Άμστερνταμ: Μία γέφυρα πάνω από τo IJ

ij-ολλανδια-αμστερνταμ

Το αγαπημένο μας Άμστερνταμ ολοένα και επεκτείνεται. Κατά συνέπεια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται με ferry κατά μήκος του IJ (υδάτινη μάζα/ποταμός με θαλασσινό νερό) ανάμεσα στο Amsterdam Centraal και στο Amsterdam Noord. Προκειμένου λοιπόν να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο τμήματα της πόλης, ο δήμος του Άμστερνταμ σχεδιάζει μία νέα πρωτοβουλία με τίτλο: “Jump Over the IJ”. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο νέες γέφυρες και μία πεζοδρομημένη σήραγγα, τα οποία αναμένεται να κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια.

Γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς μετακινήσεις στο Άμστερνταμ

Σύμφωνα με το δήμο του Άμστερνταμ, περίπου 67.000 άνθρωποι μετακινούνται με το ferry πάνω από το IJ καθημερινά. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί σε 110.000 την ημέρα, έως το 2030. Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή 150.000 νέων σπιτιών για τη γύρω περιοχή του IJ στο Άμστερνταμ, αλλά και στο δήμο Zaanstad.

Σχετικά άρθρα:

Το μουσείο της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ

Το μουσείο φωτογραφίας στο Άμστερνταμ

Pathé Tuschinski: Στο Άμστερνταμ ο πιο όμορφος κινηματογράφος του κόσμου!

Άμστερνταμ: Να δοθεί το δικαίωμα ψήφου για παιδιά 16 και 17 ετών

Συνεπώς, αναζητούνται ασφαλείς και αδιάβροχοι τρόποι για να βελτιωθεί αυτή η μετακίνηση, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των υδάτων. Υπολογίζεται, ότι περίπου 160.000 ferry ταξιδεύουν μέσω του IJ ετησίως. Γι’ αυτό, το Άμστερνταμ κατέληξε στα εξής μέτρα για να υπάρξει βελτίωση στη μετακίνηση:

-Βελτίωση και επέκταση των διαδρομών με ferry
-Κατασκευή δύο γέφυρων
-Κατασκευή πεζόδρομου

Δύο καινούργιες γέφυρες για το Άμστερνταμ

Σύντομα, πάνω από το IJ θα ανεγερθεί μία γέφυρα μεταξύ του Johan van Hasseltweg και του Azartplein, ενώ μία άλλη γέφυρα θα κατασκευαστεί μεταξύ του NDSM Wharf και του Haparandadam. Επίσης, μία σήραγγα για πεζούς (όχι για ποδηλάτες) θα κατασκευαστεί μεταξύ του Amsterdam Centraal και του Amsterdam Noord, ενώ το Amsterdamsebrug θα προσαρμοστεί κατάλληλα, ούτως ώστε να φιλοξενήσει επιπλέον ποδηλάτες και δημόσιες συγκοινωνίες. Τέλος, ο τερματικός σταθμός επιβατών του Άμστερνταμ θα μετακινηθεί πιο δυτικά, από το Piet Heinkade στο Westerhoofd, στο Coenhaven.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks