10-2-22: Φρέσκα κουλουράκια με 3 γεύσεις (Ολλανδίας, Γερμανίας, Βελγίου)

black-forest-γερμανία-διακοπές

Σήμερα τα “Φρέσκα Κουλουράκια” θα είναι με 3 γεύσεις, γεύσεις από 3 διαφορετικές χώρες.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία , Βέλγιο και Γερμανία.

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks για να λαμβάνεις τα φρέσκα κουλούρια της ημέρας !

Αγαπάω 

“Αγαπάω τ’ ό,τι θλιμμένο στον κόσμο,

Τα θολά τα ματάκια, τους άρρωστους ανθρώπους,

Τα ξερά, γυμνά δέντρα και τα έρημα πάρκα,

Τις νεκρές πολιτείες, τους τρισκότεινους τόπους.

Τους σκυφτούς οδοιπόρους που μ ένα δισάκι

Για μια πολιτεία μακρινή ξεκινάνε.

Τους τυφλούς μουσικούς των πολύβουων δρόμων,

Τους φτωχούς, τους αλήτες, αυτούς που πεινάνε

Τα χλωμά τα κορίτσια που πάντα προσμένουν

Τον ιππότη που είδαν μια βραδιά στο όνειρό τους

Να φανεί απ τα βάθη του απέραντου δρόμου

Τους κοιμώμενους κύκνους πάνω στ’ ασπροφτερό τους

Τα καράβια που φεύγουν για καινούρια ταξίδια

Και δεν ξέρουν καλά αν θα γυρίσουν ποτέ πίσω

Αγαπάω, και θα θελα μαζί τους να πάω,

Κι ούτε πια να γυρίσω

Αγαπάω τις κλαμένες, ωραίες γυναίκες

Που κοιτάνε μακριά, που κοιτάνε θλιμμένα.

Αγαπώ σε τούτον τον κόσμο ό, τι κλαίει

Γιατί μοιάζει με μένα.”

Νίκος Καββαδίας

Θέματα που αφορούν και τις 3 χώρες

Η ελληνική αμόλυβδη ανάμεσα στις ακριβότερες της ΕΕ- Η Ολλανδία την ακριβότερη τιμή. Πού βρίσκονται Βέλγιο, Γερμανία;

a gas station at night
Photo by Justus Menke on Pexels.com

Σε τρεις μόνο χώρες της Ένωσης η τιμή της βενζίνης είναι υψηλότερη από αυτή της Ελλάδας. Η πρώτη η Ολλανδία !

Σε πολύ υψηλά επίπεδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα με μόλις τρεις χώρες να έχουν ακριβότερη αμόλυβδη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν (31/1) σχετικά με τις τιμές των καυσίμων στην Ένωση, η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα ανέρχεται στα 1,82 ευρώ το λίτρο όντας πίσω από την Ολλανδία (2,01 ευρώ), την Φινλανδία (1,88 ευρώ) και την Δανία (1,85 ευρώ). 

Παράλληλα, η τιμή της ελληνικής αμόλυβδης είναι αισθητά υψηλότερη και από τον μέσο όρο των τιμών στην ΕΕ των 27 (1,68 ευρώ/λίτρο) αλλά και σε επίπεδο Ευρωζώνης (1,74 ευρώ/λίτρο).

Δείτε το σχετικό πινακάκι που έχει τις τιμές από όλες τις χώρες της Ε.Ε. και φυσικά του Βελγίου και της Γερμανίας.

Σχόλιο: Έχει ξεφύγει η κατάσταση … είναι τρελό όλο αυτό.

Οι Iron Maiden σε Ολλανδία, Bέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα το καλοκαίρι

tour-2022-ευρώπη-maiden

Οι αγαπημένοι μας Maiden επιστρέφουν στην Ευρώπη για μια σειρά από συναυλίες. Παίζουν στην Ολλανδία στο Άρνεμ, στην Ελλάδα στην Αθήνα, στο Βέλγιο στο φεστιβάλ “graspop metal meeting 2022”, όπου μεταξύ άλλων θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε και άλλες μεγάλες μπάντες, όπως οι Deep Purple, οι dropkick murphys και οι Judas Priest και στη Γερμανία θα παίξουν σε 5 πόλεις.

Διαβάστε στο αναλυτικό άρθρο των SuperGreeks τις τιμές των εισιτηρίων, τις ημερομηνίες και αναλυτικά ό,τι άλλο θα χρειαστεί να γνωρίζεις για τις επερχόμενες συναυλίες.

ολλανδία-νέα-14-10

Ολλανδία

Ο πληθωρισμός αυξάνεται στο 6,4%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 40 ετών

Ο πληθωρισμός στην Ολλανδία αυξήθηκε περαιτέρω τον Ιανουάριο στο 6,4%, ανέφερε η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού από τον Ιούνιο του 1982. Τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός ήταν 5,7 τοις εκατό.

Ειδικότερα, οι τιμές της ενέργειας συνέχισαν να αυξάνονται. Τον Ιανουάριο η ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο και τηλεθέρμανση) ήταν 90 τοις εκατό πιο ακριβή από ό,τι πέρυσι. Τον Δεκέμβριο ήταν 75 τοις εκατό.

Στην αύξηση του πληθωρισμού συνέβαλαν και οι τιμές των τροφίμων. Τα τρόφιμα ήταν 4,3% πιο ακριβά τον Ιανουάριο από ό,τι πέρυσι. 

Το ψωμί και το τυρί είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του πληθωρισμού.

Σχόλιο: Πραγματικά η άνοδος των τιμών είναι αισθητή στο supermarket.

Cat Wow GIF - Find & Share on GIPHY

H κυβέρνηση της Ολλανδίας σχεδιάζει να επεκτείνει το ωράριο για τον κλάδο της εστίασης

Το υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει να επεκτείνει το ωράριο για τον κλάδο της εστίασης. Αυτή τη στιγμή bar και εστιατόρια στην Ολλανδία κλείνουν στις 22:00

Το υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει να επεκτείνει το ωράριο για τον κλάδο της εστίασης. Τώρα τα εστιατόρια και οι καφετέριες πρέπει ακόμη να κλείνουν στις 10 μ.μ., αλλά σύμφωνα με πηγές της Χάγης, το υπουργικό συμβούλιο θέλει να χαλαρώσει αυτό το μέτρο σε σχέση με τα σχετικά ευνοϊκά στοιχεία που έρχονται από τα νοσοκομεία της χώρας. 

Διαβάστε περισσότερα που αφορούν την εστίαση, την τηλεργασία και τις επισκέψεις στο σπίτι μας στο σχετικό, χθεσινό άρθρο των SuperGreeks

Star Wars Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

Θάλαμος βασανιστηρίων διαβόητου αρχηγού καρτέλ κοκαϊνης παρουσιάστηκε σε δικαστήριο

VIA ASSOCIATED PRESS

Με ηχομόνωση, εργαλεία βασανισμού, μπανιέρα για πνιγμούς, καταψύκτης για πτώματα. Το “διδακτικό” μήνυμα του δικαστή.

Η ανακάλυψη ενός ηχομονωμένου θαλάμου βασανιστηρίων που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από συμμορία ναρκωτικών θα πρέπει να υπενθυμίζει στους ψυχαγωγικούς χρήστες κοκαΐνης τις συνέπειες των συνηθειών τους, δήλωσε ολλανδός εισαγγελέας.

Ο Κους Πλόι είπε σε δικαστήριο στο Άμστερνταμ ότι η βία στο εμπόριο ναρκωτικών ήταν ένα «αποκρουστικό, αλλά προφανώς αναπόφευκτο» αποτέλεσμα της ευρείας χρήσης παράνομων ναρκωτικών στην Ολλανδία και τις γειτονικές της χώρες.

«Το ερώτημα είναι πόσοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι υπάρχει πράγματι σχέση μεταξύ της χρήσης κοκαΐνης – είτε πρόκειται για χρήση σε ένα πάρτι, για αντιμετώπιση του εργασιακού στρες ή για την καταστολή ψυχολογικών προβλημάτων – και του υποκόσμου που είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί στη ζήτηση, αλλά σύμφωνα με τον τους δικούς τους κανόνες: διαφθείροντας, υπονομεύοντας, και μη δείχνοντας έλεος σε τίποτα και σε κανέναν», είπε ο Πλόι, σύμφωνα με τον Guardian.

Πριν από δύο χρόνια, αστυνομικοί, ενεργώντας βάσει πληροφοριών που είχαν συλλέξει από γραπτά μηνύματα που είχαν υποκλαπεί, ανακάλυψαν επτά εμπορευματοκιβώτια στη Μπραμπάντ, έξι από τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούνταν ως κελιά στα οποία εντόπισαν χειροπέδες. Στο έβδομο εντόπισαν και μια καρέκλα οδοντιάτρου, με ιμάντες για το δέσιμο των χεριών και των ποδιών, σφιγκτήρες δακτύλων, νυστέρια, σφυριά, πένσες, κλαδευτήρια, καυστήρες αερίου, κολλητική ταινία κ.α. Το κοντέινερ διέθετε ηχομόνωση. 

Οι αξιωματικοί βρήκαν επίσης έναν καταψύκτη αρκετά μεγάλο για να χωρέσει περισσότερα από ένα άτομα και μια μπανιέρα που φέρεται να χρησιμοποιηθεί για τον βασανισμό θυμάτων (το άτομο τοποθετείται ανάσκελα με ένα κομμάτι ύφασμα στο πρόσωπο ενώ από πάνω του ρίχνουν νερό, ώστε αισθάνεται πως πνίγεται).

Απίστευτα πράματα συμβαίνουν σε αυτό τον κόσμο των καρτελ. Για το ίδιο θέμα είχαμε ξανά γράψει όταν είχε αποκαλυφθεί το ζήτημα. Τώρα με τις δίκες είναι και πάλι επίκαιρο.

Ο Παυλίδης οδηγεί την Άλκμααρ στην πρόκριση

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έδωσε μια ασίστ, σκόραρε και οδήγησε την Άλκμααρ στην νίκη επί της Βααλβάικ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας. 

Τον δρόμο για τους «4» του Κυπέλλου Ολλανδίας άνοιξε ο Βαγγέλης Παυλίδης. Ο Έλληνας διεθνής ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Άλκμααρ επί της Βααλβάικ εκτός έδρας.

Συγκεκριμένα, έδωσε την ασίστ στο 8’για το 0-1 από τον Ντάνι Ντε Βιτ, ενώ στο 23′ ο ίδιος με τη βοήθεια και της κόντρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Γενικά κάνει φοβερή χρονιά ο Βαγγέλης – Ρισπέκτ

Goal Win GIF by The Coca-Cola Company - Find & Share on GIPHY

βελγιο-κουλουρια

Βέλγιο

Στις πρώτες επιλογές των Βέλγων η Ελλάδα, με 1 στους 4 να την επιλέγουν 

Ο υψηλός αριθμός κρατήσεων που κατέγραψε η TUI Belgium τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την εταιρία, καθιστά σαφές ότι ο Βέλγος ετοιμάζει και πάλι σχέδια για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές. Τα all-in θέρετρα, είναι μακράν η αγαπημένη επιλογή πολλών οικογενειών. Ακόμη και τα ταξίδια στην πόλη, που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, έχουν αρχίσει να αποκτούν ξανά δυναμική.

Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στο Βέλγιο, βλέπει με ικανοποίηση τις κρατήσεις τον Ιανουάριο, έναν παραδοσιακά ισχυρό μήνα κρατήσεων για την καλοκαιρινή περίοδο. Ο αριθμός των κρατήσεων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν σχετικά χαμηλός μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά τον Ιανουάριο –και ειδικά τις τελευταίες 2 εβδομάδες– “πνέει αέρας στα πανιά”. Τώρα δε που όλο και περισσότερες χώρες καταργούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και οι ιολόγοι προσβλέπουν επίσης στο Καλοκαίρι με σιγουριά, η TUI καταγράφει ακόμη περισσότερες κρατήσεις κάθε μέρα από ό,τι κατά τον μήνα Ιανουάριο του έτους αιχμής 2019. Και ο Βέλγος ακολουθεί και πάλι την πραγματική του προτίμηση κατά τον καθορισμό του προορισμού των διακοπών του.

Περίπου επτά στους δέκα Βέλγους κάνουν κράτηση για διακοπές all-in, συνήθως σε θέρετρα με πολλές επιλογές για οικογένειες.

Η Ισπανία ήταν για άλλη μια φορά ο πιο δημοφιλής προορισμός τον Ιανουάριο με 35% των κρατήσεων. Οι περισσότερες παραλιακές περιοχές είναι στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο του 2019, ενώ οι Βαλεαρίδες Νήσοι κατέγραψαν αύξηση 5% τον περασμένο μήνα. Οι Κανάριοι Νήσοι είναι ο απόλυτος πρωτοπόρος με αύξηση 16% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019.

Και η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά: ένας στους τέσσερις Βέλγους που κάνει κράτηση για διακοπές με αεροπλάνο θα πάει σε ελληνικό νησί αυτό το Καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ως αποτέλεσμα, πολλά ξενοδοχεία θα γεμίσουν γρήγορα και δεν θα υπάρχει δυνατότητα για last minute κρατήσεις.

Τα πιο θεαματικά νέα, ωστόσο σύμφωνα με την TUI Belgium, είναι η επιστροφή της Τουρκίας με τουλάχιστον 20% περισσότερες κρατήσεις από ό,τι τον Ιανουάριο του 2019. Η Τουρκική Ριβιέρα, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας all-in θέρετρα με εξαιρετική σχέση τιμής-ποιότητας, είναι ακόμη η ο καλύτερος προορισμός σε ολόκληρη την προσφορά της TUI.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε νούμερο ένα προορισμό για τους Βέλγους αναδείχθηκε την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο η Ελλάδα, για πρώτη φορά, μπροστά από την Ισπανία, με τη Ρόδο να “χρίζεται” στον πιο δημοφιλή προορισμό, σύμφωνα με στοιχεία της TUI Βελγίου.

Πηγή

Πόσο κοστίζει ένα σπίτι αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο ανά περιοχή; Υπάρχει αύξηση των τιμών σε όλες τις περιοχές

Οι τιμές των διαμερισμάτων στις Βρυξέλλες αυξήθηκαν κατά 2,2% πέρυσι, σε σύγκριση με το 2020.Aυτη η αύξηση είναι μικρότερη από ό,τι στη Φλάνδρα και τη Βαλλωνία, όπου αυξήθηκαν κατά 5,9% και 2,9%, αντίστοιχα. 

Ο αριθμός των συναλλαγών ακινήτων ήταν 11,1% υψηλότερος στις Βρυξέλλες το 2021. Στη Φλάνδρα έγιναν 14,7% περισσότερες συναλλαγές, στη Βαλλονία 14,3%.

Διαβάστε περισσότερα και αναλυτικά στο supergreeks.eu για το συμβαίνει με τα σπίτια σε Φλάνδρα και Βαλλωνία, όπως και σε συγκεκριμένες περιοχές των Βρυξελλών.

Η έκθεση για την ποιότητα του αέρα παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα της ρύπανσης στις Βρυξέλλες

Μια ετήσια επιστημονική εκστρατεία συνεργασίας για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης διοξειδίου του αζώτου στον αέρα των Βρυξελλών δείχνει ένα επικίνδυνο επίπεδο του ρύπου, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Air Researchers

Η έκθεση, που προβλήθηκε από το The Bulletin, περιγράφει λεπτομερώς πώς τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας της Πρωτεύουσας των Βρυξελλών όπου χρησιμοποιήθηκαν όργανα μέτρησης υπερέβησαν τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη ρύπανση.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 60 κάτοικοι των Βρυξελλών και 70 σχολεία. Ήταν η πρώτη φορά στην Ευρώπη που οι συγκεντρώσεις NO2 μετρήθηκαν από πολίτες σε τόσες πολλές τοποθεσίες – 130 συνολικά – και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

H ενημέρωση για τον κορονοιό

Τα στοιχεία από το βελγικό ινστιτούτο επιστημών υγείας Sciensano δείχνουν άλλη μια μεγάλη πτώση του μέσου αριθμού νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.   Πέφτουν και οι καθημερινές νοσηλείες.

Κατά μέσο όρο κατά την τελευταία επταήμερη περίοδο παρατήρησης, την εβδομάδα έως τις 6 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώθηκαν 26.454 νέα κρούσματα κοροναϊού κάθε μέρα. Το ποσοστό μειώνεται κατά 42% την εβδομάδα. Το 95,5% των περιπτώσεων είναι παραλλαγή όμικρον.

Από την έναρξη της πανδημίας πάνω από 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό στο Βέλγιο.

Την εβδομάδα έως τις 9 Φεβρουαρίου νοσηλεύονταν κατά μέσο όρο 316 ασθενείς την ημέρα.   Το ποσοστό μειώνεται κατά 14% την εβδομάδα.

4.091 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο με Covid. Ο αριθμός μειώνεται για πρώτη φορά, κατά 3% την εβδομάδα. 430 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική – αμετάβλητη την εβδομάδα. 

Την εβδομάδα έως τις 5 Φεβρουαρίου κατά μέσο όρο 41 θάνατοι την ημέρα συνδέονταν με τον Covid. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 24% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από την έναρξη της πανδημίας 29.497 θάνατοι έχουν συνδεθεί με τον Covid.

Όταν ο Χίτλερ επισκέφτηκε την Γάνδη

Μια φωτογραφία που δείχνει την επίσκεψη του Αδόλφου Χίτλερ στη Γάνδη το 1940 είναι μεταξύ μιας σειράς φωτογραφιών στις οποίες ο γραφίστας Korneel Bostyn έχει προσθέσει τώρα χρώμα.

Μετά την Άλωση του Βελγίου τον Μάιο του 1940, ο Γερμανός ηγέτης επισκέφθηκε το Βέλγιο σταματώντας στη Γάνδη όπου παρέλασε με μια συνοδεία 14 αυτοκινήτων Mercedes. Την ίδια στιγμή 2 αεροπλάνα πετούσαν από πάνω στην περιοχή για πρόσθετη προστασία του αρχηγού των ΝΑΖΙ.

Η επίσκεψη του Φύρερ στη Γάνδη είχε σκοπό να σηματοδοτήσει την κατάκτηση του Βελγίου και της Γαλλίας.  Στη Γάνδη επισκέφτηκε την πλατεία St Bavo και το Κάστρο των Κόμηδων.  Νωρίτερα είχε περάσει και από τις Βρυξέλλες.

Η φωτογραφία του Χίτλερ στη Γάνδη τραβήχτηκε λίγες μέρες μετά την παράδοση της πόλης στις ναζιστικές δυνάμεις.  Το Βέλγιο θα παρέμενε κατεχόμενο μέχρι τον Οκτώβριο του 1944.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με χρώμα και χωρίς από τους στρατιώτες των ΝΑΖΙ και διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο / αφιέρωμα των SuperGreeks

Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων

θεατρική-παράσταση-ΆλΜΑ

Την προσοχή σας παρακαλώ 📣 Στις Βρυξέλλες έχει μια υπέροχη παράσταση στην ελληνική γλώσσα 🎭 από τις 10 μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 🎫 Από την θεατρική ομάδα ΑλΜΑ!

Και τι πιο όμορφο από το να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση από μια αξιολόγηση θεατρική ομάδα και μάλιστα στη γλώσσα μας ;

Η θεατρική ομάδα ΑλΜΑ παρουσιάζει τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του Αρκά!
Πέμπτη 10, Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο θέατρο de Lijsterbes στο Kraainem!
Η πρώτη ελληνόφωνη παράσταση στις Βρυξέλλες, μετά από περισσότερα από δύο χρόνια!
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει (περισσότερες πληροφορίες στα σχόλια)!
Σας περιμένουμε!

Η θεατρική ομάδα ΑλΜΑ παρουσιάζει τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του Αρκά!
Πέμπτη 10, Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο θέατρο de Lijsterbes στο Kraainem!
Η πρώτη ελληνόφωνη παράσταση στις Βρυξέλλες, μετά από περισσότερα από δύο χρόνια!


Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και μπορείς να προμηθευτείς το εισιτήριο σου από εδώ !

γερμανία-φράιμπουρχ-facts-ήλιος


Γερμανία

Με κάθε επισημότητα ο διορισμός της επικεφαλής της Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν ως υφυπουργού Εξωτερικών

Οπως αναμενόταν, η Αναλένα Μπέρμποκ ανακοίνωσε τον διορισμό της επικεφαλής της Greenpeace, Τζένιφερ Μόργκαν, στη θέση της υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, σε θέματα διεθνούς πολιτικής για το κλίμα.

«Ο κόσμος είναι …παγκόσμιος και για αυτό και το προσωπικό μας είναι παγκόσμιο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, κατά την ανακοίνωση του διορισμού της μέχρι τώρα επικεφαλής της Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν ως υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα διεθνούς πολιτικής για το κλίμα.

Σχόλιο: Μοιάζει ως μια σημαντική κίνηση αυτή.


Ξεκινάει σήμερα το φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο

φεστιβάλ-κινηματογράφου-βερολίνο

Το 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου λαμβάνει χώρα από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Το πρόγραμμα και οι ταινίες του φεστιβάλ

Οι πρεμιέρες των ταινιών θα πραγματοποιηθούν από 10 έως 16 Φεβρουαρίου.

 Πρόσθετες επαναληπτικές προβολές θα γίνουν από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου με κανονική τιμή 10 ευρώ ανά εισιτήριο.

Για τα εισιτήρια και το πρόγραμμα διαβάστε το σχετικό άρθρο / αφιέρωμα των SuperGreeks εδώ!

Η ενημέρωση για τον κορονοιό

Στη Γερμανία επιβεβαιώθηκαν ακόμη 247.862 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο να φθάνει τα 11.769.540, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι άλλων 238 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 119.453 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γερμανία: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές, στα 7 δις ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα

Αυξήθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές το Δεκέμβριο, ενώ παράλληλα το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 7 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα το μη προσαρμοσμένο πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίαςδιαμορφώθηκε στα 7,0 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2021, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Σε εποχικά προσαρμοσμένου όρους, διαμορφώθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ, ενώ ολόκληρο το 2021, το πλεόνασμα ήταν 173,3 δισ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο του 2021, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο και 15,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, φτάνοντας τα 117 δισ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,7% σε μηνιαία βάση και 27,8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 110,0 δισ. ευρώ.

Bart Simpson GIF - Find & Share on GIPHY

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks