστό κρασί !

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Στρασβούργου

χριστούγεννα-στρασβούργο-γαλλία

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης έχει βρεθεί σε αρχεία της πόλης ότι στολίζεται από το 1521! Από τότε έχει ιστορία η πόλη με τα Χριστούγεννα…

Αν και σήμερα, τα έλατα που στολίζουμε βρίσκεται ταπεινά στη γωνία του σαλονιού ή της τραπεζαρίας σας, στην Αλσατία δεν ήταν έτσι πάντα. Αρχικά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα κρεμόταν από ένα δοκάρι στην οροφή, πριν το έδαφος έδαφος. Εκείνη την εποχή, η διακόσμηση θα γινότανε με μήλα και άλλα βρώσιμα και φυσικά προϊόντα της γης.

Με τον καιρό, τα μήλα έδωσαν τη θέση τους σε άλλα βρώσιμα καλούδια: μπισκόταβάφλες , ψωμί από μπαχαρικά και κάθε είδους γλυκά κρεμάστηκαν από τα κλαδιά του έλατου. Σήμερα, ξύλινες, γυάλινες και κεραμικές φιγούρες έχουν αντικαταστήσει τα γλυκά, όπως σε ολόκληρο τον κόσμο!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των διακοσμητικών παραδόσεων σε μια εξαιρετική έκθεση που γίνεται και φέτος στην εκκλησία Saint-Georges στο Sélestat. 

Φέτος,

Δίπλα σε αυτό το πανύψηλο δέντρο 30 μέτρων βρίσκεται το παγοδρόμιο του Στρασβούργου, προσθέτοντας στην πληθώρα των διαθέσιμων εορταστικών δραστηριοτήτων ​.

Περισσότερα για την έκθεση διαβάστε εδώ!

Ναι, το Στρασβούργο ίσως είναι ο Καλύτερος Χριστουγεννιάτικος προορισμός στην Ευρώπη!

Τα Χριστούγεννα στην Αλσατία μπορούν να συνδυαστούν και με Χριστούγεννα στη Γερμανία και Χριστουγεννιάτικες αγορές

Σε κοντινή απόσταση από το Στρασβούργο, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα πανέμορφο  και ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Γερμανία και στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού – hidden gem – > Διαβάστε εδώ για το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Hinterzarten !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks