Έρχεσαι στη Γερμανία για να ζήσεις; Μάθε τα πάντα! Πλήρης οδηγός για όλους τους Έλληνες της Γερμανίας

Γερμανία-Βερολίνο-κτίριο-Ράιχσταγκ

Η μετανάστευση για τους Έλληνες είναι πλέον ευκολότερη

Updated 13/9/2021

Στο SuperGreeks.EU έχουμε γράψει εκατοντάδες άρθρα για την Ολλανδία, το Bέλγιο, τη Γερμανία, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Άρθρα για τα πρώτα σου βήματα με πολλές πληροφορίες που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες. Tips για πρακτικά ζητήματαταξίδιατην εκπαίδευσηενημερωτικά και άλλα πολλά περισσότερα θα βρείτε στα εκατοντάδες άρθρα που έχουμε γράψει.

Για τη Γερμανία γράφουμε καθημερινά άρθρα στη σελίδα μας στην ελληνική γλώσσα. Κάνε like στο facebook και follow στο instagram και #BeSuperGreek 🙂

Σύντομα θα έχουμε μια νέα υπηρεσία διαθέσιμη για όλους τους Έλληνες της Γερμανίας και των υπολοίπων χωρών. Coming Soon – Stay Tuned#BeSuperGreek

Tα καθημερινά “φρέσκα κουλούρια” μας σύντομα διαθέσιμα και για τη Γερμανία.


Παρακάτω σου παραθέτουμε ένα σύνολο πληροφοριών που θα σε βοηθήσουν στην μετεγκατάσταση σου στη Γερμανία, αλλά και αργότερα. Και καθημερινά γράφουμε περισσότερα άρθρα… Φαντάσου ότι με τη Γερμανία μόλις ξεκινήσαμε.

Μη ξεχνάς να κάνεις like στη σελίδα μας και ότι στο SuperGreeks φιλοξενούμε δεκάδες επιχειρήσεις από την Ολλανδία,το Βέλγιο και τη Γερμανία που είμαστε βέβαιοι πως θα χρειαστείς αρκετές φορές.

Κόστος ζωής στη Γερμανία: Πόσα χρειάζεστε;

Το κόστος ζωής στη Γερμανία εξαρτάται φυσικά από τον τρόπο ζωής σας και την πόλη ή την περιοχή της πόλης στην οποία ζείτε. Το βιοτικό επίπεδο της Γερμανίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η υγειονομική περίθαλψη και τα εκπαιδευτικά συστήματα είναι άριστα και οι λογαριασμοί αγορών σε μεγάλες γερμανικές πόλεις είναι συχνά χαμηλότεροι από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Όσα πρέπει να διευθετήσετε τις πρώτες μέρες σας στη Γερμανία

Η έλευσή σας στη Γερμανία δε συνοδεύεται μόνο από περιπλανήσεις και επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα. Αν μετακομίσετε στη χώρα υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που περιλαμβάνει την εγγραφή σας στο δήμο, την ασφάλειά σας και ένα μικρό τρόπο αφομοίωσης στο γερμανικό τρόπο ζωής.

Πώς να φέρετε το αυτοκίνητό σας στη Γερμανία

Εάν σκοπεύετε να γίνετε κάτοικος Γερμανίας, μπορείτε πιθανώς να φέρετε το προσωπικό σας όχημα χωρίς να πληρώσετε φόρο κύκλου εργασιών εισαγωγής και τους αντίστοιχους δασμούς – εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο άρθρο των SuperGreeks.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ταξιδιωτικές οδηγίες από / προς Γερμανία

Ένα φλέγον ζήτημα της εποχής είναι ο κορονοιός και τα ταξίδια μας που εξαρτώνται από τις ταξιδιωτικές οδηγίες της εκάστοτε χώρας από και προς τη Γερμανία. Για να παρακολουθείτε τις ταξιδιωτικές οδηγίες από και προς Γερμανία, βλέπετε εδώ!

Δουλειά / Εργασία στη Γερμανία

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε χρήσιμη αρθρογραφία για ζητήματα που αφορούν την εργασία στη Γερμανία. Θα σου χρησιμέψουν είτε αν θέλεις κάποιο επίδομα λόγω κορονοιού και απώλειας εργασίας, είτε αν ψάχνεις για δουλειά, είτε αν θέλεις να ανοίξεις εταιρεία.

Άνοιξε τη δική σου εταιρεία στη Γερμανία

Εύρεση εργασίας στη Γερμανία

Κορωνοιός και επιδόματα εργασίας – διαδικασία

Κατώτατος και μέσος μισθός στη Γερμανία

Τα εργασιακά δικαιώματα στη Γερμανία

Για πολλά χρόνια, η Γερμανία έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό “συμβόλαιο” για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων από τα αφεντικά τους αλλά και για να υπάρχει δίκαιη και ίση μεταχείριση των υπαλλήλων. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα εργασιακά δικαιώματα στη Γερμανία που σχετίζονται με τις μέρες και ώρες εργασίας, το μισθό, τη γονική άδεια, τις διακοπές και την προστασία κατά των διακρίσεων.

Σπίτι στη Γερμανία

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλύσεις για να εγκατασταθείς ως Expat στη Γερμανία είναι η εύρεση σπιτιού.

Αγορά σπιτιού στη Γερμανία

Γερμανία: Τα πάντα για την ενοικίαση σπιτιού

Στεγαστικό επίδομα στη Γερμανία

Στη Γερμανία το στεγαστικό επίδομα ονομάζεται Wohngeld και αφορά τόσο τους ανθρώπους που έχουν ενοικιάσει ένα σπίτι όσο και αυτούς που έχουν αγοράσει. Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να κάνετε την αίτηση, ποιά τα οικονομικά κριτήρια, ποιά είναι η διαδικασία και όσες άλλες πληροφορίες χρειαστείτε, θα τις βρείτε εδώ.

Για την εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές στη Γερμανία

Σπουδές εξωτερικού στη Γερμανία: Πλήρης οδηγός

Διαβάστε τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας για το 2021

*Συνεχώς θα εμπλουτίζουμε με περισσότερα άρθρα την κατηγορία που αφορά τους φοιτητές στη Γερμανία

Ταξίδια και διακοπές στη Γερμανία

Γραφικές εξορμήσεις με τρένα στη Γερμανία

Βόννη: Η πρώην πρωτεύουσα της Γερμανίας

Τα καλύτερα πάρκα και κήποι για επίσκεψη στη Γερμανία

Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος στη Γερμανία

Τα καλύτερα μυστικά σημεία για κολύμβηση στο Βερολίνο

Αφιερώματα στο αγαπημένο μας Αμβούργο

Για το τεστ κορωνοιού

Τράπεζες στη Γερμανία

Τραπεζικός λογαριασμός

Mobile banking

Οι ασφάλειες στη Γερμανία

Το σύστημα και η ασφάλεια υγείας

Γερμανία: Το σύστημα υγείας – ένας οδηγός για την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα (vol. 1)

https://supergreeks.eu/%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%cf%8c/

Γερμανία: Το σύστημα υγείας – ένας οδηγός για την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα (vol. 2)

https://supergreeks.eu/%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bf%ce%b4%ce%b7/

Η ασφάλιση υγείας στη Γερμανία | Οι τρόποι πληρωμής

Στη Γερμανία οι τρόποι πληρωμής για τα υγειονομικά σας έξοδα μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με το αν έχετε κρατική ή ιδιωτική ασφάλεια. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για τους τρόπους πληρωμής σε γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα στη Γερμανία και σε κάθε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε τον υπεύθυνο που σας έκανε την άδεια.

Ασφάλεια κατοικίας

To κατοικίδιο μας στη Γερμανία – Όλες οι πληροφορίες

Κοινωνική ασφάλιση στη Γερμανία

Πώς να αποκτήσετε έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης στη Γερμανία (vol. 1)

https://supergreeks.eu/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%cf%8c-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9/

Πώς να αποκτήσετε έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης στη Γερμανία (vol. 2)

https://supergreeks.eu/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%cf%8c-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9-2/

Οι κανόνες που δεν πρέπει να παραβιάζετε στη Γερμανία

Η Γερμανία είναι μία χώρα που φημίζεται για τους αυστηρούς κανόνες της, οι οποίοι ισχύουν ακόμα και για τους τουρίστες. Εδώ θα βρείτε όλα όσα δεν πρέπει να κάνετε στη Γερμανία γιατί μπορούν να σας επιφέρουν από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση.

Με το SuperGreeks η μετανάστευση έγινε ευκολότερη!

Για ελληνικές επιχειρήσεις στη Γερμανία

Για χαλαρά – κινηματογράφος

Οδηγός για τη Γερμανική τηλεόραση και το ραδιόφωνο

Περίπου 1 μήνα γράφουμε άρθρα στην ελληνική γλώσσα για τη Γερμανία και ήδη έχουμε καταγράψει αρκετά χρήσιμα. Ζητήματα που αφορούν την εργασία, το σπίτι, τα ταξίδια μας κάνουν ευκολότερη τη μετανάστευση , βελτιώνουν το βιοτικό μας επίπεδο, αποφεύγουμε κακοτοπιές.

Tώρα που ξεκινήσαμε να γράφουμε άρθρα… Δε θα σταματήσουμε με τίποτα… !

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks